Hur döljer jag lukten mycket väl? Jock Horror

 • Detta ämne har 6 deltagare och 7 svar.
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #59164
  MoonAge_Daydream
  Deltagare

  Hejsan!
  Jag har precis påbörjat en ny odling, men jag gjorde för lite reserch när jag beställde nya frön och valde en strain som tydligen ska lukta något så in i bomben när det går i blom, Jock Horror.
  Jag bor i en lägenhet och vill som så många andra dölja lukten väl.
  Min första odling gick helt smärtfritt tills jag skulle skörda, då blev lukten så stark att hela mitt trapphus luktade och en granne kom och knackade på. (som tur va ringde dom inte polisen). Nu bor jag på ett nytt ställe men är väldigt nojjig över lukten efter det som hände då.

  Jag använder kolfilter och det har tidigare fungerat utan problem, men då har jag odlat sorter som inte har haft en så start lukt. Men jag är rädd att det inte kommer räcka denna gång.

  Jag har funderat på att köpa ONA gel pro eller liknande, men har också läst att det inte funkar så bra.

  Så jag bedjar nu om era goda tips och råd. Speciellt till er som odlat sorter med starkare lukt.
  Vad tycker ni jag ska skaffa mig för luktneutralierare förutom kolfilter så att jag kan våga fortsätta med denna odling?

  #616009
  ProZack
  Deltagare

  Tält med tillhörande kolfilter och kanalfläkt? Löser en stor del av dina problem iaf

  edit : om kolfilter inte är ett alternativ så blir det värre. :/

  #616010
  smokarn
  Deltagare

  Kolla länken nedanför, funderar själv på denna varianten + ett kolfilter.

  http://www.420magazine.com/forums/do-yourself/110496-diy-odor-control-bucket.html#post1221932

  #616011
  flemm
  Deltagare

  ONA döljer mest lukten med sin egna stank tycker jag, men många håller tydligen inte med mej.

  Jag har sett att en del rekommenderar att överdimensionera kolfiltret för att det ska fungera så effektivt som möjligt.

  I min lilla chassiodling har jag ett halvdant kolfilter i chassit som tar hand om en del lukt samt ett riktigt stort kolfilter i utrymmet där chassit står. Det blir absolut luktfritt men det är också en väldigt liten odling.

  #616012
  spektakel
  Deltagare

  om du har en varvtalsregulator så kan du sänka effekten på kanalfläkten som blåser genom kolfiltret. långsammare flöde = bättre filtrering :)

  #616013
  MoonAge_Daydream
  Deltagare

  Tack för tipsen! Jag ska fundera lite mer på den ONA för hälften säger att den fungerar jätte bra och andra hälften säger tvärtom.
  Jag ska försöka hitta en lite burk för att prova själv och se om det funkar.
  Jag har även funderat på att ha ättika i det walkin-closet som garderoben står i, för jag har läst att det är effektivt med att täcka över oönskad lukt.
  Ättika kanske inte luktar så gott, men hellre det än att det sticker cannabis. Sen så är det ju fortfarande sommar och vi skapar korsdrag i lägenheten hela tiden, så det hoppas jag också hjälper till att få bort lukten lite.

  Jag tror att det kommer gå bra, men jag har bestämt mig att om jag känner att lukten blir för stark så får jag tyvärr ta bort dom. Hellre det än att bli påkommen. Så ska jag minnas att läsa på ordentligt om plantan innan nästa odling, så att jag väljer en med mindre odör.

  #616014
  Pipen
  Deltagare

  Med kolfilter så ska det igentligen inte vara ett bekymmer tycker jag. Men att dölja lukten med något annat är säkert bra.
  Dock vet jag hur denna växt kan stinka ner flera rum ifrån där de står!!! Korsdrag kan vara bra, men det kan lika gärna avslöja. Har ingen ultimat lösning, men kolfilter är trots allt det säkraste. Jag har gjort ett hemmagjortsom kostade några hundralappar att bygga å kolet kan du köra med väldigt länge om ekonomin inte tillåter ett från nån growshop. Använder du även en regulator som @spektakel rekommenderade kan du få kolet att funka ännu längre antar jag.

  Lycka till

  #616015
  smokarn
  Deltagare

  Jag kör en chassiodling med 1 planta och gick in i odlingsrummet där chassit stod och kände av lukt idag. Öppnade min ona gel och nu luktar det friskt i rummet och ingen cannabis lukt alls!

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top