Hona i blom som inte växer, plantera om?

 • Detta ämne har 1 deltagare och 1 svar.
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9214
  reaper
  Deltagare

  Hallå ärade forum,

  Nu har jag köpt lite ”lyx frön” och provat att dra igång en lite odling med Hawaii Indica, och som jag förstått så tar den lite längre innan den blommar. Nu har jag haft två plantor I samma 10l kruka, och som vanligt upptäckt att den ena var en hane, hanen är nu borttagen, men honan växer mycket långsamt.

  Min fråga, nu när honan varit I blom I nästan 3 veckor, och har nästan slutat växa, är det pga att rot systemet inte har utrymme att växa mer? Eller har jag haft för mycket näring? En del av bladen har lite små märken, men I det stora hela ser den frisk ut. Men på den sista veckan har den inte alls växt mycket. Kan jag plantera om den till en ny kruka eller skulle det skada den nu när den är satt I blom, skulle en omplantering skada rotsystemet och hämma växten ytterligare? Har någon vänlig själ därute något tips hur man ska göra när man planterar om en liten hona, eller ska jag bara vänta ut den?

  Tack för att ni alla finns där ute.

  R E S P E C T

  #133564
  reaper
  Deltagare

  Du ska ju inte behöva plantera om en planta som är i en 10 liters kruka :) !! Jag tror mer på att din lilla honas rotsystem har skadats när du separerade den från hanen !! Ingen bra ide att sätta 2 plantor i samma kruka,, just för att det är nästintill en omöjlighet att sära på dom 2 utan att man skadar rötterna !! Hur gjorde du förresten när du tog bort hanen ?? Hur som helst så tycker jag att du ska låta din hona vara,, så kommer hon nog igång med växandet när hon repat sig lite (förutsatt att hon gör det) ?? Lycka till nu och hoppas att det ordnar upp sig :D

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top