Kommer jag få utrymmesbrist?

 • Detta ämne har 3 deltagare och 13 svar.
Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #30602
  reaper
  Deltagare

  Halloj – Detta är min första post så var snälla! 😳

  Odlar för första gången i min garderob som mäter 60x60x220. Har verkligen läst på ordentligt och även investerat mycket pengar i dyr utrustning – allt för att de små fåglarna skall få det bästa av det bästa. Min strain är NYC Diesel (80% Indica / 20% Sativa enligt Somas hemsida). Jag har valt att plantera sex stycken seeds (feminized) – i lika många krukor.
  Alla öppnade sig i min fina pappersvagga – redan (?) på dag tre – och är nu planterade i jord (Hasselfors garden med mini-leca). Tanken som slog mig är om det inte är så att det kommer att uppstå en allvarlig brist på utrymme där inne. Jag kör med en 400w Grolux HPS och undrar nu om jag måste jämna även min andra garderob med marken för att slippa kassera denna härliga strain… Har jag rätt eller kommer det att funka bra ändå?

  Undrar även vad jag kan förvänta mig för utdelning av dessa… ?

  Om jag efter 6-7 veckor tar sex sticklingar och upprepar denna procedur om och om igen – kommer jag då ha tillräckligt med skörd för att det skall räcka för permanent fågelmatande? (1,5g/dag)

  Är en erfaren fågelmatare och undrar slutligen om jag kan förvänta mig samma dunder som när jag var och matade fåglarna på Greenhouse i Amsterdam… ? 😯

  #357191
  EvilGanja
  Deltagare

  Du kommer att få platsbrist med 6 plantor i en standardgarderob. Max 4 stycken är smartare. Om du lyckas bra med odlingen borde du kunna få ut minst 100 gram varannan månad. Tar du sticklingar och kör en SOG (sea of green) kan du ha fler plantor om du blommar dem så fort de rotat sig. Du måste då även ha ett veg-utrymme för en klonmoder om du ska köra en rullande SOG.

  NYC-diesel har fått väldigt bra kritik, bra strainval! Du kan med största sannolikhet bli lika fet som dina kanariefåglar i amsterdam… 😉

  #357192
  greengoblin
  Deltagare

  Dock har ju somas nycd fått en massa kritik för att vara ostabil.
  (personligen vägrar jag betala priserna han tar spec för femfrön)

  #357193
  reaper
  Deltagare

  @greengoblin wrote:

  Dock har ju somas nycd fått en massa kritik för att vara ostabil.
  (personligen vägrar jag betala priserna han tar spec för femfrön)

  Men då är det ju skitbra att du har satt sex styckna… Bara att gallra bort dom ostabila brudarna.

  Själv kommer jag bara köra två i min 60*60, visserligen hydro….

  #357194
  reaper
  Deltagare

  Jag väl satsa på ett sånt där system med flera hyllor, samt driva upp sticklingarna i skåpet ovanför garderoben där ballasten samt övrig elektronik ligger. Jag såg någon länk till en ritning här på swecan.

  Bara för att leka med tanken (ja, bara leka – jag menar inte att slösa bort min odling) – Vad skulle hända om man satte in nio plantor på ett sådant här utrymme? Är problemet bara att de nedre delarna inte får något ljus eller finns det även andra skor som klämmer? Snacka om gräsmatta ❗

  Undrar även över kolfilter, är det verkligen nödvändigt om man har en sådan där Vaportek-luktborttagare? (En sån med tabletter som får luktpartiklarna att falla till backen).

  Vad det gäller nyc diesel så har jag hört båda delarna. Jag tänkte därför montera en webbkamera ikväll och ställa in den att ta en bild i timmen ända nu från seed fram till skörd. Då har vi ju bildbevis om dom verkligen är stabila eller inte. 😉

  Kan man förresten lita på att det bara blir damer av feminized-seeds?

  #357195
  reaper
  Deltagare

  Tar du sticklingar och kör en SOG (sea of green) kan du ha fler plantor om du blommar dem så fort de rotat sig.

  Så det är alltså möjligt att sätta dem direkt i blom redan efter någon vecka? Det vore ju helt fantastiskt, om det inte kostar FÖR mycket i förlorad skörd förstås. Jag skulle i så fall komma ner i en total växtcykel på ca 10-11 veckor. Är det värt det?

  #357196
  EvilGanja
  Deltagare

  Om du kör SOG kan du blomma när du vill. Blommar du direkt får du små plantor med bara en huvud-kola. SOG anses vara bland de mest effektiva odlingsmetoderna. Du skulle få plats med 9 st i 3,5 literskrukor och kanske kan skörda 20 gram på varje.
  Du kan ju givetvis vegga dina sticklingar längre och ha färre. Men vitsen med SOG är att man ska klämma in oförskämt många på liten yta… :)

  #357197
  reaper
  Deltagare

  Ok, jag trodde mer att SOG-prylen handlade om att ta sticklingar och plantera dessa med ett jämnt intervall för att ha en stabil och tät skörd snarare än att också pressa ihop så mycket som möjligt på så liten yta. Det här med så tidig blomning kom ju också som ett brev på posten…

  Ja då vet jag vad som gäller för mig hädanefter..

  Sea of Green!

  Tack för hjälpen! 😉

  #357198
  reaper
  Deltagare

  Du måste då även ha ett veg-utrymme för en klonmoder om du ska köra en rullande SOG.

  Vad menar du här förresten?

  Jag måste alltså ha en separat hona på sidan? Blir sticklingarna/generna sämre om jag tar sticklingarna från avkommorna och deras avkommor och deras avkommor osv??

  #357199
  reaper
  Deltagare

  @Superstealth wrote:

  Du måste då även ha ett veg-utrymme för en klonmoder om du ska köra en rullande SOG.

  Vad menar du här förresten?

  Jag måste alltså ha en separat hona på sidan? Blir sticklingarna/generna sämre om jag tar sticklingarna från avkommorna och deras avkommor och deras avkommor osv??

  ja

  #357200
  reaper
  Deltagare

  ja

  Ahaa… Så jag MÅSTE alltså ta en av dessa sex honor och ställa i separat utrymme och aldrig låta henne gå i blom?

  Jag trodde att en klon blir en klon blir en klon etc etc…

  Varför är det så? Kan du inte utveckla lite?

  #357201
  reaper
  Deltagare

  Ta en stickling av varje och rota och blomma dom, sen spar du mamman till den som yieldar bra utan att tumma på kvaliten. Sen kan du ha henne en lång tid, det går att ha en mamma i flera år om du sköter henne rätt.

  #357202
  reaper
  Deltagare

  Ok, jag förstår..

  Och när hon till slut blommar ändå (för det gör hon väl till slut antar jag, vare sig jag vill det eller inte) så måste jag helt enkelt börja om på ny kula med nya frön…

  Har jag förstått er rätt? Är det så här man gör?

  Jag tror dessutom att NYC Diesel är en F1-hybrid (är inte helt säker, vet inte heller riktigt vad det innebär), innebär det att avkastningen blir ännu sämre från klon till klon!?

  #357203
  reaper
  Deltagare

  Hon kommer inte blomma om du inte sätter henne i blom. Men det är väl inte så dumt att byta gener en gång i halvåret, omväxling förnöjer.

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top