låg och tänkte…

 • Detta ämne har 4 deltagare och 6 svar.
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2942
  reaper
  Deltagare

  Försökte somna när jag kom att tänka på följande svar till påståendet ”Sprututbytesprogram sänder ut fel signaler och bör därför ej tillämpas.”

  – Det sänder alltså ut fel signaler till exempelvis ungdomar. Låt oss anta att Kalle missbrukar, mendan Olle inte gör det. Med största sannolikhet kommer Kalle att till slut dö, chansen är överhängande (läste någonstans att medellivslängden för en heroinmissbrukare är några år..?). Vi antar att därför att Kalle inom en snar framtid kommer att dö (han lever på gatan efter flera misslyckade behandlingar, och är för gammal för någon hjärntvättning hos hassela). Denna är situationen för många heroinmissbrukare (annars skulle vi väl inte ha några dödsfall, qe?).

  – I den här situationen väljer man alltså att rent praktiskt låta Kalle dö, för att förhindra att Olle får fel signaler (vi kan anta att Olle börjar missbruka direkt när han får den här signalen om rena sprutor till missbrukare, bara för att göra det hela mer intressant 😉 ).

  – Man anser det alltså bättre att Kalle dör, än att Olle börjar missbruka.

  – Man anser det alltså bättre att Kalle kommer dödas, än att Olle börjar missbruka.

  – Man anser alltså att det är bättre att döda Kalle, än att Olle börjar missbruka (tanken styr handen, handen styr lagen = man dödar Kalle indirekt.. ok, lite orättvist 🙄 ).

  – Eftersom allt bruk är missbruk, och det inte är någon skillnad på cannabis och heroin, så är det bättre att låta Kalle dö än att Olle röker en marijuana-cigarrett.

  Fortsätt gärna, men försök att hålla det inom rätta proportioner.. Det var någonting om att hellre låta Beatles dö än att, hmm jaja kommer inte på det just nu :?

  ps. så här ser man ut om man försöker sova efter en kopp kaffe 😯
  lycka till!
  tack!

  #82185
  reaper
  Deltagare

  Förresten,
  undrar om någon kan ge något bra svar (förutom dumma svar som att lagen säger så) på frågan: ”Om jag plockar ett blomster från en vilt växande cannabis-planta (dra alltid resonemangen till dess extremitet!) och röker denna hemma för mig själv, varför ska jag då bli straffad?

  #82186
  reaper
  Deltagare

  I sverige är det olagligt att ta självmord, säger inte det ganska mycket om vår frihet? ;)

  #82187

  Hur ska man ha frihet när man inte ens har några individuella rättigheter? Men seriöst, är det verkligen olagligt med självmord? Det har jag totalt missat isåfall.

  #82188
  reaper
  Deltagare

  Är ni säkra på att det är olagligt att ta självmord i Sverige? Senast jag hörde nått om det så var det in olagligt.

  #82189
  Powerpuffgirl
  Deltagare

  Nuförtiden är väl inte självmord olagligt. Förr i tiden, däremot, så begravdes självmördare i utkanten av kyrkogårdarna…

  #82190
  Atouk
  Deltagare

  chocoloco, Funk Doctor Spock, browndwarf och Mefistofe, ni har rätt allihop.

  Formellt så är det inte olagligt att ta livet av sig, det är hur det (förhoppningsvis inte) görs som i praktiken avgör graden av legalitet.

  Exempel på legala självmord:
  – att skjuta skallen av sig med en älgstudsare (om vederbörande har licens för bössan).
  – Att hoppa från en bergstopp.
  – Ta en överdos legal medicin.

  Exempel på ’olagliga’ självmord:
  – Ta livet av sig med skitigt gatuheroin/tjack whatever.
  – Självmordsbomba.

  Sen kan ju alltid vederbörande bli omhändertagen om de försöker skada sig själva på offentlig plats eller på annat sätt blir påkommna. Om någon skadar sig själv medvetet på offentlig plats så tycker jag att det är helt rätt att vederbörande tas om hand. I första hand för att jag har svårt att se att det rör sig om något annat än ett ’nödrop’, varför annars välja en offentlig plats som lokation? Ett mindre tungt vägande skäl är av hänsyn till alla andra människor på platsen, och det väger tungt nog.

  Uncle Sam

  – Man anser det alltså bättre att Kalle dör, än att Olle börjar missbruka.

  – Man anser det alltså bättre att Kalle kommer dödas, än att Olle börjar missbruka.

  – Man anser alltså att det är bättre att döda Kalle, än att Olle börjar missbruka (tanken styr handen, handen styr lagen = man dödar Kalle indirekt.. ok, lite orättvist icon_rolleyes.gif ).

  Tycker jag inte är orättvist annat än mot Kalle. I övrigt håller jag med till 100% (fast jag fattar inte riktigt skillnaden mellan de ’tre punkterna? )[/quote]

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top