Gammal tobak?

 • Detta ämne har 2 deltagare och 7 svar.
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4247
  reaper
  Deltagare

  Jo, jag har hittat ett oöppnat paket av märket ”Kent”.
  Det är från Finland och är säkert 40 år gammalt.

  Jag teströkte en ciggarett nyss, och det smakade nästan inget alls.
  Vad händer med tobak som har förvarats torrt och i rumstemperatur?

  Försvinner nikotinet eller? Kändes värdelöst att röka dendär ciggaretten. Lika röksugen fortfarande. 8)

  #93183
  reaper
  Deltagare

  Om tobaken inte förvaras i en humidor så torkar den och blir förstörd. Vad exakt förstörd innebär vet jag inte riktigt, men det verkar inte som en bra idé att röka den. Rätt förvarad så kan tobak åldras väldigt bra, som vin ungefär. Torr tobak kan återfuktas och räddas, men efter så lång tid låter det hopplöst.

  #93184
  reaper
  Deltagare

  Cigaretter som ligger i ett öppnat paket blir ganska snabbt dåliga. De blir torra, förlorar smak och nikotin, men Gröna Svamparnas Syraman kan man lagra cigaretter i en humidior… Varför man nu skulle göra det. Humidiorer är små låder, ungefär lika stora som skokartonger. Innuti dem hålls ett idealiskt klimat med rätt fuktighet för att förvara tobak. Vanligen är det cigarrer man använder dessa till, eftersom ingen skulle komma på att köpa en sådan för flera tusen, när ett nytt paket cigg kostar typ 38 spänn.

  Jag tror inte det är någon bra ide att använda dina gamla kentcigg till att mecka med. Visserligen låter det ju bra med cigaretter utan smak och nikotin, men samtidigt blir tobaken för torr att mecka med och det blir bara pulver kvar av den.

  #93185
  reaper
  Deltagare

  Hittade två oöppnade limpor Marlboro från U.S.A. Miami. aom var från 70-talet. Smakade helt okay faktiskt nästan bättre än vannliga ciggareter. Limporna hade varit förvarade i en resväska i en garderob.

  #93186
  Dumle
  Deltagare

  Innehåller inte så gamla cigg (tänker främst på Marlboro) farligare ämnen än vad som finns i cigg idag?
  Detdär sättet tobaksbolagen modifierar nikotinkicken med hjälp av amoniak och sånt? (impact boosting-metoden) Eller det kanske de fortfarande gör?

  #93187
  reaper
  Deltagare

  Jag köpte ett paket kent cigaretter i somras och de var rätt svaga om man jämför med andra cigaretter. Så det är kanske en bra sort att mecka med eller kanske inte, för dem smakade inte så gott.

  hej hej

  #93188
  reaper
  Deltagare

  Så länge man inte tar bort plasten som sitter runt paketet när det är nytt, håller dom bra tag. Det är när man öppnat det som det börjar gå utför.

  Jag tror inte cigaretter från 70-talet är farligare än dagens giftpinnar. Det kan lika gärna vara tvärtom. Visst fan använder sig cigarettillverkarna av en hel bunt tveksamma metoder och främmande ämnen, men det sådant man aldrig riktigt får veta eftersom det är en massa hemlighetsmakeri kring industrin… Bara att kolla på ”Insider”, så kommer konspirationsteorierna till en automatiskt.

  #93189
  reaper
  Deltagare

  Men gamla oöpnadde ciggarettepaket kan man sälja för några hundra(?) till samlare om ni inte visste det. 🙄

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top