Jag blir så ledsen

 • Detta ämne är tomt.
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4581
  reaper
  Deltagare

  Efter ungefär en månads puffande totalt (plus ett kvartals studietid innan) så tog jag diskussion med mina föräldrar vid matbordet, efter att de visat tydliga tecken på att de oroat sig.

  Det var en hemsk upplevelse, även om jag tror att den är bättre för framtiden.

  Jag satt och redovisade kvalitativa argument, forskningsrapporter och politiska förändringsförslag från olika länder och möttes med fördommar och äkta svensk envishet.

  Jag försökte förklara att cannabis är en lätt drog, lättare än tobak och alkohol – jag möttes med inkörsportsargumentet. Mina sakliga argument mot inkörsporten ignorerades och så drog de upp alla de kände som dött av droger.

  Jag försökte förklara att nederländerna har en framgångsrik narkotikapolitik, men min mamma (som varit i nederländerna och pratat med socialarbetare och arbetsförmedlare där) hävdar att de fuskas med statistik och att de har otroliga problem. Jag frågade varför ingen stor antidrogorganisation hade spräckt bubblan, det visste hon inte. Jag frågade varför Nederländerna skulle vilja exportera en dålig drogpolitik till resten av världen, frågade om hon ansåg att nederländerna drevs av ”onda” människor.

  Mina källor fnystes bort med argument som ”det finns folk som utnyttjar desinformation till sin fördel” och alla möjliga heltokiga förslag som att det kunde vara amerikanska maffian som låg bakom – jag kontrade med att det snarare var pappersindustrigiganter som var desinformerande bovar och försökte lägga lock på sanningen. Vad är det för jäkla argument? Maffian? Eller vänta, jag glömde ju de där stora multinationella företagen som producerar cannabis för att sälja över hela världen. De är ju såna som DE som ligger bakom swecan och sprider lögner.

  Nu är jag bara ledsen, mina föräldrar vet att jag röker, de accepterar det inte – men säger att de respekterar det. De lyssnar inte på mina argument, och jag skulle fan kunna ge min högra hand för att få dem att vakna till och se sanningen. 😥 :(

  Vad fan skall jag göra? Och vad händer nu?

  Någon som känner igen sig och kan ge råd eller förbereda mig?

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top