Höjd på lampa i Ombo

 • Detta ämne har 3 deltagare och 8 svar.
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #30743
  phyber75
  Deltagare

  — snip —

  #358471
  EvilGanja
  Deltagare

  100cm funkar ju för en scrog, men du kommer att få större problem med värmen och kanske behöver en cooltube. Ordna upp lampan i taket! Det blir jobbigare om du behöver göra det andra veckan i blom. 😉

  EDIT: Med en kanalfläkt behöver du inte oroa dig för värmen, men det är mycket enklare att odla i ett större utrymme än i ett litet. Ska du köra sog så klarar du dig nog ganska bra dock. Men de får inte bli högre än runt 50 cm.

  #358472
  phyber75
  Deltagare

  — snip —

  #358473
  phyber75
  Deltagare

  — snip —

  #358474
  EvilGanja
  Deltagare

  Ser bra ut. 9 kg borde du kunna hänga upp med kedjor fastsatta i ett gäng krokar i taket. Kolla att de drar fast ordentligt, tunna masonitskivor pallar nog inte vikten.

  En tanke jag kom att tänka på är om du har utsuget(filtret inne i garderoben alltså..) nära dörröppningen så kanske fläkten suger tjyvluft genom dörrspringorna. Men eftersom du har så bra kapacitet på fläkten spelar det nog ingen större roll i praktiken.

  #358475
  melo
  Deltagare

  Tätar man garderoben riktigt ordentligt får man jävligt bra drag i ventilationen. Tjuvluft är något man verkligen bör undvika enligt mig, gäller verkligen att få ny luft att passera hela garderoben så man klarar att kyla lampan så mycket det går.

  Eftersom du har lite extra bred garderob och inte hade tänkt att använda cooltube/shade eller liknande skulle jag nog försöka koppla kolfiltret -> fläkten -> ut i sidan på garderoben spikrakt direkt på varandra. Då har du iaf använt så mycket du kan av fläkten, i kombination med lufttät garderob blir det mycket bra skulle jag tro. Kan ju låta lite om flåset men eftersom du inte planerat att ha ljuddämpare (som för övrigt skulle gå att sätta på utsidan) så spelar det kanske inte så stor roll?

  Sitter själv o suktar som fan efter en ny garderob att demolera.. vet bara inte hur jag ska få hem fanskapet utan bil. 😥

  edit
  Glömde ju skriva att det funkar utmärkt att skruva upp kolfilter med spikband (http://www.clasohlson.se/ext.asp?art=311715000), men kedjor är nog sättet jag kommer hänga upp med i min framtidsvision. Verkar enklare att plocka ner när man behöver byta kol, gäller att ha rejäla krokar bara.

  #358476
  phyber75
  Deltagare

  — snip —

  #358477
  phyber75
  Deltagare

  — snip —

  #358478
  melo
  Deltagare

  Jag kör kedjor från clasohlson, funkar skitbra faktiskt. Justeras enkelt efter antal öglor man vill höja eller sänka på båda sidor. Monteras med krokar i tak och reflektor.

  Annars finns ju easyrolls, fast sån lyxutrustning har jag inte provat.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top