Körkort

 • Detta ämne har 6 deltagare och 16 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2967
  reaper
  Deltagare

  Dras körkortet in om man blir tagen med THC i blodet?
  Spelar det roll om man har prövotid kvar på körkortet.

  #82628
  reaper
  Deltagare

  Jao, det räknas väl som ”drograttfylleri” och av rattfylleri tappar man väl licensen? Borde lixom bara vara så, men ja vet inte…=)

  #82629
  Powerpuffgirl
  Deltagare

  För några år sedan kom en lag i Sverige att det är förbjudet att köta bil drogpåverkad, liskom det är förbjudet att köra rattfull. Innan hade det inte funnits någon sådan lag. Jag kunde inte riktigt få det att gå ihop. Det var allstå förbjudet att ha droger i blodet i Sverige, men du fick köra bil påverkad. :?: :?: :? 🙄 😯
  Tycker just inte att man ska köra om man har druckit eller rökt och är en trafikfara för folk.

  #82630
  reaper
  Deltagare

  Alltså, jag menade inte att jag kör bil när jag har rökt !!!
  Bara undrar ifall körkortet påverkas ifall man blir tagen med THC i blodet.

  #82631
  Gin
  Deltagare

  Är de så farligt att köra bil pårökt? Har ofta åkt med polers som tagit en pipa och det som händer då är att denne påpekar att denne rökt och kör sedan mer försiktigt än förut. märkbart. Men kan ju bero på doseringen

  #82632
  Powerpuffgirl
  Deltagare

  joel: Isåfall skulle man kunna försvara de som kör när de har druckit också. Många tar det ju faktiskt också försiktigare när de har druckit också, just för att de har druckit. Jag vill iallafall inte åka med någon som har druckit, rökt eller bara är trött.
  Psirus: Jag vet inte hur körkortet påverkas om du har THC i blodet. Antagligen, fast jag vet inte, men jag kan tänka mig, att om man torskar dit på det så tänker de: Aha han har rökt och THC kan ge återtrippar så länga han har det i blodet osv osv.

  Vill också att någon annan svarar. För några dagar var det någon som verkade bra på lagar och kunde hänvisa här på forumet. Hoppas att han/hon dyker upp igen. För även om inte jag har körkort, så är jag nyfiken på vad som gäller.

  #82633
  reaper
  Deltagare

  Jag har varit med folk som druckit och tagit tjack när de kör – även folk som har rökt på. Dessa människor har dock bara tagit en liten dos av allt det där men jag är personligen mot all form av droganvändning när det gäller bilkörning.
  Vid ratten ska man vara nykter!

  #82634
  chong
  Deltagare

  Jag tror att länsstyrelsen kommer att höra av sig och vilja att du går till läkare under en tid framåt och lämnar urinprov om du vill behålla ditt körkort. Det är inte säkert att dom tar det.
  Men lite strul får du räkna med.

  Mvh chong.

  #82635
  reaper
  Deltagare

  Powerpuffgirl,

  Chong har rätt. Länsstyrelsen blir alltid underrättad om du blir lämnar positivt prov betr. narkotika. Är det första gången det sker och du är för övrigt ostraffad, har du chans att de nöjer sig med en varning. I annat fall, precis som den gode Chong skriver, blir det att lämna urinprov under tex sex månader och även tala med läkare.

  Det kan även räcka med att Polisen tar dig på fyllan till fots några gånger så kan körkortet dras in. Om Länsstyrelsen mfl anser att du saknar omdöme, vilket kan tex genom ovanstående, riskerar du tex körkort, vapenlicens och flygcertifikat.

  Om man avkrävs urinprov, neka alltid och hävda att du blivit drogad å krogen. Man kan även göra en anmälan om misshandel vilket är brottsrubriceringen om man blir ilurad ngt. Hasch kan man som bekant även få i sig via kakor etc.

  Dock är det korkat att köra på fyllan, röka etc och det kan bli jävligt dyrt om man skadar någon eller krockar. Inget försäkringsbolag betalar för rattfyllon.

  #82636
  Powerpuffgirl
  Deltagare

  Tack så mycket, G-Hopper! (Det var precis dig jag efterlyste, hade bara glömt ditt nick, när jag skrev…)

  OT: Har du studerat juridik? Du verkar kunna det rätt så bra, om man säger… :D

  #82637
  reaper
  Deltagare

  Powerpuffgirl,

  Tack för dina ord. Ja, det har jag. Dock är det inte min försörjning.

  #82638
  Josef_K
  Deltagare

  Är man inte stenad, så klarar man ett blodprov. 3-12 timmar efter att man rökt, går det att spåra i blodet. (Är man en ruskig högkonsument kanske det går under ännu längre tid.) Därför är det bäst att vägra lämna urinprov. Man begår ett brott om man kör bli påverkad, men du kan bli dömd för drograttfylla om du lämnar ett positivt urinprov utan att vara stenad under tiden du kör! Blodprov är därför att föredra.

  Blir du ertappad med att köra bil med THC i kroppen under prövotiden, så är det nog tyvärr inte så mycket snack om saken…

  #82639
  reaper
  Deltagare

  ok en liten fråga bara. NÄr man ska skaffa körkorttillstånd måste man väl göra en allmän läkarundersökning, gör dom drog test då ? Kanske är jag helt ute o cyklar men vill bara kolla.

  Tack på förhand, Baloo

  #82640
  reaper
  Deltagare

  syntest var det enda jag gjorde iaf.

  #82641
  brain
  Deltagare
  Baloo wrote:
  ok en liten fråga bara. NÄr man ska skaffa körkorttillstånd måste man väl göra en allmän läkarundersökning, gör dom drog test då ? Kanske är jag helt ute o cyklar men vill bara kolla.

  Du får utföra ett syntest, plus att du får intyga (via en blankett) att du är fullt frisk.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top