knott/bananflugor i taket :(

 • Detta ämne har 3 deltagare och 4 svar.
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #30900
  Gr3en
  Deltagare

  Tjena på er.

  Har nån av er erfarenhet av insektsproblem? Eller ja, jag vet inte riktigt om det är ett problem för dom verkar inte ge sig på plantorna, men det sitter hundratals knott eller bananflugor (jag vet inte vad dom heter men dom är så små ungefär) i taket ovanför odlingsutrymmet.
  Dom verkar dock inte ge sig på plantorna, jag har aldrig sett dem göra det iallafall, så min teori är att de dras till ljuset och den något förhöjda rumstemperaturen. Jag städar ganska regelbundet så jag vet att det inte är nån gammal frukt eller liknande.

  Hursomhelst så vill jag inte ha dem där. Även om det tillochmed skulle visa sig att dom är bra för plantorna så vill jag ändå ha väck dem snabbt och effektivt. Att jaga dem med dammsugaren är som värsta aerobicspasset och… jag tränar helst inte i onödan. :)

  Tacksam för tips&råd.

  Mvh Gr3en.

  #359917
  Riot
  Deltagare

  Sorgmygg™ följer ofta med i blomjord man köper, och det finns lite olika trick för att bli av med dem…husmorstipsen jag använder mig av är:
  1. Ställ fram ett litet glas med 50% rött vin, 50% vatten och några droppar diskmedel i. Sorgmyggen dras till glaset av vinlukten och sjunker sedan pga att diskmedlet tar bort ytspänningen.
  2. Lägg tobaken från en cigarett i vattenkannan och låt den dra ett par timmer, och vattna sedan plantorna rikligt. Nikotinet tar död på fluglarverna i jorden.

  #359918
  reaper
  Deltagare

  Du kan ta någon sprayburk som du kan tända på och elda upp dom genom att spruta eld mkt effiktivt men va försiktig. kanske inte e en jättebra metod i ett odlingsutrymme men annars e det jävligt effiktivt mot bananflugor.

  #359919
  Gr3en
  Deltagare

  Riot, tack för tipsen, jag ska inhandla vin på en gång och testa! =)

  jurted… jag har provat det där en gång förut =) Fixativ rules när man ska bränna bananflugor. (det var faktiskt efter den gången som jag började städa mer regelbundet)

  Tack för tipsen, är det någon som vet fler tips så skriv på bara =)

  #359920
  reaper
  Deltagare

  de finns ju såna kladdiga remsor eller va man ska kalla de som man hänger i taket så kommer alla dom flygande insekterna å sätter sig på de för att de luktar väl lite sött + att remsan e gul å de brukar insekter gilla har jag för mig, iaf getingar.. I vilket fall som helst så fastnar dom ju och dör..

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top