hur stor grodd?

 • Detta ämne har 3 deltagare och 13 svar.
Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #21334
  reaper
  Deltagare

  Stoppade mina första Power Plant frön i fuktiga kaffefilter igår vid 17 tiden efter jobbet och nu 1 dygn senare har jag redan grodd på en =)
  Hur stor ska den vara innan man planterar?

  #266530
  reaper
  Deltagare

  du kan iallafall låta dom bli runt 1cm! det går ju med mindre också men 1 cm verkar funka bra för mig!

  #266531
  reaper
  Deltagare

  Vitsen med att gro i kaffefilter/papper är väll främst att man ser vilka som kommer gro o inte, så man slipper en tom kruka.

  Det föregåendetalare sa lät klokt (möjligen lite långt med en cm). Fast jag vet att det egentligen inte spelar så stor roll. har hänt att jag stoppat ner frön direkt när jag sett att grodden börjar komma och det har även hänt att man trott att frön inte ska gro så man bara låter dem ligga o vips när man kollar en vecka senare finner man ett frö med ca 4cm grodd :)

  peace

  #266532
  GrandNastyB
  Deltagare

  Jag brukar plantera när grodden är ca 3 mm lång och det har aldrig misslyckats. Om grodden är en hel centimeter lång finns det risk att man skadar den när man planterar.

  #266533
  reaper
  Deltagare

  1-2 mm brukar räcka, blir lättare att plantera dom då tycker jag, slipper en lång grodd som viker sig, så rak som möjligt vill jag ha den också och det är dom när dom är 1-2 mm.

  #266534
  EvilGanja
  Deltagare

  Själv planterar jag så fort jag ser att skalet spruckit och ändan på grodden petar fram. Ju tidigare man planterar ett sprucket frö destå snabbare har du en planta enligt min erfarenhet.

  #266535
  reaper
  Deltagare

  Har flera st med grodd nu redan efter 1,5dygn de längsta säkert mer än 3mm och börjar böja sig. så nu har jag gjort ordning småkrukorna jag köpte med såjord, groden ska vara neråt va? så jag inte missat det.

  #266536
  reaper
  Deltagare

  Alltså ska man ha t.ex toa papper som man har blött ner o sen stoppa fröet i pappret i ”rulla” ihop den?
  :?
  Peace!

  #266537
  reaper
  Deltagare

  jag körde 1st desertskål sen ett fuktat kaffefilter i botten sen ett till med fröen i och sen ett fuktat till uppepå det o sen andra skålen på det. tog bara 1dygn för att se resultat =)

  #266538
  reaper
  Deltagare

  Hoppas du inte tänker köra med såjord i dina stora krukor så småningom. Tänkte bara varna dig. Såjord är näringsfattigt. Jag råkade ut för det. Vart inga fina plantor kan jag säga.

  #266539
  reaper
  Deltagare

  Nejdå =) Har köpt 5Liters krukor och massa Blomjord och leca kulor får väll blanda ihopp det lite. såjorden har jag bara i de små start plant krukorna.
  Men detta med näring vad ska jag använda var på Maxi och de har ju bara näring för krukväxter Blomstra eller vad den hette =? Krävs väll värre saker?

  #266540
  reaper
  Deltagare

  grean beast det finns flera närings medel du köper på internet för ett rimligt pris sen om du inte orkar köpa från internet så kan du ju alltid testa blomm jord det lär ju vara bättre än inget =) se bara till att inte ge för mycket näring så att plantorna tar skada

  #266541
  reaper
  Deltagare

  Vill vara med o säga hur jag gör :p

  Vatten 24 timmar, sen i papper tills alla öppnat sig, så fort jag ser det vita stoppar jag ner dom…
  Hittills har 29/30 grott 8)

  mvh/tomten

  #266542
  reaper
  Deltagare

  Hur lång tid tar innan ngt kikar upp efter att man placerat grodden i kruka, ca 1 cm ner ?

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top