Införskaffat näring -är detta bra? ( Neudorff Rhododendron )

 • Detta ämne har 4 deltagare och 11 svar.
Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4647
  reaper
  Deltagare

  Jo tänkte att i år ska jag köra med lite ny näring istället för tråkiga gamla Blåkorn + Pokon Orkidée så nu har jag införskaffat en näring jag hört ska vara bra.

  Neudorff Effekt Rhododendrongödsel ( NPK = 7 – 1,3 – 4,1 ) heter det och jag tänkte bara höra om någon har erfarenhet av detta tidigare eller har jag blivit blåst?

  Vet även att det under blomperioden ska vara högt Fosfor och Kalium värde och så lågt Kväve som möjligt, någon som kan tipsa om något bra. Körde ju Pokon Orkidée tidigare men den var jag inte nöjd med.

  #95996
  reaper
  Deltagare

  haha jo men man vill ju ha nåt som är lätt att få tag på oxå …
  Helst inte nåt man måste beställa genom internet… vill altså ha det bästa som går att få tag på på dem flesta ställen som Plantagen.

  #95997
  Brassman
  Deltagare

  Men just när det gäller utomhus odling i stor(väldigt stor) omfattning så kan det vara kul att betala lite mindre än 150 spänn per liter näring. Biobizz har NPK 8-2-6 för veg och NPK 2-6-3,5 för blom….tänkte att det kunde ge lite riktlinjer att gå efter…
  lycka till!!

  #95998
  reaper
  Deltagare

  okej, mao är det helt okej grejer jag köpt till veg. Måste bara hitta nåt bra till blom oxå men ska kolla på det imorron på Weibulls @ sveavägen

  #95999
  reaper
  Deltagare

  Jag tycker man ska använda naturgödsel (det är ju ändå de som e halva grejen) och då är hönsgödsel överlägset i veg fasen, sen till blom kan man gödsla med benmjöl. Båda dessa är långtidsverkande vilket betyder att ni bara behöver gödsla en gång.

  #96000
  reaper
  Deltagare

  jo men det är ju så att man ska ha grejerna liggandes inne på rummet oxå, och just hönsskit i byrålådan luktar inte så gott :) Nej jag kör nog konstgjort jag, även om jag funderat lite på guano och alger och allt vad det heter.

  #96001
  reaper
  Deltagare

  Okej jag var på Weibulls igår och de hade ingen blomsterlöksnäring där (som inte innehåller något Kväve endast Kalium och Fosfor) så har ingen näring till blom, tänkte köpa PK 13-14 men eftersom ni lovordar naturligare saker så kör jag väl på benmjöl… om ingen kan rekommendera något bättre ?

  #96002
  Draken
  Deltagare

  ..

  #96003
  reaper
  Deltagare

  Om inte annat så blir det väl åtminstone lättare att få en bra slutprodukt. Det verkar åtminstone rimligt, att försöka odla (inomhus) utan att tillföra någon näring alls kan inte funka bra eftersom plantorna är gjorda för att växa i naturen, och de lever av näringen som finns där. Kan inte naturen tillföra näring / tillräckligt med näring blir man ju tvungen att göra det själv.

  #96004
  Draken
  Deltagare

  ..

  #96005
  Raja Ram
  Deltagare

  Nån som vet om kattbajs är bra? Har tämligen obegränsad tillgång på det. :)

  #96006
  reaper
  Deltagare

  Människobajs någon? :)

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top