Korta ljusstunder under veggmörkertimmarna….

 • Detta ämne har 2 deltagare och 2 svar.
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #31235
  reaper
  Deltagare

  Kan korta ljusstunder under VEGGmörkertimmarna strula till något?
  Antar och är nästan säker på att det inte borde strula till något alls eftersom plantor VEGGAR 18/6-24/0(EDIT..veggar ska det vara, inte blommar som det stod förut..EDIT), så lite extra ljus under VEGGmörkertimmarna bör ju inte förstöra något.
  Men vill ändå vara på det klara, så någon som har dunderkoll får gärna droppa ett svar på den frågan.
  När jag vattnar och kollar till mina plantor i VEGG(18/6) så gör jag det alltid direkt EFTER att lampan släkts, men ibland kommer jag inte på att det är dags för vattning låt säga två timmar efter lampan slocknat, och måste då dit och öppna och släppa in lite ljus.

  Har flyttat till en ny bostad där det inte finns möjlighet att vattna och kolla till plantorna när lampan är på, allt måste göras under mörkertimmarna.

  En liten fråga angående blom oxå, detta sätt har jag kört mig sedan flera år tillbaks utan problem, men skulle ändå vara intressant att veta om någon annan fått problem pga detta: När jag ska kolla till och vattna plantorna som står och blommar så gör jag det oxå direkt när lampan har slocknat(här är jag alltid noga med att göra det precis när lampan slocknat, alltid, annars får det vänta tills nästa dag). Själva titten och vattningen tar låt säga en 10-15min vilket i sin tur minskar mörkertimmarna i blom med just 10-15 min. Detta händer givetvis inte varje dag, men ett par gånger i veckan. Är det så att just mina strains jag odlat inte varit så känsliga. Några minuter hit eller dit i 12/12 kanske inte spelar så stor roll?

  #363067
  KageMusha
  Deltagare

  Risken finns att du ljusstressar dina små att bli hermisar, dock är detta
  beroende på strain och hermistendenser inom strainen.

  #363068
  reaper
  Deltagare

  Det är långt mycket farligare att inte ha helt ljustätt under mörkerperioden än att ta en snabbkoll på 10-15 minuter i början av mörkerperioden.
  Jodå, jag fick en hel del hermisar innan jag fick bytt gaderob! 👿

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top