Hermafroditer/svullna calyxer??

 • Detta ämne har 3 deltagare och 3 svar.
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #46939
  reaper
  Deltagare

  Jag hade tidigare problem med hermisar då hälften av mina damer fick de dragen. Har kört med femminizerade frön men hade lite värme problem i början vilket jag misstänker kan vara boven i dramat.

  Detta var för 2-3 veckor sen.

  För 1 vecka sen hitta ja en dam med 3 st misstänkta bollar på, så tog bort dessa med rakblad. Min förhoppning var att det inte skulle komma fler.

  Idag när jag tittade igenom henne hittade jag 1 boll till, det fick mig att gå igenom resten av damerna och till min förvåning hitta jag en till dam vilket efter en mkt noggrann inspektion visade sig ha 10 st bollar utspridda lite här o var i gren fördelningen (några var riktigt svåra att se).

  Min fråga är om det finns nått som kallas svullna calyxer och hur dessa ser ut. Kan det vara så att dessa små bollar som är mkt små, inte är drag av hermisar utan kan vara nått annat?

  Jag tog i alla fall bort dem, de går lixom av om du pillar på dem. Ser ut som små bollar. kan tyvärr inte bifoga bild för när jag ska ta kort på dem med mobil kameran blir det för suddigt då de är för små så att autofokusen inte fungerar som de ska.

  Kan nån hjälpa mig? Vågar inte ha hermisar bland resten av damerna ifall de kommer fler bollar och man skulle råka missa nån.

  De är 3 veckor in i blom nu och är av strainen white widdow.

  #505797
  z0rdim
  Deltagare

  Hanbollarna är så olika nått som är normalt hos honor och att du skriver att de lossnar så lätt av sig själv är något jag själv upplevt.

  Har du inte storm inne i kammaren så är enstaka mogna hanblommor inte någon katastrof, även om det kommer bli lite frön av det (de mesta kommer dock polinera plantan de sitter på).

  Du får ju givetvis själv göra avgörandet om det är värt att blomma klart hermisarna, medans du efter förmåga plockar bort bollar som tillkommer. Eller helt tar bort dessa från utrymmet.

  Personligen tror jag mer att det är genetiken det är fel på, vanligt förekommande problem när det kommer till feminiserade frön.

  #505798
  reaper
  Deltagare

  Nu har jag sett att vissa av damerna har fått bruna pistiler i de nya spröten. Är detta normalt eller betyder det att de blivit pollinerade? Jag kan inte se några frö bildningar på de som fått så eller att det skulle vara ett frö i kapseln.

  Tog ut en hermis idag som såg ut att ha öppnat 1-2 banan klasar, men de var så sjukt små att man knappt såg dem. Höll på missa dem. Dem var lixom gömda brevid/i en ”blomma/tofs”.

  kan tillägga de är 3½ vecka in i blom.

  #505799
  tr1ppz
  Deltagare

  Bruna pistiller kommer mot slutet av blomningen.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top