Funderar lite över krukor

 • Detta ämne har 2 deltagare och 3 svar.
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #21817
  reaper
  Deltagare

  Hej på er!
  Jag undrar om mina 2 liters krukor är tillräckligt stora?

  Om inte, vad är minimum att ha? Jag har inte allt för mkt utrymme. en enkeldörrs standardgarderob o har 5 plantor.

  PS: Har sökt forumets alla hörn, men hittar inget entydigt svar:DS

  #270629
  Assassin
  Deltagare

  Tja det finns ju de som odlar i TECU 15 krukor men dessa är ju på 3,5 L och det är oftast i SOG som folk väljer att använda dessa, vad jag har tolkat det som så säger de flesta att ju större desto bättre, inom vissa gränser såklart. Själv tänker jag använda mig av TECU 20 som rymmer 6,5 L men även prova TECU 25 (11L) och se hur stor skillnad det blir.

  Sen beror det på om du menar under vegg+blom eller bara i vegg men jag antog att du menade under hela plantans levnadstid.

  lycka till!

  ///Assassin

  #270630
  reaper
  Deltagare

  Jag använde tecu 25 till min förra omgång, då veggade jag bara en månad. jämförelsevis så har jag tecu 15 till nuvarande odling (fler plants, samma plats), med resultatet att plantorna är avsevärt mindre (veggade också här en månad, lite längre faktiskt). så ju mindre kruka, ju mindre planta o mindre avkastning.

  om du veggar i 1-2 månader så måste du nog MINST ha tecu 25 om du inte vill begränsa din planta. (förra omgången var i princip en stor rot-boll när jag skördade, o då va de ändå tecu 25..)

  #270631
  reaper
  Deltagare

  Ok..tack för hjälpen. Fan då betyder det att jag inte kommer långt med mina 2 liters :(

  MEn det får funka för denna gången. jag har en liten B-odling. Vet inte vad det är för frön, har inte haft råd att köpa ordentlig belysning osv. Så det får vara för denna gången. Till nästa odling ska jag investera i 200W LE + en bunt med akvarielysrör till växter.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top