Långa stammar

 • Detta ämne har 1 deltagare och 3 svar.
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4624
  reaper
  Deltagare

  Vad är det för fel på mina små plantor. Så fort de fick bladen över jorden så stack de i höjden. De står för närvarande i fönstret (bor fett öde) och till stödljus 100 W lampor. Fråga mig inte vad det är för busfrö för det vet jag inte. Det är polarens suprise kan man väll säga.
  Tacksam för all hjälp jag kan få.

  #95802
  reaper
  Deltagare

  ”100 W lampor” säger inte mycket. Vad är det för slags lampor? Växterna brukar dra i väg på höjden och bli taniga om de får för lite och dåligt ljus. De söker efter ljuset då.

  #95803
  reaper
  Deltagare

  Var rädd för att det skulle vara lamporna det var fel på.
  Odlingen startades lite för snabbt utan eftertanke på ljus. 😳 Har nu skaffat två 9 W LE lampor. I helgen ska de in i garderoben o där inne väntar 100W lysrör. De andra lamporna var vanliga glödisar. Har märkt att det är typ svårt som att jaga pingvin på nodpolen att hitta lokala handlare som säljer blomlampor. Jag rapporterar vad som händer i framtiden.
  C U

  #95804
  reaper
  Deltagare

  Prova att gräva ner plantorna lite. Det gjorde jag, mina stack iväg med 6cm direkt då dom kom upp ur jorden.. så jag grävde ner dom en ca 4cm.
  Sedan så flyttade jag lysrören så nära jag kunde och då blev det lite bättre.

  Jag kan rekomendera OSRAMA Floura 77 lysrör som belysning ifall du inte vill ha HPS/MH. Finns på det flesta ljus affärer, bara att fråga

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top