Har jag allt som behövs? [Hydro]

 • Detta ämne är tomt.
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #31019
  reaper
  Deltagare

  Har tänkt starta en Hydrodling efter att ha samlat inspiration och (förhoppningsvis) tillräckligt mycket kunskap för att driva en dräglig första odling. Har lite tidigare grunderfarenheter av inomhusodling och det känns som att jag vill tetsta något nytt om ni förstår vad jag menar. Postar allt som kan ha betydelse så att ingen fakta undgår er. Här kommer lite information!

  Utrymme
  Utrymmet för odlingen är gjord av spånskivor och har måtten mm 2500x 1200x 700x (Dvs. 2,5 meter hög, 1,2 meter bred och 70 centimeter djup.)

  Vilka är de mest nödvändiga delar att täcka av mylar? Räcker det med att täcka väggarna från och med plantans (plannerade) botten till topp eller bör jag även täcka området över plantans topp och kring lampan? Är det värt att lägga ner tid på att måla retserande delar av väggen med vit färg eller är det bara waste of time?

  System
  Jag har tänkt att använda två stycken flo-gros. Detta är det som jag tycker känns lite svårt. Om jag skulle köpa ett flo-gro 500 system från Swegrows hemsida, får jag med allt nödvändigt jag behöver då?

  Läste någonstans att man måste ha en luftpump för att syresätta vattnet, vilket jag antar är väldigt viktigt. Läste även att syrestenar kan hjälpa men en luftpump kan jag lätt skaffa mig på egen hand, något jag bör tänka på vid valet?

  Ljus

  Ljuset jag har tänkt använda är et kit som jag fann på Swegrows hemsida, ett 600W byggsats, vilket jag antar borde vara nog för min odling? Jag har som sagt tänkt använda två stycken flo-gros. Kommer 600W räcka bra för dessa två system?

  Näring

  Nu till näringen. Den ända näringen ajg för tillfället har plannerat att använda är pk 13-14 men jag har dock läst om många andra näringsprodukter som verkar bra. Maxicrop verkar vara något intressant att använda under blom, behöver man djupare kunskaper eller är det bara att ösa på efter behag? (viss ironi) pk 13-14 bör kanske inte användas samtidigt eller?

  Passar även på att fråga vad jag kan använda för att göra plantan starkare. Finns det något man kan använda för att öka rortbildningen eller förbättra plantan i almänhet?

  Ventilation
  720 m3/h kanalfläkt är det som jag plannerar att använda. Kommer även att ha en ’vanlig’ fläkt inne i garderoben samt en datorfläkt som insug. Kommer detta räcka för att ha en bra temperatur?

  Detta är alltså det som jag plannerar att köpa för tillfället;

  1x GIB kit Brillox 600W Komplett byggsats
  1x 720 m3/h Kanalfläkt
  2x Flo-Gro 500
  1x Adwa pH (PH-mätare)
  1x pH ner vegg (Kvävesyra)
  1x pH ner Blom (Fosforsyra)
  1x pH upp (Kaliumhydroxid)
  1x PK 13-14
  Allt ifrån Swegrow

  Det känns kanske som jag frågas massor av självklara frågor och att jag bör söka på forumet men jag blir galen på våran sökmotor (min ordkapacitet?) som inte alls vill fungera som jag vill!

  Är det något jag har missat som måste beställas för att överhuvudtaget får det att fungera?

  Något som jag bör tillägga för att få en bättre skörd?

  Ha överseende / MJ

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top