industri hampa

 • Detta ämne har 1 deltagare och 5 svar.
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3098
  friggs
  Deltagare

  Det finns ingen högre instans så vad det gäller bonden så är det avklarat.

  Men beträffande tllstånd så är det klurigt. I sverige har det tidigare varit tillåtet att odla med tillstånd från Läkemedelsverket, men dessa har aldrig gett ut några tillstånd med motiveringen att odling inte uppfyller kraven enligt 2 § i lagen om kontroll av narkotika. Vad EU nu beslutat är att 2 § inte skall gälla för industrihampa med låg THC.

  Det här innebär att du inte längre kan fällas för brott mot narkotikalagen om du odlar industrihampa med låg THC. Men du kan förmodligen fortfarande fällas för att ha odlat en gröda utan tillstånd. Men om det är något straff för detta och vad det straffet är vet jag inte.

  Fråga är då om industrihampan fortfarande ligger på Läkemedelsverkets bord. Om det inte längre anses vara Läkemedelsverket sak att ha hand om frågan i och med denna dom så är industrihampan att betrakta som fri tills dess att den hamnar under en ny myndighets ansvar, föreslagsvis Lantbruksverket(?) eller liknande. Ärligt talat så tror jag inte ens att regeringen vet hur det är med detta just nu.

  #83705
  reaper
  Deltagare
  henriken wrote:
  Hur är det igentligen med industrihampa, vann bonden i skåne i EU domstolen, finns det nån högre instans efter det eller är det avklarat nu?
  Kan vem som helst odla det, eller måste man ha nått speciellt tillstånd?
  Och om man behöver tillstånd fast odlar ändå, vad är straffet?
  Nån som vet?

  Sen 4 veckor tillbaka är det fullt lagligt att odla industrihampa med en THC-halt på 0,2%, du kan inte längre straffas genom att odla industri hampa! Bra eller? Eller är det de? Du behöver röka ca 6 kilon (!) för att känna något överhuvudtaget och det tar ungefär en vecka att röka så mycket!
  Men växten är ju fin så, håller själv på att dra upp en industri i mitt rum nu!

  #83706
  reaper
  Deltagare

  Även fast Industrihampa innehåller lite THC, skulle det inte kunna tänkas vara värt att odla tex 20 kg och därefter extrahera ut THC-oljan? Någon kunnig som vet?

  #83707
  reaper
  Deltagare
  Quote:
  Även fast Industrihampa innehåller lite THC, skulle det inte kunna tänkas vara värt att odla tex 20 kg och därefter extrahera ut THC-oljan? Någon kunnig som vet?

  Rätt meningslöst att lägga ut tid och arbete och sedan skitmycket pengar för att få något som man från början kunde ha fått från närmaste skolgård. 🙄

  #83708
  reaper
  Deltagare

  Kalman,

  Frågan var ju inte huruvida det är ”meningslöst” eller inte, frågan är ju OM det går.
  ”Skitmycket pengar och arbete” är ju subjektivta åskikter. Jag tycker folk lägger ner skitmycket tid som löntagare för att tjäna ihop till sitt uppehälle. 😉

  #83709
  reaper
  Deltagare

  Kan kan man väl alltid, men det har inga fördelar jämte mot att odla/köpa majja med hög THC-halt. Om du extraherar THC ur industrihampa så får du ju en narkotikaklassad produkt, oavsett om materialet du utgick från var lagligt eller ej att framställa och inneha. Dyrare och fotrfarande inte lagligt, alltså värdelöst.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top