Hur mycket vatten ska planterna ha?

 • Detta ämne har 4 deltagare och 12 svar.
Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9235
  badboy
  Deltagare

  Hej
  Jag har 6 st små skunk planter nu. Jag har satt planterna i en kruka som är typ 15cm hög och 10cm som bredast. Jag undrar hur mycket vatten planterna ska ha åt gången. Har förståttt att vattningen inte ska ske allt för ofta. Någon som vet hur mycket vatten och ungefär hur ofta jag ska vattna? [/quote]

  #133720
  badboy
  Deltagare

  ….skulle också gärna villja veta hur llångt min mh 400 lampa ska stå i från topparna på planterna. Har satt lampan typ 20cm ifrån. Är det lungt?

  #133721
  108
  Deltagare

  Man kan väl säga så att det är bra att vattna ordentligt när man vattnar.
  Det vill säga vattna ordentligt men häll bort det som rinner ut undertill, vänta sedan till jorden har torkat ut lite innan du vattnar igen. Kolla varje dag hur dom mår. Slokar de (och det inte beror på övervattning) vattna!.
  20 cm ifrån med en 400-lampa låter lite lite om du inte har väldigt smart placerade fläktar. Höj lampan lite är mitt tips. 8)

  #133722
  badboy
  Deltagare

  Men hu mycket är ordentligt med vatten? Är det 1dl eller 5dl?
  Min fläkt står typ 30cm från den närmaste plantan. Ska höja lampan till typ 30cm från planterna?
  Tack för hjälpen!

  #133723
  reaper
  Deltagare

  Rikligt med vatten är.: vattna tills det rinner ut ur undersidan på krukan. det vill säga om du har sånna krukor.. annars vet jag inte.. jag kör medsånna krukor iaf.. och höj lampan :D

  #133724
  reaper
  Deltagare

  Jag glömde säga att du bör vänta tills jorden är helt torr med att vattna igen.. Stick ner fingret 5 cm i jorden.. om det är fuktigt så vänta med vattning.. om det är helt torrt så kan du vattna..!

  #133725
  Radix
  Deltagare

  Fem deciliter vore nog rimligt. Huvudsaken är att all jord i krukan blir blöt, låt den sen rinna av. Om du inte har väldigt varmt så att vattnet ångar ur jorden fort så kan du nog vattna med sisådär tre fyra dagars mellanrum. 😉

  #133726
  reaper
  Deltagare

  ungefär 40cm från lampan till topparna på plantorna.. för en 400W HPS. men det beror också på hur bra luftflödet är. känn med handen vid topparna.. är det obehagligt, höj lampan lite

  #133727
  reaper
  Deltagare

  Kan man små krukor så kan man vattna en skvätt varje dag, med större krukor så klarar dom sig längre. Sen dunstar det hela tiden vatten från jorden av värmen. Används krukor med hål i botten (dränage) så finns det ingen risk för övervattning. Varannan till var tredjedag är väl ok, låt det aldrig torka ut helt och hållet så jorden dras ihop till en torr klump, det ska alltid vara lite fuktigt.

  #133728
  badboy
  Deltagare

  Tack för tipsen!
  Jag skrev visst fel när det gällde mh lampan…det är en mh250 jag har. Har satt den typ 25cm från topparna. Det ska väl stämma??

  En litet problem som uppkommit nu är det att den ena plantans blad har nästan helt säckat ihop. Bladen ligger lixom ned. Jag tycker det är lite konstigt med tanke på att dem andra planterna ser helt normala ut och jag har behandlat alla planterna med samma omtanke. En kompis sa till mig att sånt händer ibland och det behöver inte bero på att jag har behandlat plantan fel. Stämmer det eller finns det nån annan tänkbar anledning till detta? En sak som jag tänkte var att den plantan som börjat falla ihop står också längst ifrån fläkten. Kan det vara så att plantan fått för lite fläkt? Avståndet från fläkten till plantan är 60cm.

  Jag har sätt att andra odlare på swecan använder sig av förutom vanlig fläkt även datafläktar. Vad ska dem exakt vara nödvändiga till?

  #133729
  badboy
  Deltagare

  …in och utsug hur funkar det och är det nödvändigt?

  #133730
  reaper
  Deltagare

  in och utsug är verkligen nödvändigt för dina plantor !! Insug för att dom ska få in ny och fisk luft,, och ett utsug för att få bort den gamla och varma luften :) !! Om du inte skaffar dig det,, och bara har dom i en stängd garderob hela tiden,, så kommer inte dina plantor att må särskilt bra,, och inte heller bli så värst långlivade !! Så det är mycket nödvändigt :) !!

  #133731
  badboy
  Deltagare

  Jag har i och för sig dörren öppen hela tiden…men ska nog ordna det ändå då!

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top