låste sig

 • Detta ämne har 1 deltagare och 1 svar.
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2673
  airfrog
  Deltagare

  tja…kominte på vad ämnet kan heta…. men…. jag har 2 st honor på 70 cm , en sativa strain och en indica…då undrar jag …det är helt olika färg på dom och är det något som genomsyrar alla strains att indican är mörkgrön,nästan svart och sativa strains är ofta ljusgröna….inte för att resutatet har spelat nån roll innan i mitt liv men jag är bara nyfiken om det finns något samband eller likheter med andra strains ……
  Är det nån som varit med om någon annan skillnad som fått er att fundera på den markanta skillnaden, ifall det nu finns någon sån….mellan indica starins och sativa strains…
  nyfiken bara..
  ha det

  #79796
  airfrog
  Deltagare

  @Yamato wrote:

  Cannabis Sativa och Cannabis Indica är två olika arter innom samma familj. Detta innerbär att den genetiska skillnaden mellan de två är markant åtskilld men att de fortfarande är genetiskt ”kompatibla” med varandra. Precis som Hundar och Vargar är två distinkt skillda arter men att korsa dem är fullt möjligt.

  Precis som alltid i naturen finns det inga absoluta regler för hur en indica eller sativa sort ser ut. Men utgår du ifrån att undantagen bekräftar regeln så kan vi anta att en indica i det flesta fallen kommer att vara mörk till färgen och ge breda blad medan sativan är ljusgrön med långa smala blad.

  Även höjd och formen på blommorna skiljer sig markant mellan indican och sativan. En ren Indica blir sällan högre än 2 meter medan en sativa utan problem kan sträcka sig en 3-4 meter.

  Blommorna på indican blir vanligtvis tjocka och kompakta, sativan däremot har smala och glesa blommor men som ofta är mycket längre.

  Slutligen skiljer sig sativan och indican i förhållandet Tetra-Hydrocannabinol (THC) till Cannabidiol (CBD) där Indican har hög halt CBD i förhållande till THC och sativan tvärt om.

  Du skall dock ta i beaktning att Cannabis är en extremt adaptiv sort vilket gör att dess levnadsförhållanden kan påverka dess phenotypiska uttryck i stor utsräckning. För lite ljus kan t.ex. få en Indica att sträcka på sig ovanligt lång samtidigt som det får problem att producera klorofyll vilket ger den ljusgröna blad. Precis som en sativa under extremt starkt ljus blir kortväxt med mörkgröna blad.

  Hoppas du fick svar nog på din fråga ;) :mrgreen:

  ojdå…det var´väl inte riktigt så allvarligt ingående jag menade ….det där läste jag åxå om för ett par år sen ….det var mer menat som en spontan funderiing ur det undermedvetna som kröp fram….men tack för påminnelsen…

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top