Kärlek gör att plantor mår bättre.

 • Detta ämne har 6 deltagare och 16 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5079
  reaper
  Deltagare

  Nog är det sant att ge lite kärlek till plantorna och dem mår bättre. Växter känner om nåt inte stämmer med omgivningen är man glad och fröjd så mår dem bättre. Är man ilsken och kräsen så klart att dem blir kräsna dem också. Om ni ser att plantan börjar typ och få gula blad bli inte sur då istället försök och hålla inne ilskan och trösta den istället genom att ge den det den behöver.Plantor behöver också kärlek dem är ju framför allt levande varelse.

  #98481
  reaper
  Deltagare

  Helt sant.
  Dessutom, en människa som blir arg på sina plantor när de mår dåligt förtjänar inte att få uppleva privilegiet att odla cannabis.
  kramkalas

  #98482
  Dr. Snuggles
  Deltagare

  Gamegenie: Vad syftar du på för slags energifält?

  #98483
  reaper
  Deltagare

  Gamegenie: Vad syftar du på för slags energifält?

  Det kosmiska energifält som genomsyrar allt levande på denna planet, i vintergatan och delar av solna. Den mentala auran som andra livsformer snappar upp och mår bra/dåligt av. Vad trodde du :?:

  Palmer, like a hurricane

  #98484
  Dytree
  Deltagare

  Det är bra att älska och prata med plantorna så dom får mycket koldioxid, också får man ju bra syre av dom. :D

  #98485
  Raja Ram
  Deltagare

  När jag odlade för första gången så hade jag ett par plantor i fönstret brevid platsen där jag har datorn. Jag hade varit iväg ett par dagar och när jag kom hem så hängde plantorna. Jag kände i jorden och den var inte riktigt torr, så det var inte det. När jag hade suttit och surfat vid datorn i några timmar så såg jag att plantorna mådde mycket bättre och hade helt slutat hänga. De blev alltså glada igen bara av att få lite sällskap. :)

  #98486
  reaper
  Deltagare

  Jag ser alltid på mina växter som kattungar, de behöver mycket kärlek och uppmärksamhet. Man kan aldrig resa bort nån längre period, men, så mycket trevligt man har med dem när de blivit större och de ger en tillbaka den kärlek man gav dem som små! 😆

  #98487
  reaper
  Deltagare

  Just därför detta äter jag så lite från växtriket som möjligt, dom har juh känslor oxå!! :D

  #98488
  Raja Ram
  Deltagare

  @iwf wrote:

  Just därför detta äter jag så lite från växtriket som möjligt, dom har juh känslor oxå!! :D

  Exakt. ;) Skydda salladen och morötterna från detta ondskefulla mördande!

  /En stenad Spender

  #98489
  Dr. Snuggles
  Deltagare

  Palmer & Gamegenie: ”mentala auror” och dylikt är inte riktigt 100% vetenskapligt eller? Jag tänker iaf till mer än två gånger innan jag tror på teorier om mystiska energier som ingen kan mäta. Ni kanske skojade, men det har jag svårt att avgöra eftersom det finns massor av människor som på fullt allvar tror på dylika energiformer.

  #98490
  reaper
  Deltagare

  Det är ju myt att växter ska må bättre när man pratar med dom! Varför skulle inte cb in såna fall göra det!? Jag brukar prata med mina solrosor och pumpor, inte persiljan dock den är så taskig! 😆

  [Gandhi] 8)

  #98491
  Powerpuffgirl
  Deltagare

  ALLA växter, inklusive cb mår bra när man pratar med dem. Då utsöndrar man koldioxid, och får syre tillbaka., vilket gör att både människor och växter mår bra.
  Det har dessutom gjorts ett experiment i Indien av två fält med plantor (tror att det var potatis eller sockerbetor eller nåt, minns inte riktigt) . På det ena fältet spelade man hårdrock för växterna, på det andra fältet spelade man klassisk musik. För övrigt vara förhållandena lika. Gissa var växterna frodades, och gissa var de dog! :D :D
  Och apropå att tala med växtera, och dessutom säga vänliga ord till dem så var det ett fall där någon man hade två växter som hade likadana förhållanden. Den ena växten gav han kärleksfulla ord, den andra sade han antingen ingenting till, eller elaka saker. Den växt som behandlades med kärlek växte, den andra vissnade.
  Så nog har växter en själ.

  #98492
  Yogi
  Deltagare

  Växter mår inte bra för att man pratar med dom utan för att man andas på dom och därmed släpper ut co2 prcis som du säger. Vad man säger till dom spelar allså ingen roll.

  Angående den indiska undersökningen, länk tack. Om jag får spekulera så beror det inte på musiken i sig (självklart var det den onda hårdrocken som fick växterna att dö…) utan möjligen de vibrationer som låga bastoner och dyl kan ge som påverkade växterna.

  Så nog är det så att växter inte har någon själ, lika lite som människan har det.

  #98493
  reaper
  Deltagare

  Det är sjukt hur snabbt plantor repar sig efter uttorkning.. Bara nån minut så är dom uppe igen.. Då tar det emot att slakta dom när det är en hanne..

  #98494
  Powerpuffgirl
  Deltagare

  Hehe, källan är en bok av astropsykologen Traude Schneider, som heter ”Mysterieboken” kort och gott.
  Där står det bl.a. att experiment har gjorts vid universitetet i Bukarest, som säger att blommor ”skriker” av rädsla om man närmar sig med en sax. Vetenskapsmannen sir Jadgis Chandler Bose skaffade 3 palntor som han ställde i olika rum. Den första vattnades av en alkoholist, den andra av en kedjerökare och den tredje av en masn som tyckte om blommor och pratade med dem. För övrigt hade de samma betingelser. Efter ett par veckor så var den förts plantan nära att dö, den andra utvecklades ynkligt men den tredje växte sig rak och strak.
  I Indien var det sötpotatis som odlades. De växter som fick höra Bach och Beethoven frodades, de som fick höra rock gav dålig skörd och många växter gick under.
  En yogi talade med sina kaktusar och sade att de inte behövde sina taggar eftersom han beskyddade dem. Han lyckades också odla kaktusar utan taggar. (Hans namn är Paramahansa Jogananda)

  Boken är utgiven på Saxon bok 1982.
  Det finns mer kuriosa att läsa där.

  Så närmna er era växter med positiva tankar, gott folk!
  :D

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top