Hjälp Till Effektiv PH-Mätning/Värdering

 • Detta ämne har 1 deltagare och 2 svar.
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #59125
  Slipper
  Deltagare

  Halloj där ute…

  Vill inte påstå att jag har någon särskild odling igång , utan snarare allätare när det gäller dehär med ”gröna fingrar” och växter.

  Har efter en del velande fram och tillbaks blivit medlem här , då jag genom att läsa forumstrådarna, insett att det finns en hel del växtkunniga här (= ’
  Därav tänkte jag ställa en del frågor, som jag hoppas någon utav er kunnat hjälpa mig med.

  Inledningsvis kan jag berätta att de växter jag haft i kruka x antal månader har en väldigt blek och ljus färg, dock fortfarande gröna till färgen men inte alls så mörkgröna som en del andra jag har utav samma sort (yngre populationer) …
  Gjorde antagligen min första tabbe där och mata dem med för mycket gödning , färgen bättrades knappast på och resulterade i torra blad och antagligen också en lättare näringsbränna.

  Uteslöt tidvis näringsbristen och hoppade på PH-värdet… Dock är frågan hur jag går tillväga ? Därav följande fråga :

  Är det o duscha växterna rikligt och mäta av vattnet som runnit igenom (har elektronisk PH-Mätare) , eller borde jag inte kunna mäta av värdet direkt i jorden ?

  Om jag nu efter hjälp utav er skulle upptäcka att det just är PH-värdet som ligger fel. Ogillar tanken på att klydda med värdena upp o ner med hjälp av basiska och sura substanser , då jag inte har en hum om vilken mäng och mått jag skall använda …
  Dolomitkalk är då min tanke ? Borde landa på ett neutralt plan el?

  Om de nu ändå skulle vara så att efter allt klydd får gå tillbaks till ruta ett (på näringen) … Någon som vet vilket ämne i näringen som har med klorofyllet o göra?

  Har redan varit inne på forumet och letat men är fortfarande osäker på det hela , uppskattar all hjälp jag kan få :)

  Så får ni ha en riktigt go helg ;)

  //Slippz0r

  #615693
  exil
  Deltagare

  Haha du får ta sedan dit du kommer. Ge oss setup och strain? Soltimmar och krukstorlek. Vilken näring. Storlek på plantan. Det gäller för krukväxter med ;-)
  Finns väldigt många duktiga odlare av allt här som säkert kan hjälpa dig.
  Personal på plantskolor brukar också vara riktigt duktiga.

  #615694
  exil
  Deltagare

  Kort och gott har du följt de odlingsråd som följde med plantan? Om inte så pröva det först, det stämmer säkert rätt bra.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top