Hermann Göring och USA

 • Detta ämne har 6 deltagare och 20 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 21 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4338
  reaper
  Deltagare

  För att citera Hermann Göring i Nürnbergrättegångarna:

  ”Självklart vill inte folket ha krig. Det är underförstått. Men trots allt så är det ledarna av en nation som bestämmer politiken och det är alltid simpelt att få med sig folket oavsett om det handlar om en demokrati, en fasciststat eller en kommunistisk diktatur. Röst eller ingen röst, folket kan alltid bli ledda att följa ledarna. Det är lätt. Allt du behöver göra är att förklara att de blir attackerade och beskylla pacifisterna för bristande patriotism och att utsätta landet för faror. Det fungerar likadant i alla länder.”

  Jag gillar inte USA längre. Alls. Tycker det är ett läskigt land.

  #93798
  reaper
  Deltagare

  USA är ett otäckt djävla land. Tänk på att 75% av dess befolkning INTE röstade på den galne cowboyen med anhang. Demokrati? Knappast, den liberala, representativa demokratin har här förlorat helt i legitimitet.

  De har också invaderat Irak utan mandat från FN. De har inte heller tagit hänsyn till de massiva protester världen över, från såväl enskilda individer som NGO:s. USA:s hållning har också lett till att de lämnat internationella samarbeten som exempelvis Kyotoavtalet, ickespridningsavtalet för kärnvapen och samarbetet med den internationella brottsmålsdomstolen.

  USA är 3:e riket.

  #93799
  Ganjasmurfen
  Deltagare

  Själv är jag inte emot kriget som just nu som förs emot Irak..

  Kolla bara på Saddams specialstyrkor som just nu går runt och mördar sitt egna folk.

  Hela hans regering borde rensas och byggas upp på nytt..

  Tycker det är lite löjligt dock att USA säger att det bara är för Fred, självklart är det också för Iraks oljekällor..

  #93800
  Ganjasmurfen
  Deltagare

  green puff :)..

  Tror det där var lite överdrivet.. Tror inte USA skulle bomba ngn överhuvudtaget med atomvapen…

  #93801
  reaper
  Deltagare

  Hermann Göring en intresant människa.

  #93802
  Karl Hungus
  Deltagare

  USA är den moderna historiensa värsta mördare.

  #93803
  reaper
  Deltagare

  Sverige är inget bättre än USA, och USA är inget bättre än Irak.

  #93804
  Dr. Snuggles
  Deltagare

  Världens ledare borde helt klart samlas och prata över en stor fredspipa.

  #93805
  Gin
  Deltagare

  @Ganjasmurfen wrote:

  Tror det där var lite överdrivet.. Tror inte USA skulle bomba ngn överhuvudtaget med atomvapen…

  ?? Remember 1945, Japan

  #93806
  reaper
  Deltagare

  Intressant jämförelse mellan Görings uttalande under rättegångarna och vad som händer idag. Vissa saker är helt enkelt klassiska och hör hemma i någon form av stor, ordentlig samlingsbok, ett stort jävla uppslagsverk över ständigt återkommande psykologiska och materialla propaganda- och krigsknep. 😯 Skulle vara enklare för oss i alla fall, läsa och förutse nästa sjuka stunt. Det stora spelet är lite annorlunda än vad man normalt sett är van vid.

  En kung som styrde ett folk för länge sedan fick besök av sina rådmän. De klagade ”Ers Majestät, bönderna klagar, de är nästan upproriska. Vi måste lossa stryptaget på folket”. Kungen sa ”Stryp hårdare”. Nästa gång kommer rådmännen tillbaka för att berätta att situationen med bönderna blivit värre. Kungen säger igen ”Stryp hårdare”.

  …Nästa gång kommer rådmännen tillbaka och säger ”Ers Majestät, folket är tyst. Bönderna klagar inte längre, byarna är stilla”…och kungen skriker i panik ”LOSSA GREPPET, LOSSA GREPPET”….

  ….tystnaden före stormen. Än är världen inte där. 😉

  Cat

  #93807
  reaper
  Deltagare

  Börjar likna krigstalet-tråden. Min poäng var mest att det amerikanska folket allt för lätt låter sig luras av sina ledare.. Att Falcon står för fascistoida åsikter och sedan har maken att kalla sig liberal känner nog de flesta till redan. Som liberal mår jag dåligt av dina åsikter Falcon.

  #93808
  GrandNastyB
  Deltagare

  Falcon: Heter du Falcon för att falken var de italienska fascisternas symbol eller? Det är väl ingen här som tycker att USAs regim är den värsta på jordklotet men grejen är att de börjar likna en världsregering. Jag förstår inte hur någon som kallar sig liberal kan gilla USA som försöker bestämma över hela världen.
  @Falcon wrote:

  Att USA valde att lämna Kyotoavtalet var inte direkt konstigt, fattar inte varför ett enda land skrev under det meningslösa avtalet som bl.a. innebär att Sverige borde öka sina utsläpp!

  Att dom lämnade avtalet hade nog inte så mkt med sveriges utsläpp att göra det var snarare olje- och industrilobby som såg till det.

  #93809
  reaper
  Deltagare

  @Falcon wrote:

  @Da_doler wrote:

  Sverige är inget bättre än USA, och USA är inget bättre än Irak.

  IRak är en diktatur där yttrandefrihet, tryckfrihet, organisationsfrihet, rösträtt m.m. icke existerar. Saddam har mördat över 1miljon av den egna befolkningen, startat två anfallskrig mot sina grannar och har inget som helst emot att gasa ihjäl den egna befolkningen. Att jämföra det med Sverige och USA är också det rent oförskämt, för att inte säga löjligt.

  Vad är yttrandefrihet/tryckfrihet egentligen. Att jag har möjligheten att öppna munnen o dela med mig om mina åsikter. Och den att jag tror att mina och folkets åsikter verkligen gör en skillnad i samhället. Du kanske bör öppna ögonen. I ett demokratiskt samhälle så luras jag, jag går o röstar, deltar i debatter etc. Men då e jag bara dum om jag tror att jag kan påverka något. De är bara det demokratin låtit folk tro. De som är bättre med en diktatur är att du vet från början att de jag säger är värt skit. Så då e de lika bra att hålla käften o inte säga nåt. Men har isverige så går vi o röstar o alla levar fritt o alla e glada. Men lika mkt som saddam skiter i sitt folk, så skiter den svenska regerigen och den amerikanska regeringen i sitt folk.Tryckfrihet, folk i den västerländksa demokratin påstår hela tiden att t ex i Iran så får folket aldrig veta sanningen, man censurerar allt direkt när det kommer in i landet. Snälla du, gör man inte så i sverige också då. När man t ex censurerar en film pga att man säger att vissa scener inte var bra att visa…e inte de samma sak. Ett exemple, Scobby do-filmen censurerades innan den kom in i sverige för det var rätt tydligt att dom var höga och att vissa scener kunde lätt relateras till cannabis/andra droger. Men egentligen ville regeringen inte att det svenska folket skulle se att droger håller på att bli allt vanligare etc. I historie böcker får vi endast läsa om de 6 milj judar som dog under andra världskriget, fan hända me alla ryssar då? E inte dom tillräckligt värda att få stå med i böckerna. Att iran ens hade någon inblanding i kriget får vi heller inte veta, hur amerika och storbrittanien bombade sönder iran får att kunna få ha sina baser där så dom kunde genom iran gå in i sovjet får vi inte veta. E inte de censur då? Är det inte en censurering som sker av regeringen att vi aldrig fått en sann bild av droger?
  Sen kanske du bör läsa den ocensurerade delen av historian får att se varför egentligen irak startade krig mot sina grannländer, innan du yttrar dig nåt mer om de.

  En demokrati har både sina för-/nackdelar, presic som en diktatur. I ett demokratiskt land så tror jag att jag har frihet etc, när egentligen allt jag säger är värt skit. Men jag själv tror de e värt hur mkt som helst, så jag blir lurad. Medan en diktatur säger till mig dessa åsikter får du ha och dessa inte, då vet jag från början att min roll i samhället inte är någon roll överhuvudtaget. O då blir jag heller inte lurad.

  En demokrati är inget mer än en idealisk ideologi. Demokrati går ut på att samhällets makthavare(allt från politiker till dom rikaste etc.) gör allt själva, folket har aldrig haft någon inverkan. och så har det varit sen demokratin kom till i Grekland. O för att inte nämna, dessa makthavare har en ledare, som i alla grupper så finns det alltid en ledare. Presic så fungerar en diktaturs samhälle.


  Ursäkta om de blivit lite stavfel och liknande, men jag är på jobbet o denna tangentbord är rätt trög.

  #93810
  reaper
  Deltagare

  Har du läst något av exempelvis Noam Chomsky Falcon?

  #93811
  reaper
  Deltagare

  En kommentar:
  Sverige mördar varje år cirka 300 narkomaner,
  för att skicka ”signaler” till ungdomar om att inte testa droger.

  Chomsky är en spännande filur.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 21 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top