Frankrike (även lite Bryssel)

 • Detta ämne är tomt.
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #21995
  reaper
  Deltagare

  Jag var nyligen på en skolresa i Frankrike och Bryssel och besökte bl.a. Paris.

  Bryssel:
  Innan vi kom till Frankrike så åkte vi till Bryssel. Jag och en polare var överraskad över dom billiga alkoholpriserna och började bli sugna på lite cb att skölja ner med så vi bestämde oss lite vågat för att fråga runt ibland dom gatorna som vi bodde i.

  Som det brukar bli för oss så fegade vi ur efter att frågat en person… Han reagerade inte mycket utan sa bara ”I’m sorry, I don’t have anything… I don’t know”. Senare fick vi reda på att andra personer i våran klass hade fått tag på gräs ungefär på samma sätt som vi, utan några problem alls. Kulturen är tydligen väldigt lik Frankrikes, som ni snart(om ni orkar läsa) kommer få se hur den är.

  Frankrike:
  Detta kan verka galet, men är 100% sant, och speciellt för mej eftersom jag var en av dom kanske 15 personerna som ens testat gräs ibland dom tre klasserna och en av kanske 5 som röker regelbundet.

  Samma dag som vi anlände i staden Chartres ca: 1 timma utanför Paris så tog min utbytesstudent mig och ett gäng på ca: 10 Svenskar och 15 Fransmänn till en slags välkomstfest.

  Det tog ungefär 10 min inne i lägenheten innan dom började rulla joppar. Vi försökte prata med dom om det eftersom dom inte verkade förstå hur det är för oss alls. Dom pratade inte alls engelska väl och förstod väldigt lite av det som vi sa, så först trodde dom att vi hade problem med att dom rökte innomhus och att svenskarna hade problem med röken.

  Det tog nästan 3 dagar innan dom förstod till fullo vad vi menade och att vi Svenskar inte är nära så öppna som dom för cannabis. För oss så är det en drog, dom festar med den och den är nästan lika vanlig som alkohol. Jag stod och pratade med franska elever som rökte spliffar ute på befolkade torg utan att någon ens kollade snett på dom.

  Jag pratade med dom, och trodde ett tag att vi hamnat hos några hårdpundare, men ingen av dom hade testat någon annan drog och det verkade dom vara väldigt rädda för.

  Att hitta cannabis till ett bra pris borde inte vara något problem över huvudtaget i Frankrike. (Dom priserna dom hade var otroliga… :D)

  (Notera att jag bara var i norra Frankrike, det kan mycket väl skilja sig från ställe till ställe)

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top