Lägre intelligens av att röka

 • Detta ämne har 4 deltagare och 7 svar.
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1466
  Ganjasmurfen
  Deltagare

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=531&a=58541&previousRenderType=2

  Inte för att jag tror att ens IQ skulle bli lägre pga rökning

  #70474
  Mooch
  Deltagare

  *djup suck* Thomas Lundqvist…
  Att han ens blir tagen på allvar, det är väl dags att få ihop nya forskningspengar från staten så här till årsskiftet så han måste väl ut med en artikel som talar om precis det som politikerna vill höra.

  ”Många som diskuterar saknar dessutom kunskaper om drogens effekter på psykiska funktioner, och de beroendeskapande effekterna.”

  ”Många inklusive mig själv” skulle vara en mer korrekt formulering.

  Att hashrökare skulle tänka sämre är definitivt något som inte talar före alla. Jag som endast brukar rekreationellt tänker bättre med hjälp av cannabis. Det är just när inspirationen (till minst sagt allt) sinat som det är perfekt att nyttja lite cannabis. Det är precis som att fylla på ett förråd av inspiration.

  ”Försämringar hos dem som använder drogen regelbundet ses i bland annat följande funktioner: Språkförmåga – svårare att hitta ord, och svårare att förstå vad andra menar. Förmågan att dra riktiga slutsatser – man förstår inte orsaken till misstag och kan därför inte förändra. Tankeflexibilitet – ensidighet, svårt att lyssna på vad andra tycker, nyanserar sällan egna åsikter. Minne – tappar tråden, glömmer avtal, får svårt att uppskatta tiden.”

  För mig gäller det motsatta. Kanske inte direkt under ett rus men en ganska lång tid efter. Sedan används detta påstående på ett väldigt fult sätt av narconassarna. De drar slutsatsen av att man inte uppfattar vad det är de säger om drogen och tar det som en ”skada” av sitt cannabsibruk istället för att man tänker och agerar kritiskt mot deras argument.

  ”Han har använt cannabis för att må bättre, bland annat för att få upp aptiten. Men nu vill han inte mer på grund av den intellektuella försämringen han upplever. Han vill ha kvalitet på det liv han har kvar, och vi hjälper honom att tända av och sluta.”

  Och? Det fins cancerpatienter som slutar med all behandling trots att det förkortar deras liv markant. Alla mår inte bra av att bruka cannabis men det är väl knappast så att någon tvingas till det heller?
  Det vore dock betydligt mer relevant att tala om hur många som istället BÖRJAR med cannabis när de blivit svårt sjuka, just pga. att de mår mycket bättre av det.

  Nä, Dr. T.L. har jag inte mycket till övers för. Han bedriver inte seriös forskning och jag tror inte ens att han tycker det själv. Han har bara hittat ett väldigt tacksamt jobb.

  #70475
  Opagaddur
  Deltagare

  ”De flesta som röker hasch slutar för att de upptäcker att de blir korkade. Det är Thomas Lundqvists erfarenhet.” 😆

  om det nu är som han hittar på måste han ju ha rökt en hel del ;)

  han e ju verkligen en galning. borde ta reda på vart han bor så man kan åka dit å plantera lite i hanns rabatt eller nått :)

  #70476
  ashtray
  Deltagare

  @Thomas Lundqvist wrote:

  De kognitiva funktionerna förbättras när man slutar med drogen, fast det är möjligt att försämringar i vissa fall kan bestå under en längre period. Men de brister i förmågan till utveckling som missbruket inneburit, och konsekvenser detta medfört, kan ha långsiktiga effekter.

  En bra bit ner på sidan så läser man detta, så helt plötsligt så erkänner han att problemen han har pratat om är igentligen korta och existerar bara under ruset och kanske en liten stund efter detta. Inte precis så att jag eller någon annan med vett skulle gå påverkad till jobbet/skolan och vänta sig annat en sämre resultat… eller har jag missat något? :)

  #70477
  reaper
  Deltagare

  Det stämmer ju på vissa, som från början är t.ex. studieslöa och sen förstärks det aj ganjan…det handlar inte om att man blir dummare av att röka utan att man (om man är passiv från början) kan bli mer passiv och inte UNDERHÅLLA intellektet.

  Typ :)

  #70478
  reaper
  Deltagare

  effekterna av cannabis under ruset stämmer ju.. fast när man slutar med drogen så kommer både minne och mental förmånga tillbaka…

  http://www.newscientist.com/hottopics/marijuana/memory.jsp

  (det finns fler artiklar om iq-test och så på cannabisbrukare där.. men jag hittade inte dem nu)

  #70479
  reaper
  Deltagare

  nu hittade jag artikeln jag sökte…

  http://www.newscientist.com/hottopics/marijuana/IQnotdented.jsp

  Smoking cannabis does not have a long-term effect on intelligence, say researchers in Canada who have followed volunteers from before birth to early adulthood.

  #70480
  reaper
  Deltagare

  jag håller till viss del med dig där bobobee…
  kanske är vi inte redo än… men vi måste göra oss redo… ett stort problem i dagsläget är när svenska ungdomar träffar på droger i andra länder och kulturer när de är ute och reser… med dagens undermåliga droginformation så hamnar de lätt i knipa… vågar man prova cannabis? vågar man prova extacy? vågar man röka metaamfetamin eller crack?

  ungdomar som inte har nån koll på droger eller som fått missvisande information löper enligt mig större risk att fara illa.

  även det du säger om en eventuell dekriminalisering eller i slutändan legalisering måste diskuteras vidare… många tror idag att om vi skulle legalisera skulle vem som hellst få köpa.. detta tror jag inte det är många legaliseringsförespråkare som tycker… nej de flesta av oss vill ha en kontrollerad försäljning med åldersgränser och riktig information (typ systembolaget).

  att ungdomar avänder droger i allmännhet och alkohol i synnerhet är ett socialt problem.. som måste behandlas därefter… allt drogbruk bland unga är enligt mig symptom på andra problem.

  jag hade själv inte en tanke på att bruka nån drog alls, inte ens tobak eller alkohol, innan jag fyllt 16.
  idag läser jag dagligen om kids i 13årsåldern som är stupfulla eller dricker tvål…

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top