Knarkfabrik avslöjad i Fammarp

 • Detta ämne är tomt.
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #31035
  Lebowski
  Deltagare

  http://www.hallandsposten.se/artikel.asp?oid=168672

  Knarkfabrik avslöjad i Fammarp
  De inblandade odlade cannabis i stället för champinjoner

  2006-09-19 00:05
  FAMMARP
  Förr odlades det svamp i lokalerna – men de senaste åren har det i stället varit cannabisplantor som växt sig stora i odlingshallarna. Efter polisens tillslag i Fammarp har nu fem män häktats, misstänkta för att ligga bakom knarkfabriken.

  På måndagen var det en 33-årig Halmstadbo som häktades av Halmstads tingsrätt, mot sitt nekande, på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott.
  Enligt kammaråklagare Klas Lundgren var han den siste inblandade i gänget bakom knarkodlingen i Fammarp.
  Tidigare har redan fyra personer häktats för sin del i narkotikahärvan, senast i fredags var det en 41-åring och en 48-åring. Fyra av de misstänkta är från Halmstad och en från Laholm. Samtliga är sedan tidigare kända av polisen för inblandning i narkotikabrott.
  Polisen har gjort tillslag mot tre olika ställen och beslagtagit plantor i olika storlekar. Största beslaget gjordes på den gamla svampodlingen i Fammarp.
  – Det var sådana mängder att det omöjligt kan handla om odling för eget bruk. Det här rör sig om massframställning av cannabis för försäljning, brott som ger minst två års fängelse, säger kammaråklagare Klas Lundgren.
  Han hävdar att den olagliga odlingen hållit på åtminstone sedan februari 2005 fram till nu i september i år.
  För Andreas Hamsten på GLJ förvaltning, som hyr ut lokalerna, kom beskedet som en chock.
  – Vi har ungefär hundra hyresgäster här i Fammarp så vi kan omöjligt hålla koll på vad alla sysslar med. Och tydligen har de skött alltsammans så diskret att ingen annan reagerat heller, säger han.
  Andreas Hamsten berättar att de inblandade har hyrt lokalerna sedan 2001 och betalat hyran klumpvis, med vissa uppehåll. Med facit i hand förmodar han att de fått fram stora summor pengar när de skördat och sålt partier.

  – De här männen är skyldiga oss tiotusentals kronor i hyra, men nu struntar vi i om vi går miste om de pengarna. Det viktiga är att polisen har stoppat den här olagliga verksamheten – vi vill ju inte bli förknippade med sådant.
  Odlandet har skötts mycket professionellt med värmelampor, särskild gödsel och fläktar.
  – Jag är själv ingenjör och måste säga att de gjort en sofistikerad anläggning i de två gamla odlingshallarna. Bland annat har de byggt till ny ventilation, säger Andreas Hamsten.
  Åklagaren har nu två veckor på sig att väcka åtal, annars måste han begära omhäktning av de inblandade ifall utredningen tar längre tid.

  BILDTEXT1: Igenbommat. I de här hallarna, där man förr odlade champinjoner i Fammarp, höll knarkligan till. Polisen har nu beslagtagit plantor från den avancerade cannabisodlingen. Skorstenen till höger är ventilation som förövarna byggt till sin anläggning.

  BILDTEXT2: Igenbommat. I de här hallarna, där man förr odlade champinjoner i Fammarp, höll knarkligan till. Polisen har nu beslagtagit plantor från den avancerade cannabisodlingen. Skorstenen till höger är ventilation som förövarna byggt till sin anläggning.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top