Fråga om kvalitativ natur?

 • Detta ämne har 1 deltagare och 3 svar.
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9263
  reaper
  Deltagare

  Tjenare vänner.

  Jag försöker lära mig mer av vad som utmärker en kvalitativ bud eller haschbit, men har svårt att finna bra info på nätet. Har kollat overgrow och cannagetics men känner mig inte tillfredställd. Tyvärr efter denna korta tid som ganjaodlare har swecan börjat tappa sin kvalitet då jag stundtals tycker att nivån är för låg. Jag är medveten om att vi här i norr inte har samma välutvecklade hortikultur å så som ex. våra brittiska eller amerikanska vänner.

  Så, för att med tiden lyfta nivån, några fina tips? :)

  s

  #133984
  reaper
  Deltagare

  Bra hasch är ofta mjukare och inte stenhårt som vanlig standard, det finns dock bra röka som e hårt men det är mindre vanligt. Sämre hasch är ofta utblandat med sand och i svåra fall även olja och gummi. Detta kan du upptäcka genom att nypa av en liten bit och helt enkelt bränna, röken skall vara ljust grå och inte svart som den blir av olja/gummi. sedan kan du mosa askan som blir kvar mellan fingrarna för att upptäcka eventuell sand.

  Vad gäller bra gräs så skall det vara helt fritt från frön och större blad, det skall även ha en distinkt lukt och om det är riktigt bra, vara täckt av kristaller.

  Detta är vad jag känner till, vore trevligt om andra kunde fylla på/rätta.

  #133985
  reaper
  Deltagare

  bra hasch och bra bud utmärks av att du får ett starkt och tillfredställande rus. varför krångla till det ytterligare? du nämde en liknelse vid vin förut… vinnjutare fäster sällan vikt vid buteljer och andra ytligheter, utan snarare så dricker man vinet… Visserligen så är doft och smak det viktigaste i den världen, men jag odlar å andra sidan inte lika mycket för smaklökarna som för den ”medicinska” effekten. jag anser cannabis vara en ört som röks eller förtärs för dess välgörande egenskaper, och precis som med andra örter så ”håller jag gärna för näsan” för ändamålet. Det är en nog så trevlig bonus att ha buds som smakar ljuvligt och sprider väldoft, men om ruset är nice, så får det gärna lukta koskit när jag röker det. jag kommer ändå associera det med något välgörande. hmm jag inser nu att jag tillfört lika med ingenting till den här tråden… *poff*

  #133986
  reaper
  Deltagare

  Hej vänner.
  kanalje: Nej då, visst är vi överrens om att det inte är dumt om rökat smakar gott, har ett särskilt bra stuk och är potent.

  Men jag inser att jag i skåneforumet därefter kommit med förslag om en sinsemilla-version av ”munskänkarna”.

  För all del, tipsa om god gratislitteratur på nätet och var kreativa. Tack.

  ,s

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top