Gräs som insulinsubstitut?

 • Detta ämne har 3 deltagare och 9 svar.
Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2098
  PachiPachiHand
  Deltagare

  Gräs har ju en blodsockernersättande effekt liksom insulin. Skulle inte cannabis då kunna användas som ett substitut inom detta område? Jag vet inte så mycket om insulin men detta borde ju vara ett ganska korrekt antagande elr? :?

  #75516
  Josef_K
  Deltagare

  Det är lite svårt det där. Några här på forumet har sagt att de kan reglera sin diabetes lite bättre med gräs än utan, men jag är tveksam. Effekterna är inte sådär väldigt stora. Det finns också risken att ”the munchies” har motsatt effekt.
  Insulin är ju väldigt effektivt. Tyvärr bara så blir det lätt att insulintoleransen ökar ju mer insulin man tar. Cannabis verkar efter allt att döma verka på andra sätt än genom insulin för att sänka blodsockret. Men det är som sagt inte så kraftfullt i det ändamålet.

  #75517
  reaper
  Deltagare

  Det är nog inte möjligt att använda cannabis som ett substitut för insulin. Insulin öppnar ju cellerna så att de kan få nytta av sockret man får i sig i maten. Vad jag vet har cannnabis inga sådana effekter 😉 . Däremot kan det vara farligt för oss som har diabetes eftersom man kanske inte känner av plötsliga blodsockerfall, sk. känningar i tid. Därför kan det vara bra att käka något innan. Vad ganjan kan ha för effekter på blodsockret vore kul att vet mer om, Kanske kan man tom. övertyga morsan om att få röka hemma ;D

  #75518
  Josef_K
  Deltagare

  Det förefaller som att cannabis öppnar andra vägar för sockret att gå in i cellerna än vad insulinet gör. Det är inte så att blodsockret förstörs direkt. Om du har diabetes så får du gärna beretta om dina egna erfarenheter angående rökning och blodsocker!

  Välkommen till forumet förresten! :)

  #75519
  reaper
  Deltagare

  Ok om jag kommer ihåg det ska jag ha blodsockerkontroll grejen vid min sida när jag röker nästa gång, så får jag se vad det blir för resultat.

  #75520
  Josef_K
  Deltagare

  Jättebra! Rapporera gärna här sen också.. :)

  #75521
  PachiPachiHand
  Deltagare

  Can’t wait… Det kan ju bli ett vetenskapligt genombrott ! 😆 😆

  #75522
  PachiPachiHand
  Deltagare

  När blir nästa gång då Kling_on ? 🙄

  #75523
  reaper
  Deltagare

  @PachiPachiHand wrote:

  När blir nästa gång då Kling_on ? 🙄

  Klings ehum, ”kran” har flyttat, så det är lite osäkert när han får tag på varor så att säga.

  Ska påminna han om den här tråden imorrn iaf.

  #75524
  reaper
  Deltagare

  Jo det är ju tyvärr så att tillgången är mycket tveksam eftersom personen som fixade de flesta ”varorna” sitter på tvångsbehandling ett bra tag till framöver. Jobbar på att hitta en ny källa, men det kan bli svårt.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top