Hjärtverksamhet & Högtblodtryck

 • Detta ämne har 3 deltagare och 5 svar.
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2443
  reaper
  Deltagare

  Hej!, jag gör detta inlägg väldigt kortfattat.

  Jag hade ett litet problem med Cannabis förrut som jag gärna vill dela med er.

  Det är så att jag fick paranoia efter paranoia när jag använde marijuana.
  Först var det ingen kraftig paranoia, utan det var typ som ”Åh nej, pulsen höjs..” sedan var det lite mer som ”åhnej, pulsen höjs.. nu dör jag..”.

  Ärligt talat så reflekterade jag inte så mycket på att jag skulle dö.
  Jag var inte direkt rädd för det heller, jag var mer orolig på någotvis..
  Jag visste antagligen att jag inte skulle dö innerst inne..

  Iallfall så bestämmde jag mig för att besöka skolsköterskan för att mäta mitt blodtryck och puls. När jag var där så fick jag ganska höga värden, och det första hon frågade ”Har du rökt hasch?”, och jag sa naturligtvis ”Nej” (Eftersom jag aldrig har rökt hasch, utan bara marijuana). Hon sa iallfall att det kan bli liknande bieffekter efter man har rökt, och hon vidarebefodrade mig till en doktor.

  Iallfall, när jag kom till doktor så lyssnade han på hjärtat och tog blodtrycket (Denna gången när jag vilade). Och han konstaterade utan frågor att jag och mitt hjärta var i perfekt kondition.

  Nu efter detta så testade jag igen, fast en liten liten bud-bit.. och det gick riktigt bra.. blev lite smått hög.. bara lite milt..

  Men kan Cannabis ha bieffekter med pulsen långt efter man har använt sig av det?, det är min fråga. Jag hoppas bland annat Josef_K kan svara på det, han verkar duktig och insatt.

  #78036
  Josef_K
  Deltagare

  OK, kort svar.

  Nej, det påverkar endast under tiden du är stenad. Allt annat är felaktigt. Dessutom får man inte högt blodtryck av cannabis, utan lågt. Att då får högt kan bero på andra saker, som att du blir rädd under ruset eller något, då kan pulsen och trycket stiga. Annars ökar inte pulsen så fruktansvärt mycket.

  #78037
  reaper
  Deltagare

  Tack för ditt svar.

  Jo, jag har varit lite orolig. Iallfall så stiger pulsen när man röker, det har jag på det klara. Det var speciellt en gång det var värre.. det var när jag var på en liten ”tillställning”.. mest polare.. fast det var hög musik och lite liv iallfall.. Jag satt i soffan, plötsligt så kände jag pulsen bara ökade och ökade.. sen kändes det som om någonting sprack i ”bröst trakten” och en massa blod forsade ut innuti bröstet (alltså en varm känsla).. det kändes så så iallfall.

  Jag blev återigen väldigt orolig och lite rädd.. men jag fick ingen riktig ”paranoia”..

  tilläggas bör också att jag bara hade rökt lite. .och kände knappt av någonting alls av ruset. Där efter så besökte jag skolsköterskan och sedan doktorn.

  Så det är lite skumt det här..

  #78038
  Zap
  Deltagare

  det där måste va induviduellt, mitt blodtryck stiger, har skitlågt och är trött pga av det i vanliga fall men när jag rökt blir jag ibland skitpigg pga blodtryckshöjning

  #78039
  reaper
  Deltagare

  Zap, har du mätt ditt blodtryck när du har varit påverkad då?`
  för man ”känner” inte när man har högtblodtryck.. inte oftast iallfall..

  #78040
  Zap
  Deltagare

  jag skadade ryggmärgen för 20 år sen, sitter i rullstol och har lågt blodtryck pga skadan, mitt tryck ligger på c:a 90/50 i vanliga fall och jag märker lätt förändringar, det kan ju iofs bero på att blodcirkulationen ökar när jag blir piggare, men kommer jag ihåg ska jag testa nån gång, min blodtrycksmätare är utlånad för tillfället

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top