Hemmagjorda Pipor.

 • Detta ämne har 4 deltagare och 19 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 20 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4163
  reaper
  Deltagare

  Berätta för oss andra om era egna hemmgjorda pipor, nya sätt att röka osv, osv.

  Själv har jag gjort ett par stycken som jag tycker funkat ganska bra.

  Info kommer om dom senare.

  /Gandhi 8)

  #92660
  gronis
  Deltagare

  jag har gjort en av ett äpple…den håller bara i några timmar och den funkar inte bra…men endå. Man skär ut en skål i äpplet och trycker i ett rör från nån annan vinkel så det kommer ut i skålen.

  #92661
  reaper
  Deltagare

  Här följer receptet på den bästa (och billigaste och enklaste) hemmagjorda bongen jag stött på… (förutom ämbaret då)

  Ingredienser:
  – 2 st. 0,5l. läskflaskor av plast
  – tejp (helst eltejp)
  – lödkolv
  – kniv/järnsåg
  – en rörstump (helst koppar, de e mjukt)
  – en pipa (i brist på bättre går det med en potatis eller aluminiumfolie)

  OK, såga/skär toppen av båda flaskorna på ungefär samma höjd.

  Ta den ena (som ska bli bottnet) och gör två hål med lödkolven. Ett hål för röret (bör vara lite mindre än röret, prova dig fram) och ett ”sparkhål” (ni vet väl ändå hur en bong funkar??) på lämpligt ställe. Tänk på att inte göra dom för lågt ner…

  Ta sen den andra flaskan (den som ska bli toppen). Se på flaskans botten (vänd flaskan upp-och-ner). Bottnet borde inte vara platt, utan ”böjt inåt”.

  Smält lös mittdelen med lödkolven, så att de rundade kanterna bildar ett bekvämt munstycke. Dethär lär nog inte gå så bra med en kniv, bottnet är hårt som f*n.

  Sätt sen ihop flaskorna. Det kan vara lite kinkigt, men går nog. Surra sen tejp runt skarven så det är tätt.

  Sätt i röret med pipan på. Eventuellt kan man behöva böja till röret lite så vinkeln på pipan blir bra.

  Ta-daa! Så har du gjort dig en alldeles egen bong.

  #92662
  reaper
  Deltagare

  Själv har jag gjort en pipa av en trästam en gång, man sågar av en trästam tjocklek får du bestämma själv för stammen blir storleken på koppen. Trästammen måste ha en gren som sticker ut från stammen. Denna gren måste vara relativt tjock så att du kan med en smal borr, borra grenen ihålig utan att borra snett eller liknande.

  Du sågar av trästammen strax under grenen och en bit över grenen (beroende på hur stor koppen ska var), sen tager du en lagom stor borr och borrar till koppen – rakt nere i den övre sidan av grenen.
  Borra inte för långt bara, då kan bottnen gå hål, detta kan emellertid fixas med en skruv. Sen borrar du grenen ihålig så att borren går enda ner till det stora hålet du gjort till kopp. Testa om suget är bra, funkar det bra så är det bara att ladda och göra! Pipan funkade mycket bra, men blev av olyckshändelse borttappad. Har dock påbörjat en ny!

  En annan pipa är en sorts tjubang i brist på annan, du tager en hushållspappers rulle, gör ett hål ganska långt fram, skär till en färska morot så att den blir som en rund kil med ungefär så här / med ett hål längst ner. Kilen måste passa i hålet du gjort på pappersrullen!
  Sen kan du (för säkerhetsskull) göra en foliekopp som du stoppar i moroten, detta blir dock inte lika bra sug med. Sen är detta bara att använda den som en tjubang.

  Detta är också utmärkt att göra pipor av kranar och dylikt.
  Jag och en kompis ville testa något nytt och gick ner i hans garage för att hitta något att göra en pipa av, då hittade jag en vattenkran! Kranen satt inte fast förstårs utan låg lös i en låda, hålet där vattnet kommer ifrån i vanliga fall fick vara kopp (tillverkade en foliekopp), två böj bara rör som varm o kall vatten vanligtvis kommer ifrån fick duga som sugskaft. Vi lade och j**lar vad bra denna funkade! Har rökt i den många gånger senare, ett plus är att med dom två rören kan man röka 2 stycken samtidigt, vill man bara röka en kan man stänga den ena ventilen med hjälv av skruvgrejen som man sätter på vattnet med annars!
  Så himla skönt alltså!

  En anna gång fick jag i uppdrag att göra en lerskulptur i på bildlektionen, ja va f*n tänkte jag, jag kan ju göra en pipa!
  Sagt och gjort jag gjorde en pipa med ganska stor kopp, ni kan själva tänka ut hur denna ska se ut och så vidare. Jag gjorde min som en pansarvagn med en liten gubbe (som jag senare tog bort) som satt i koppen, våran bildlärare är ganska flummig så hon kunde nog tänka ut att detta var en pipa annars.
  Pipa blev bra, fast jag rökte bara ur den 2 ggr, för andra gången blev koppen svart och jag var så stukad att jag slängde bort den, att röka ur färsk lera är mycket skönt, på detta sätt kan man göra ovanligt stora pipor om man har mycket lera!

  Detta är dom pipor jag gjort själv som jag kommer på nu, kanske kommer på att jag gjort en till lite senare.
  Alla plastbongar och Norska-hydros, flaskpipor och dylikt, måste jag bara upplysa om att om dessa inte är mycket bra tillverkade så är dom engångspipor, pga av den farliga plasten som kan smälta och stelna i dina lungor, ingen trevlig historia men såna grejer blir man stenad på!

  (Gandhi) 8)

  #92663
  reaper
  Deltagare

  @dietyl wrote:

  ett tips, om ni ska bocka till rör osv.

  fyll röret med en finkornig sand innan ni bockar så blir det inte så platt i bocken, glödga röret är också bra, görs enkelt med en gasbrännare av valfri sort. gasspis tex. borde funka utmärkt till detta :)

  Bocka? :?

  #92664
  reaper
  Deltagare

  @Gandhi wrote:

  Bocka? :?

  Böja

  #92665
  reaper
  Deltagare

  @Gröna Svamparnas Syraman wrote:

  @Gandhi wrote:

  Bocka? :?

  Böja

  Jasså. 😯

  #92666
  reaper
  Deltagare

  Jag byggde nyss en vattenpipa av en gurkburk, 10mm tjock slang, en tändstiftsnyckel, gängtejp, gaffa, en packning och ett nät från en kökssil. Konstruktionen är ungefär densamma som i guiden på http://cannabisodling.1av10.nu/bong.html. Den verkar fungera supernice och som en bonus är den oerhört lätt att rengöra.

  So long.

  #92667
  reaper
  Deltagare

  Jag har byggt en Vattenpipa. Det är en väldigt simpel konstruktion, men det kan ta ett tag att få till den rätt. Det är lätt den bästa vattenpipan jag har gjort….. 😉

  Du behöver:
  1 50 cl pet flaska (jag använde en Fun saft flaska)
  1 chillum (eller ett rör med någon sorts kopp)
  1 tändare
  häftmassa eller limpistol

  Gör så här:
  Elda med tändaren runt omkring den nedre delen av flaskhalsen. Plasten ska bli mjuk, det får inte bli hål. När du känner att den är böjbar så böjer och vrider du ner flaskhalsen ca 45 grader.

  sedan gör du ett litet hål vid flaskhalsen som ska släppa in luft och ett större där du kör in chillumen snett hela vägen in.

  täta med häftmassa el limma. Lite dålig beskrivning men hoppas ni förstår. :D :D

  #92668
  Unkas
  Deltagare

  Jag har byggt en stålpipa av 2 uttömda lustgaspatroner. För bild & bygginstruktioner, kolla på länken nedan:

  http://217.215.48.55/~bongoland/ubaten.html

  Jag har dock byggt ett ordentligt munstycke åsså, så man slipper ha pipan uppe i ansiktet =) Kan säga att denna pipa ÄGER! Garanterat bätre än dessa majspipor som finns i handlen. Betydligt längre livslängd än nån träpipa.

  Har åsså byggt en vattenbong som det bubblar ur när man röker. Principen för den ser ni här:

  http://217.215.48.55/~bongoland/pictures/33cl_1.jpg

  Jag har dock modifierat en sportvattenflaska (av plast). Den man har e smidigare & lätt att dölja att det faktist e en bong!

  Använder mig alltid av någon av ovannämnda rökverktyg, rullar alldrig joppar.

  #92669
  reaper
  Deltagare

  Ja har gjort en sak som faktiskt var rätt nice…inte en pipa dock…mer ett jointrör eller nått…

  ett metall rör, mitt är några mm i diameter, ca 15 cm långt.

  tejpade runt röret (på ett ställe)med eltejp, inte högst upp där det ska glöda(där rullar man papper runt, så att det inte kan glöda på tejpen.)
  sen så tar man rullpappret och rullar runt eltejpen(som har gjort att man får tjockleken av en penna) så fyller man bara på med valfri blandning.

  på det sättet slipper man problemet som annars brukar uppstå med joint att röken blir jättevarm i slutet(bra för oss snåla 😉 )

  #92670

  Den snabba,enkla lågbudget-tjubangen med 2 toarullar & en holk av morot är ju nåt man kan rekomendera,men den håller ju inte så länge.
  Men det är bra drag i den + att man får en liten morotssmak när man röker.

  #92671
  reaper
  Deltagare

  fick en genialisk ide för ett tag sen.. vattentjubang
  http://hem.passagen.se/wardroid/skiss.jpg

  1 st stålrör ca 40-50cm långt (mitt var tjockt o äckligt tungt, hittade inget bättre)
  1 st Flour Tabblets burk
  2 stycken rör
  1 stycke kopp

  fram med limpistolan o satte fast alla delar.
  fyllde burken med vatten o drog det första blosset.
  den dödade.. small till bara sen började synen vackla..

  den blev inte så jätte bra.. stor o klumpig blev den, skulle ha tagit o byggt en finare variant nångång.

  har även gjort en pipa av ett litet stålrör på 15cm.. böjde det i skruvstäd bara sen var de kirrat, eftersom glipan nere i botten blir så liten så behöver man inte nåt nät, krånglig att rengöra bara, men duger gott som engångspipa.

  edit: klipp o klistra länken, annars funkar den inte

  #92672
  reaper
  Deltagare

  Snidade ihop den på ett par timmar, har inte orkat lacka den än, mest för att jag inte hade någon burk med klarlack liggande..

  blaze101:
  Vattentjubang? Låter som och ser ut som en bong som någon vridit lite på, är det inte enklare att bara bygga/köpa en bong i så fall? :?

  /Mikael

  #92673
  reaper
  Deltagare

  knarkkorven betygsätter? 😆

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 20 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top