Langaren vanlig syn på skolorna

 • Detta ämne har 5 deltagare och 12 svar.
Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4894
  MrY
  Deltagare

  Langaren vanlig syn på skolorna

  På min näst yngsta dotters skola har man nyss plockat in femton barn för samtal. Polis och föräldrar deltar. Barnen har nämligen knarkat.

  Det är mitt tredje barn på den skolan. Det har alltid varit samma sak. Klasserna kommer och går, men langarna består. De flesta vet vilka det är som säljer narkotika – det enda som förvånar mig är att langarna inte får en egen sida i skolkatalogen. De är ju snart lika integrerade i verksamheten som skolvaktmästaren och i dessa nedrustningens tider är langaren snart en vanligare syn på skolan än sjuksköterskan och kuratorn.

  Nästa år börjar mitt yngsta barn på den här skolan. Jag har ingen större förhoppning om att samma sak inte kommer att hända under hennes tid där. Hon kommer att ha kompisar som röker på. Ändå är det en av de bättre skolorna. På andra bryr man sig inte ens om att försöka göra något åt elever som missbrukar.

  Men varför prata så mycket med dem som missbrukar? Kanske kan bekymrade föräldrar och en sträng Tusse Batong skrämma upp barnen så att de i fortsättningen håller sig till folköl eller vin som storebror köpt ut när det drar ihop sig till skoldans. Men då är det i stället femton andra som köper knark av de där som går runt skolgården med samma ihärdighet som en lapplisa med provisionslön. Vi kommer alltid att ha ett knarkproblem så länge vi inte gör något åt langarna.

  För några dagar sedan propagerade en professor i kriminologi för att vi skulle mjuka upp lagstiftningen mot narkotika – sakta men säkert tränger tyska, holländska och danska knarkliberala tankegångar in i Sverige. Det påstås att vi inte kan vinna kriget mot knarket.

  Jag kan bara riva mig i huvudet. Vilket krig skulle vi ha förlorat? Vi har ju inte ens börjat kriga mot knarket. Har vi mjukat upp reglerna för avlyssning av misstänkta knarkhandlare? Har vi gett polisen möjlighet att nästla sig in i knarkligorna? Har vi drastiskt skärpt straffsatserna för dem som döms för knarkbrott? Har vi gett tullen ökade resurser? Nej.

  Att säga att vi fört krig mot knarket är som om jag skulle påstå att jag gått en match mot Mike Tyson bara för att jag sett honom gå femton ronder mot Evander Holyfield på storbildsteve i en sportbar.

  Medborgarna har rätt att kräva att deras barn skyddas – liksom för övrigt deras egendom, för de som missbrukar narkotika har ju en viss förmåga att tillgripa andras ägodelar. Bör inte vanliga medborgares rätt till maximalt skydd väga tyngre än misstänkta knarklangares medborgerliga rättigheter?

  Det vanligaste argumentet till skydd för langarna är att om man tillåter avlyssning och infiltration så har man öppnat möjligheten för att samma metoder tillämpas mot andra grupper i samhället. Men då säger man att vår ordningsmakt är totalt opålitlig och skulle ta varje chans att förflytta oss närmare en polisstat. Tror man det bör man nog väldigt snabbt leda det i bevis, för då har vi problem.

  Själv tror jag att det är nys. Vi har en armé att sätta in mot knarket, men vi skickar ut dem i fält med bakbundna händer. De får lalla runt på skolorna och dela ut broschyrer i stället för att med effektivast möjliga teknik och metoder gripa narkotikahandlare. Släpp loss polisen så får vi se vem som förlorar kriget. Drogförsäljning går alltid att bekämpa.

  När den svenska arbetarrörelsen i slutet av 1800-talet organiserade sig slog man till mot brännvinsnäringen. Om så behövdes krossade man mäsktunnorna och en och annan hembrännare åkte på ett rejält kok stryk. Ordningsmakten fungerade inte på den tiden heller.

  Det vore ju synd om historien upprepade sig.

  Boris Benulic, kolumnist i Metro

  ___________________________________________

  Debattera skiten på http://www.sourze.se/metro/

  #96968
  MrY
  Deltagare

  Jag ska erkänna att jag inte har gått i skola i Stockholm, men jag ställer mig tveksam till att det skulle finnas några regelbundna langare ens i huvudstadens skolor. ”de där som går runt skolgården med samma ihärdighet som en lapplisa med provisionslön”

  Han förutsätter dessutom att det bara är barn som är intresserade av Cannabis. Jag skulle vilja påstå att 98% av all konsumtion i vårt land är av vuxna personer.

  #96969
  reaper
  Deltagare

  Alltid när jag ska handla röka går jag till en utav de svarta skåpbilarna utanför högstadieskolorna. Mycket enklare och pålitligare. För det mesta räcker det att spatsera lite utanför skolgården så brukar det komma två män i svarta rockar och mörka solglasögon alá Matrixstil och fråga ifall jag inte är sugen på lite röka.

  Eftersom jag stannade i växten när jag själv började röka under tiden på högstadiet utgår langarna att även jag är elev på skolan ifråga, så det är inga problem där. De skulle ju aldrig tänka sig att langa till någon över 18 bast.

  Dessutom är de snälla och brukar bjuda på gratis röka till mig och mina kompisar ifall jag säger att jag är nybörjare och aldrig testat på det innan.

  #96970
  Fr
  Deltagare

  Jag förstår inte heller varför det skulle finnas mer bland just barn. Om det nu är högstadieskolor han talar om. Det är ju mycket vanligare med droger bland de som går i gymnasiet.

  Boris Benulic föredrar väl att barnen super sig fördärvade med alkohol varje helg.

  #96971
  reaper
  Deltagare

  Han kan ju flytta till Thailand eller Kina om han vill se hårda tag mot narkotikahandlare. Där kan man verkligen tala om krig, så Herr Fascist-Boris borde bli otroligt nöjd.

  #96972
  MrY
  Deltagare

  Jo han är kvar bara för att han är en artikulerad invandrare. Helt oengagernade artiklar, men jag tror att många förstärker sin tro på att skolgårdarna härjas av knarkförsäljare.

  Det finns åtminstonde tre anledningar till att langare inte handlar med barn:
  1. Det är djupt omoraliskt!
  2. Ungdomar har inga stålar, köper bara små knärtar.
  3. Ungdomar är akuta säkerhetsrisker om de torskar är det mycket lätt att kranen själv ryker.

  Att låsa in langarna är inte att lösa problemet. De blir garranterat mer kriminella av att sitta i fängelse. Marginaliserade och utstötta ur samhället. Inga roliga grabbar och tjejer som en gång ska släppas ut. Det är för den här gruppen som börjar med heroin istället för cannabis då det snabbare försvinner ur systemet och lättare kan undvikas att torska för.
  Dessutom så ses varje arresterad langare som en jobböppning för den arbetslöse…

  #96973
  reaper
  Deltagare

  För några dagar sedan propagerade en professor i kriminologi för att vi skulle mjuka upp lagstiftningen mot narkotika – sakta men säkert tränger tyska, holländska och danska knarkliberala tankegångar in i Sverige.

  Så svenskt, svart & vitt. Knark är knark, det finns ju ingen skillnad mellan cannabis och kokain.

  Medborgarna har rätt att kräva att deras barn skyddas – liksom för övrigt deras egendom, för de som missbrukar narkotika har ju en viss förmåga att tillgripa andras ägodelar.

  Ännu en gång denna tråkiga bild som alla bombarderats med, är du knarkare så drar du dig inte för att råna folk, bara du har råd med lite mer knark.

  Nej jag blev riktigt upprörd när jag läste kolumnen idag, det är så tråkigt att man ska få sprida lögner. Nej jag blir mest arg.[/i]

  #96974
  chong
  Deltagare

  Mr Y: Kan bara hålla med. Blev hur besviken som helst när jag läste det i morse. Kunde inte låta bli att kommentera artikeln på sourze.se/metro i dag.
  Grrrrrrrrrrrr En sådan där kan ställa till med hur mycket skada som helst.
  Har precis som någon tidigare sade dessutom för mig att jag läst ett flertal lika tokiga artiklar av samma skribent tidigare. Det gör ju tyvärr inte saken bättre.

  Mvh chong.

  #96975
  Drullper
  Deltagare

  Medborgarna har rätt att kräva att deras barn skyddas – liksom för övrigt deras egendom, för de som missbrukar narkotika har ju en viss förmåga att tillgripa andras ägodelar.

  Ja tacka fan för att jag har en rätt att kräva att min egendom skyddas, skyddas från moraliserade trångsynta idioter som vill begränsa min egen rätt till MIN kropp. Däremot så är det inte de som missbrukar narkotika som har en viss förmåga att tillgripa andras ägodelar utan STATEN som berövar mig på mer än halva tiden jag jobbar och resultatet av detta, ~30%iga arbetsavgifter, ~30+% i kommunal & landstingsskatt, statligskatt, 25% moms, fastighetskatt (i hyreslägenhet är det ca en månadshyra per år) och sjutioelva andra mer eller mindre omoraliska skatter…

  MIN KROPP = MIN EGENDOM!

  #96976
  chong
  Deltagare

  Drulleper: Blanda inte in politik i största allmänhet här för då blir vi nog väldigt oense.

  I övrigt: Dom som inte har pengar är väl dom som ”oftast” stjäl och det kan ju gälla vad som helst man behöver pengar till t.ex. mat. Så sluta sälja mat för det genererar brottslingar…

  Mvh chong.

  #96977
  Drullper
  Deltagare

  @chong wrote:

  Drulleper: Blanda inte in politik i största allmänhet här för då blir vi nog väldigt oense.
  Mvh chong.

  Det hela kokar väll ner till vilken syn man har till liv och vem som är berättigad till detta liv.
  Sen så är det väll helt klart värt att ställa sig frågan vad skillnaden mellan dessa ”stjälande” missbrukare och staten. Om vi har hundra personer och 51 av dessa vill klubba ihjäl de andra 49 så gör väll det inte moraliskt försvarbart, eller? Bara för att en majoritet anser sig ha rätt till resultatet och frukten av någon annans liv/arbete är det då ett legitimt anspråk rent moraliskt? Och vart ligger skillnaden rent moraliskt mot denna enskilda individ som enligt artikeln stjäl / egenmäktigt tillskansar sig någon annans arbete?

  Självklart räknar jag knappast med att ens en bråkdel av forumets medlemmar skulle hålla med mig på något sätt och vis, osäker på att jag själv håller med mig imorgon när jag vaknar. Är alldeles för trött för att tänka klart just nu.

  bara tankar på nattkröken, ingen avsikt att starta en vild rättighetsdebatt / politisk debatt

  #96978
  reaper
  Deltagare

  Låter som min skola! Fast den ligger inte i Sthlm iof. Langarna försvann därifrån för åratalsen också!

  #96979
  chong
  Deltagare

  Drulleper skrev:

  Självklart räknar jag knappast med att ens en bråkdel av forumets medlemmar skulle hålla med mig på något sätt och vis, osäker på att jag själv håller med mig imorgon när jag vaknar. Är alldeles för trött för att tänka klart just nu.

  Hoppas du inte gör det? Inga övriga kommentarer.

  Mvh chong.

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top