frågor om garderobs odling

 • Detta ämne har 5 deltagare och 22 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 23 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1603
  reaper
  Deltagare

  Tjenare!
  Jag har en planta i garderoben, den är kanske en meter nu fast ner bunden. Har en massa toppar på den o fick nyligen min 400W HPS!
  Tycker att den växer trögt, vad kan jag göra för att ”boosta” den?
  O är det normalt att vattna varannan dag? Tycker att plantan dricker som satan nu när jag fått HPS:en? Tänkte vegga den någon vecka till innan jag sätter den i blom! Kommer bli skit gött att sätta den i blom för just nu kan jag inte sova i sovrummet i vilket jag har plantan! Har garderobs dörren öppen dygnet runt med en gigantiskt fläckt som alltid är på, är rädd att det ska bli för varmt för min lilla bäbis! Måste lösa detta på något sätt! Så länge jag blommar plantor här så går det bra men när jag veggar dom så kan jag inte ha dörren stängd eftersom jag inte kan såga i min dörr! Har funderat på att göra en andra dörr bakom orginal dörren i vilket jag kan såga o borra hur mycket jag vill i! Skulle vara glad om jag fick lite tips!

  #71438
  Smacky
  Deltagare

  Kan inte heller borra hår i min dörr. Gör en extradörr eller om tempen ”bara” ligger runt 29-31 så kan du försöka få upp luftfuktigheten. Det bästa är dock att ha hål i garderoben med fläktar som blåser in kalluft resp. blåser ut varmluft.

  #71439
  reaper
  Deltagare

  Ja, du har rätt!
  Ska nog ta o köpa en plywood skiva som passar in perfekt i garderoben o sen borra upp 2 hål, ett där uppe (utsug) o ett där nere (insug)! Jobbigt, men nog ett måste om jag vill såva i sängen fortsättningsvis!
  Fuck, råkade bränna plantan lite igår, grrrrrrr…….
  Jag vet inte heller vart jag ska ta o göra av ballasten? Har den nu för tillfället i garderoben. Jag kan väll sällan höja luft fucktigheten när jag har dörren uppe o fläckten på?!? Det måste ju sprida ut sig i hela rummet o inte i garderoben?!? Måste ta o göra ”dörren” i helgen! Snart får jag även min sladd till digital kameran så jag kan uploada några fina bilder!, Soon Come!

  #71440
  Smacky
  Deltagare

  Ha ballasten utanför garderoben (Den alstrar onögdig värme). Datafläktar är tysta och blåser ganska mycket. Annars får du vänja dig vid ljudet av surrande fläktar (fast det kan ju vara ganska skönt det också:))

  #71441
  reaper
  Deltagare

  Jag

  #71442
  reaper
  Deltagare

  Ja, varför inte! Tack för tippset!

  #71443
  reaper
  Deltagare

  Tänkte på en sak!
  Plantan är nog en meter nu fast nerbunden.
  Den har kanske runt 25 toppar just nu.
  Tänkte sätta upp ett hönsnät ovanför så jag kan sära lite mer på grenarna så verkligen alla toppar får gott om ljus, är det någon som har lite erfarenhet av detta o är det något att rekommendera?!?

  #71444
  reaper
  Deltagare

  Hjälp mig SNÄLLA!!!!!
  Tänkte sätta upp hönsnätet så fort någon rekommenderar det!!!!!

  #71445
  okkolokko
  Deltagare

  Det som du vill försöka kallas Scrog (screen of green).
  Men man brukar inte använda sådana metoder när plantan är runt en
  meter. Utan mer vid 20cm. Du binder ner topparna ut med höns nätet
  tills du ska blomma, då släpper du dem fria och det blir fina buds.
  Det är en metod som är speciellt bra för små utrymmen och kombineras
  ofta med en liten bubblare också.

  Lycka till!

  #71446
  reaper
  Deltagare

  Satte precis min planta i blom! Äntligen kan jag börja såva i min säng igen, he he! Hur kan plantan växa i samma tackt som när den va i veg när den enbart får hälften av soltimmarna?

  #71447
  Trestor
  Deltagare

  Därför att plantan växer även i mörker, det är framförallt i mörker faktiskt som den bygger upp stam, blad mm. vilket är en anledning till att det är lite dumt att köra 24 ljus i veg.

  #71448
  reaper
  Deltagare

  Aj aj, jag har kört 24 timmar men det ska nog bli bra endå hoppas jag! Tack för svaret!!!

  #71449
  Trestor
  Deltagare

  Alltså, det skadar inte plantan att köra 24h ljus, det är bara ganska meningslöst.. plantan ”vilar” oavsett om du har ljus eller mörker, möjligen kan det stressa den en aning.

  #71450
  reaper
  Deltagare

  IRIE!

  #71451
  reaper
  Deltagare

  AIUR!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 23 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top