Gratis utdelning av medicinsk cannabis!

 • Detta ämne har 4 deltagare och 17 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1999
  Carlse
  Deltagare

  I Storbritannien så finns en ideell organisation som förser patienter som lider av MS (Multipel Skleros) med medicinsk cannabis i form av 150 grams chokladpaket innehållande 24 bitar choklad. Multipel Skleros är sannolikt den sjukdom där medicinsk cannabis visat sig ha den mest övertygande effekten.

  Denna organisation bildades efter att eldsjälen som startade det hela, den brittisk kvinnan Biz Ivol arresterats som konsekvens av att hon odlade medicinsk cannabis hemma för att kunna producera cannabischoklad som hon sedan distruerade gratis till MS-patienter.

  Detta har uppmärksammats mycket i brittisk media, inte minst eftersom ett brittiskt läkemedelsföretag parallellt bedriver vetenskapliga studier (som f.ö. visar siga vara statsfinansierade) på människor med cannabismedicin för bl.a. MS-patienter.

  Ev konsekvens av detta har blivit att opinionen bland brittiska politiker har svängt mer och mer till Cannabis fördel.

  Av denna anledning så tycker jag att vi på något sätt borde starta en liknande praktiskt verksamhet här – att framställa och gratis distribuera medicinsk cannabis i form av choklad. Och detta med syfte att få till stånd en mer öppen och mindre dogmatisk syn på Cannabis. Dessutom gör vi en välgärning!

  Jag har kontakt med denna organisation, har recept för framställning, hyffsad förståelse för hur Cannabis verkar medicinskt samt praktisk erfarenhet av odling och beredning av Cannabis för medicinskt bruk.

  Så finns det något intresse för att dra igång en sådan verksamhet?

  #74779
  reaper
  Deltagare

  men hur distrubuerar man det utan att åka fast? ska man skicka free-samples till ms-patienterna eller?

  #74780
  reaper
  Deltagare

  Det låter som ett ovanligt lovvärt sett att bli dömd för grovt narkotikabrott… 🙄

  #74781
  Josef_K
  Deltagare

  Tanken är väldigt god, men det är klart att man inte kan gå ut med namn och grejer. Men anonyma brev är ju inget fel, eller?
  Ifall vi skänker en del av skörden, t.ex. 5% eller nått, så borde det kunna fungera.

  Då gäller det bara att hitta folk i Sverige som behöver cannabis.

  #74782
  Carlse
  Deltagare

  Organisatoriskt så hade jag tänkt mig verksamheten så här:

  – De som kan ansöka måste kunna visa läkarintyg som bevisar att dom faktiskt lider av en sjukdom där medicinsk Cannabis kan vara till stor hjälp för att lindra symptomen. Ansökan faxas in till organisationen. Praktiskt är detta enkelt att ordna, då det finns anonym och gratis faxservice (efax.com eller jfax.com). Någon eller några personer sköter om denna del, dvs att ta emot och fatta beslut om ansökan ska beviljas.

  – Ett bankkonto öppnas för att kunna ta emot donationer. Verksamheten ska bedrivas ideellt, men faktiska kostnader såsom inköp av choklad, porto, m.m. måste kunna täckas. Bankkontot kan endera öppnas hos utländsk bank i ett land där banksekretesslagen skyddar för insyn, eller som s.k. klientmedelskonto hos advokatfirma. Några personer ansvarar för denna del.

  – Ett antal betrodda personer fungerar som kockar, vilket innebär att dom utifrån ett recept tillreder chokladen och skickar ut chokladkakorna anonymt till de personer som beviljats. De får ersättning för porto och utlägg för inköp av choklad.

  – Medlemmar som odlar Indica-dominerad Cannabis ombeds att skänka en liten del av sin skörd. Vi använder en anonym postbox för att kunna ta emot och vidareförmedla denna Cannabis. Och någon eller några personer sköter om denna del. Kostnad för boxen samt porto ersätts från de donationer vi får in.

  Är det någon som har idéer och/eller synpunkter?!

  #74783
  reaper
  Deltagare

  Medlemmar som odlar Indica-dominerad Cannabis ombeds att skänka en liten del av sin skörd.

  Det låter som ett bra förslag men kommer inte kvaliten skifta för mycket?
  Men annars kan jag vara med och skänka.

  #74784
  Carlse
  Deltagare

  @Tziph wrote:

  Medlemmar som odlar Indica-dominerad Cannabis ombeds att skänka en liten del av sin skörd.

  Det låter som ett bra förslag men kommer inte kvaliten skifta för mycket?
  Men annars kan jag vara med och skänka.

  För att kunna upprätthålla en någorlunda bra kvalitet så måste det också ställas krav på odlarna. Förslagsvis gör man så att varje slutprodukt märks med namnet på den ”strain” som använts. Den medicinska Cannabis som distribueras i Storbritannien innehåller 2% Cannabis. Dvs på en chokladkaka som väger 150 gram (normalstor chokladkaka) så har man använt 3 gram högkvalitativ Marijuana. Varje chokladkaka innehåller 24 bitar och det räcker att äta en enda bit för att få en märkbar effekt som varar i upp emot 8 timmar. Samtidigt är det så liten mängd att man inte blir ”hög” utan kan fungera normalt. Dvs det är inte meningen att man ska smälla i sig hela chokladkakan direkt utan endast 1 bit i taget. Varje chokladkaka bör därför räcka minst 1 vecka, vilket är tillräckligt för att kunna utvärdera effekten.

  Vi skulle också kunna distribuera rökbar marijuana, men om vi ska ta efter den brittiska modellen så är det cannabis i ätbar form. Fördelen med det senae är att man får en effekt som varar längre. Om någon skulle överdosera rejält så är dock sidoeffekterna mindre angenäma.

  Efterfrågan kommer alltid att vara högre än tillgången, men vårt syfte måste primärt vara att få igång debatten i massmedia. Ty det kommer inte att finnas kapacitet att bistå alla sökande.

  #74785
  reaper
  Deltagare

  Jag kan tänka mig att skicka några gram vid skörd…

  Men bara direkt till mottagaren..

  #74786
  Kimblah
  Deltagare

  låter väldigt intressant.

  Kräver inte detta ett möte (IRL) där det kan avhandlas?

  #74787
  reaper
  Deltagare

  den som ansvarar för bakning och mottagande bör väl vara en person som annars har tillräckligt stora tillgångar för att inte tjyva… 🙄

  #74788
  reaper
  Deltagare

  jaja hur som helst
  först måste vi hitta frivilligt lojalt folk som sedan kan diskutera ostört

  #74789
  Josef_K
  Deltagare

  Är det någon som har kunskap/möjlighet att tillverka chokladkakor?

  #74790
  Carlse
  Deltagare

  @Josef_K wrote:

  Är det någon som har kunskap/möjlighet att tillverka chokladkakor?

  Jag har recept, har tidigare gjort chokladgodis och kan hela proceduren. Denna kunskap och information tänker jag dela med mig när vi sätter igång så att hela denna grupp som är involverad känner till det. Det jag letar efter just nu är plastformar att s.a.s. gjuta chokladkakorna i. Dessutom bör vi organisera det på något vis – vem är intresserad av att göra vad?!?

  #74791
  reaper
  Deltagare

  Jag har funderat på möjligheten att ställa upp som talesman för swecan….
  I synnerhet när jag såg björn fries diskutera med någon som såg avskaffandet av alla skatter som de viktigaste i livet (varför skulle inte swecan med 1000 (om an löst sammansatta medlemmar) man stark organisation diskutera cannabis snarare än den mera allmänna frihetsfronten…

  Jag har inte rökt på 18 år…har dock en liten odling som jag först vill få i skörd innnan jag kan tänka mig att hjälpa till i nogon roll…

  Den som organiserat nånting kan varken odla eller röka själv för polisen kommer att punktmarkera vederbörande…politiker kommer att kräva detta av polisen…och det finns ett antal smågestapo som ”fått ett liv” genom att surfa och ”upptäcka” Sidor med knark & sexperversioner…

  så vi kan diskutera medecin/ansvarig inom en liten framtid…

  Har solid ekonomi….

  Har en gång som 16 åring åkt med en stulen bil (mitt totala brottsregister)

  Har 40 poäng i blockämnet flosofi där logik (och logiska resonomang) ingick till viss del…

  Hittar ni någon bättre så skall ni använda er av denna…

  Men som sagt vad…några månader in i framtiden i så fall..

  #74792
  reaper
  Deltagare

  Jag är mycket intresserad, fast sitter på en odling så jag vill inte vara offentlig.

  Kan tänka mig skänka av min skörd samt utvärdera vilka som bör få tillgång till medicinen, samt hjälpa till att arbeta upp riktlinjer för hur det hela ska gå till.

  Jag läser på universitet (matematik, data)

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top