hur går det med ruderalis

 • Detta ämne har 5 deltagare och 15 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #341
  Opagaddur
  Deltagare

  hur går era odlingar med ruderalis skunk? har dom börjat blomma än?

  #61210
  brain
  Deltagare

  Var o tittade till mina 3 st utplanterade Ruderalis Skunk. Det blev en väldig besvikelse. En av dem var i princip helt uppäten av nåt/några djur. De andra två hade knappt växt nåt alls. De var väl 15-20 cm höga, och inte en enda antydning till blommning. Nu är iofs inte jorden där så bra, men jag tycker de borde blivit lite större på en månad.

  #61211
  reaper
  Deltagare

  Nämen… det där lät ju som ett kul litet experiment..! 😉

  En sak jag funderar lite på till nästa sommar (det e lite sent nu har jag förstått) är att sätta ut plantor i typ.. soptunnor, eller liknande.

  Man borrar hål i botten på dem litegrann (inklusive några lite större hål ifall det skulle gå såpass bra att rötterna skulle vilja ta sig utanför, på med lecakulor lite lagom, på med sisådär 40-50 liter jord, någon långsamt verkande/upplösande näring (typ Blåkorn), i med plantorna som fått växa kanske två decimeter eller så, en initialdos vatten, ett insektsnät över kanten upptill, och sen rakt ut i skogen med hela åbäket. Så kan man kolla till den varannan vecka eller så, kanske ge den lite vatten om den behöver, näring ifall den tycks behöva det… ta bort myggnätet om den vill ut… etc.

  Should work, i think. 😈

  #61212
  okkolokko
  Deltagare

  Klart det kommer fungera, men stora soptunnor mitt i skogen.
  Det drar ju tills sig upp märksamhet. Men däremot om du ställer dem på nån avfalls plats eller gammal bangård där det finns diverse annat skräp smälter det ganska bra in.
  Ser helt enkelt ut som en som en soptunna där det börja växa ogräs!
  :mrgreen:

  #61213
  reaper
  Deltagare

  Vad säger du okkolokko! ogräs, du menar väl ååhhh gräs! 😆

  #61214
  reaper
  Deltagare

  Ahaa… det var nästan en bättre idé, jao.. får klura lite på det där kanske.

  #61215
  Opagaddur
  Deltagare

  bah! jag ville höra om ruderalisarna inte om soptunnor! ;)

  mina är ju sega som helvette.. kanske beror på att dom inte får direkt soljus hela dan.. men iaf.. 450 spän kosta dom ju.. skulle va skit om man inte fick ut nått av dom :/

  funderar på att gå å sätta några av dom på ett lite mer riskabelt område.. men där får dom iaf soljus så länge solen lyser :) å d e massa skit växter runt om så d e rätt liten risk att nån ser dom.. ska nog göra det.. nån natt nu.. hoppas dom växer bättre där

  #61216
  reaper
  Deltagare

  Regnar det mycke där ni bor.

  #61217
  reaper
  Deltagare

  jag och en kompis har 8 st Ruderalis skunk ute.. 4 av dem växer bra. de två största är väl 50-60 cm.. hmm har inte mätt men jag gissar på de ;)
  på den ena av den sycker jag mig se små spröt men jag vet inte om ja har inbillat mig för de har inte hänt så mycket med dom på 1-2 veckor.

  #61218
  Si
  Deltagare

  Jag har två stycken ute. Båda blev könsmogna vid 5:e noden, men ingen visade något tecken på autoblomning. Den ena är hane och den andra hona. Nåja, jag började iaf sopsäcksblomma honan (för 15 dagar sedan) så den är i jättefin blom nu. Hanen har blivit ordentligt mkt större än honan nu, men den har jag ju heller inte börjat blomma så..

  Jag tycker att ruderalis skunk verkar vara årets scam. Det finns inga rapporter om framgångrik odling och allt man hör från swecan är kråksång.

  Jag skulle tro att de 450 kr man köper sina ruderalis skunk för kunde användas bra jävla bättre. I princip får man ett gäng skunk#1:or med risk för oeftertraktat ruderalis-skit i generna…

  Nåväl, blommorna är fina faktiskt, så det får mig att fundera på att skaffa mig en massa skunk#1:or att odla ute nästa sommar =)

  Fast blomningen med säck är inte lätt ska ni veta.. puh, har fått gå upp tidigt i två veckor nu.. jag som inte är van vid att sälja mitt liv för papperslappar, makt status och prylar, är inte så bra på sånt =)

  #61219
  okkolokko
  Deltagare

  Kul ta ha dig tillbaka herr sïeng!
  Angående Ruderalis Skunk håller jag med om allt du säger.
  en riktig flopp. Men just nu odlar Kung lite Ruderalis Indica han köpt av
  mig. Kommer med rapport och bilder senare, men hittlis går det fint!

  #61220
  reaper
  Deltagare

  en liten update angående RS.. de två största har blivit 120 och 110-115 cm.. ett par andra e ca 70-80 cm och de minsta är väl 40 cm men inte en enda har börjat blomma än

  En grym besvikelse, om de skulle börja blomma nu hinner de antagligen inte blomma klart endå

  #61221
  Si
  Deltagare

  tackar okkolokko =)

  ja, rud indican ska bli intressant att se det.

  men jag ber alla som har ruderalis skunk/indica-frön att inte pollinera dessa plantor eller låte dem sprida sitt pollen. Ruderalis-generna sitter i och framträder efter ett tag. Det vore förjävligt om det kom massa sån skit i omlopp.

  #61222
  reaper
  Deltagare

  Jag var ute och tittade till de små liven igår och de hade växt rejält. Den största var ca 135 cm.

  men ingen har börjat blomma än och jag orkar inte springa runt med påsar heller..
  Jag passade på å ta en stickling från den största plantan också. Den står i en mugg med vatten men en plastpåse över. kanske kan klara sig iaf..

  Ingen som kör på nån early strain ute i år?? Funderar på att köra det nästa år.. Det kan jú inte va mycket sämre än RS iaf.

  #61223
  reaper
  Deltagare

  Undrar om det går att korsa hampa och cacao planta, det skall ju finnas thc i bönorna från början, späda på lite.
  Föreställ er, thc choklad :)

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top