Garderobsodling och dess funderingar

 • Detta ämne har 3 deltagare och 13 svar.
Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #30532
  reaper
  Deltagare

  Hallå.

  Jag är en förstagångsodlare som har tänkt odla 6(?) white widdow damer i min 60/60/200 garderob och har så här långt har jag precis bäddat ner dom i blött papper och införskaffat dessa prylar..

  2 st 200 W envirolite den blåa
  2 st 200 W envirolite den röda
  1 st paxfläkt
  en massa gödningsmedel och kokosjord( nått paket från swegrow)

  jag har alltså tänkt att göra ett ett hål nere i hörnet som ska fungera som ett insug sätta paxfläkten uppe i andra hörnet som utsug. och en liten bordsfläkt som jag riggar som cirkulerar luften.

  jag har lite funderingar..
  bör jag ha separata krukor när det är dags o plantera dom permanent, eller kan jag göra som en stor balja o planter alla 6 där i?
  är 6 för många?

  trodde jag skulle ha 100 frågor till men dom kommer väll.. likaså bilder.

  tack på förhand

  reraise

  #356572
  reaper
  Deltagare

  Jag har inte kommit så långt att jag odlar något än, utan är i samma fas som du själv ungefär. Men i minder skala då:)

  Men jag har läst rätt mkt nu och det är rätt enkelt med din tnake om krukorna; Desto mer plats varje plantas rötter får desto bättre kommer den må. Den kommer ta upp näring,vatten etc bättre och kunna växa sig fetare helt enkelt:)

  Men läs vidare på forumet? Sök på rötter, stam eller något i den stilen?

  Keep on truckin

  #356573
  EvilGanja
  Deltagare

  Det är smidigare med flera krukor. Om någon planta skulle bli sjuk eller visa bristsymptom så blir det lättare att behandla den enskilt. Detta är väldigt viktigt om man odlar från frö eftersom olika phenotyper kan kräva olika mycket näring. Använder man kloner klarar man sig bättre då alla har samma genuppsättning. En del menar att plantorna kan komma att tävla med varandra om de delar kruka vilket skulle kunna resultera i någon jätteplanta och några små miniatyrer i värsta fall.

  Kör på lösa krukor, då kommer inte att ångra dig! :)

  #356574
  reaper
  Deltagare

  nu har jag planterat mina damer i kokosjord och undrar när ni rekomenderar att jag ska börja använda näringspaket jag köpte av swegrow?

  tack på förhand

  Kontrahöjning

  #356575
  reaper
  Deltagare

  tack för svaren btw :D

  #356576
  melo
  Deltagare

  Är det ren cocos så bör du använda näring från första vattningen, väldigt utspädd dock, och sedan varje vattning tills det är dags att ”flusha” innan skörd.

  Är det cocos blandat med jord (cocosjord?) så vet jag inte, skulle nog inte använda näring omedelbums själv isf.

  #356577
  reaper
  Deltagare

  tack ska du ha, en annan fråga, hur ofta bör jag vattna nu i början? bör jorden vara fuktig hela tiden?

  #356578
  melo
  Deltagare

  Jag personligen brukar låta cocosen torka ut lite mellan vattningarna i början, jag tror det främjar rottillväxten. Sen vattnar jag mer och mer frekvent.

  När dom är lite större lär du dig se på plantan när det är dags att vattna, dessutom kan man ju vattna cocos hur mycket som helst nästan utan att det blir för mycket tydligen. Finns många som vattnar flera ggr om dagen med autobevattning, vet inte riktigt hur dom gör precis i starten dock. Vattnar man så ofta bör man nog se till att vattnet är ordentligt syrerikt också, annars kan det nog bli lite spännande skulle jag tro.

  Mitt råd till dig är att exprimentera lite, det är svårt att säga exakt hur man ska göra. Jag har själv provat mig fram lite, hittade nästan ingen info alls om cocos när jag började så jag körde på som man gör med jord ungefär.

  #356579
  reaper
  Deltagare

  tusen tack melo.. när bör jag flytta över damerna till en större kruka?

  #356580
  reaper
  Deltagare

  en sak till, jag kör lampan 24/7, bör jag ha några vilotimmar per dygn?

  tack på förhand

  kontrahöjning

  #356581
  reaper
  Deltagare

  Under mörkertimmarna sker den mesta tillväxten. Växter behöver mörker också. Rekommenderat är att köra 18/6 i veggstadiet. Mothertrucker ger en mer utförlig beskrivning:

  @Mothertrucker wrote:

  Växter behöver VISST mörker.
  Det finns fem hormoner i en cannabisplanta. För att plantan ska kunna växa till 100% och vara 100% frisk så krävs att dessa fem hormoner är i balans med varandra.

  En av dessa hormoner heter Gibberellin. Den har en mörkerreaktion som fungerar som en katalysator, alltså arbetar den på natten. Det byggs upp gibberelliner under dagen för att sockeromdelningen ska bli som bäst under natten när fotosyntesen är frånvarande. Det är därför rötterna växer så otroligt på natten. Att plantan sen sträcker på sig på natten är väldigt beroende av hur mycket hormoner man faktiskt matar plantan med. För som sagt är balansen viktig och svår att styra. Man undgår bara problemen utan att vilja se nackdelarna när man veggar med 24 timmar då Gibberellinerna inte får sin mörkerreaktion.

  #356582
  reaper
  Deltagare

  ja man kan ju säga att det är ganska stor debatt då och då om 24/7 v 18/6, båda sidor har sina argument. varför inte vara rebell och köra 20/4? :)

  #356583
  reaper
  Deltagare

  LOL tusen tack för svaret, d blir nog 18/6 för min del även fast jag fortfarande är förvirrad :?

  #356584
  reaper
  Deltagare

  Sorry.. Postade fel..

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top