Hur mycket lukt?

 • Detta ämne har 2 deltagare och 6 svar.
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4557
  reaper
  Deltagare

  Tjenare alles.
  Har ett odling utrymme på 3×2 meter från mitt rum så e de en dörr in till odlingsutrymmet och en dörr ut till hallen och i mitt rum finns ett fönster. Hur mycket tror ni det kommer att lukta? jag ska ha ungefär 10-15 honor i odlingrummet.

  alltså i mitt rum finns en dörr till odlingrummet och en dörr ut till hallen i mitt rum kan det få lukta men inte ut i resten av lägenheten.
  Nån som har försläg på nån luftrenare under tusenlappen anars?? som fukar bra asså :) 😉 8)

  #95320
  reaper
  Deltagare

  Jag tror det kommer lukta om du har 10-15 stycken plantor, möjligtvis om du kör på nån strain som luktar mindre så kanske det funkar…

  Om du nu ska få bort all lukt så är väl såndär mobil ozongenerator det som funkar bäst, finns för runt 2000kr. Swegrow ska tydligen få in en för under 2000kr ( http://www.swegrow.com ). Annars är väl budgetalternativet att du kör filterm ed aktivt kol vid alla dina ventilationshål som blåser ut. Bästa kolen är den man har till spisfläktar men annars funkar det med vanlig Akvariekol.

  #95321
  reaper
  Deltagare

  ok har skunk 1# frön 😳 hehe kommer stinka och en annan strain jag inte har nån aning om direkt..Men de där med kol filter pallar jag inte lattja med. Tips på nån billig luftrenare?? asså under 1000lappen 2000 har jag fan inte råd med då har min odling gårr på mer än en resa till thailand typ hehe :) 😉

  #95322
  reaper
  Deltagare

  haha det är inte billigt att odla. Jag hoppas ha råd med fin utrustning när jag gjort min 15 månaders lumpenutbildning och får 40 lax … ca 10 går väl bara till att fixa iordning fint så man kan odla bra.

  I alla fall som så många andrah ar sagt i detta forum tidigare, det är konstigt att man kan prioritera så man har råd med massa lampor av de olika slag, frön, mylar osv. men inte har råd att satsa lite pengar på säkerhet. Det viktigaste av allt är väl att man inte åker fast …

  Nåja det är upp till dig men under 1000 kr blir nog svårt att hitta en ozongenerator för… i alla fall nån liten och smidig, kanske du kan hitta en begagnad nånstans?

  #95323
  Trestor
  Deltagare

  Hehe.. 10-15 honor kommer att luka något ENORMT. Mina 2 (två) honor luktade riktigt starkt i hela lägenheten. Som tur är råder det ständigt lägre tryck i lägenheten än i trapphuset så där luktade ingenting, däremot inne som sagt… När man öppnade dörren till rummet där odlingen stod slogs man nästan bakåt av aromen :)

  Kan du inte ha lukt i lägenheten får du dels köra med mindre plantor och dels skaffa kolfilter eller ozongenerator.

  #95324
  reaper
  Deltagare

  i coh med att du inte vill spendera mer pengar än du gjort finns det en enkel lösning just för DIG ! :)

  Om du inte bor på bottenvåningen skulle jag rekomendera dig att ställa upp dörren in till ditt rum på glänt och sedan ha fönstret öppet när du är hemma och under nätterna.

  Jag har det bra på den fronten iom att jag odlar i badrummet och där är det ett utsug på 150 liter luft/minut om jag minns rätt, från standard ventilation som finns i badrummet :D

  lycka till.

  #95325
  reaper
  Deltagare

  Vart leder badrumsventilationen? Rakt ut i tomma intet? :D

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top