Förbättra min odling med LED, behöver hjälp !

 • Detta ämne har 4 deltagare och 4 svar.
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #58409
  fittlurken
  Deltagare

  Vill få ut mer av min odling genom att sätta en LED lampa ganska lågt ner riktat mot plantorna och sen har jag en 600 watts HPS lampa hängandes över.

  Är det någon bra idé med LED på det viset ?

  Vilken LED lampa skulle göra susen ?

  Är helt lost gällande led lampor :thinking:

  #610218
  majoren
  Deltagare

  har aldrig kört med led men jag har blivit nyfiken på ett företag. kan inte odla nåt alls nu själv. dom har youtube videos på sinna större & dyrare lampor. ser väldigt bra ut. deras minsta är på 36w. ska motsvara en 150w hps. antar att det är nåt sånt du är ute efter. http://www.hydrogrowled.com/Penetrator-21X-PRO-LED-Grow-Light-P96.aspx dyra men verkar mycket bättre än dom flesta andra led lamporna som jag inte tror på alls. visst att dom funkar men inte så överdrivet bra.

  #610219
  spektakel
  Deltagare

  Har du en T5 armatur så skaffa ett par sånna hära i olika färger / spektrum http://www.marinedepot.com/UVL_T5_V_HO_Super_Actinic_Bulb_420NM_VHO_Fluorescent_T5_Light_Bulbs-UV_Lighting_Company_(UVL)-UF5225-FILTBUT5VH-vi.html

  Du kan välja vilka spektrum du vill ha. de avger exakt samma typ av ljus som LED. Rören är lite dyrare men än vanliga men är enligt mig ett mycket effektivare och billigare alternativ än att köpa LED armaturer.

  denna tråden på riu har väldigt bra information av det av en duktig odlare. läs igenom den lite :) tror du finner mycket bra information där :D
  http://www.rollitup.org/indoor-growing/358190-led-without-leds-my-first.html

  Föreslår att du sätter upp en lysrörs armatur med sånna ljus som sidoljus för dina plantor. det kommre definitivt köa dina skörder :)

  #610220
  thaistick
  Deltagare

  hur mycket mer herbs förväntar du dig din nya lapa ska ge dig..?

  jag menar blir det värt det när du redan har en skön hps?

  skulle valiga LE eller lysrör kunna göra det du söker?

  #610221
  exil
  Deltagare

  PLL rör skulle jag satsat på. Typ t5ho rör som är böjda som ett U 55w 55cm långa om jag minns rätt. Ballast kostar 7$ st inkl frakt från ebay och då ingår 2g11 sockeln. Lysrören kostar sen typ 70kr st. Skit i LED de är faktiskt ganska kassa om man nu inte har tänkt köpa en riktigt dyr. Ja jag har odlat med LED och anv det fortfarande till vegg i viss mån. Googla på PLL club och icmag så kan du kika lite. Otroligt effektiva.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top