Fönsterodling och toppning

 • Detta ämne har 2 deltagare och 2 svar.
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #59103
  Quantumbud
  Deltagare

  Hejsan!

  Ursäkta för min dåliga terminologi, jag är helt ny på det här området.

  Jag hade turen/oturen att få en ”leverans” med frön. Vet tyvärr inte vilken strain det är. Hur som helst så bestämde jag mig för att göra det bästa av situationen och började gro dem i början av april. Det resulterade i 2 fina groddar som jag satte i varsin kruka.
  Jag har morgonsol från gryning till 11.30 och ca 13.00-19.00 på andra sidan av bostaden, så jag har gjort mitt bästa för att de ska få så mycket ljus som möjligt. Den ena har växt till sig ordentligt och har riktigt stora fina blad och ser ut att vara dubbelt så stor i stjälkens tjocklek och bladen.

  Vore jättetacksamt om någon erfaren stjäl kunde ge mig lite kött på benen! Är det tillräckligt med ljus? Ska jag beskära den på något sätt för att öka ljusinsläppet till de nya grenarna? Hur lång tid kan det ta till blomning? Etc etc. De är ca 15 cm höga och 30, respektive 20 cm i diameter. Är det en acceptabel storlek?

  Jag trodde först att den börjat blomma när det kom ut små tentakler mellan stammen och grenarna, det var dock nya grenar med löv. (är det dessa man tar som sticklingar sedan?)

  #615464
  exil
  Deltagare

  Eftersom du inte vet var det är för strain går det omöjligt säga när den kommer gå i blom. Är det en vanlig inne 12/12 strain så kommer den inte hinna gå klart ute. Den kommer då bli svinstor och jättefin men bara blad.
  Eftersom den är 1 månad borde den ha visat kön om den vore auto så min tråkiga gissning är att det är helt meningslöst att köra den ute.
  Beställ lite bra utefrön så slipper du jobba för inget.

  #615465
  Hugler
  Deltagare

  Är det tillräckligt med ljus? Ja rent tekniskt sätt, tänk på att solen ämdrar sin rutt mot sensommaren. Du måste även vara medveten om att plantan behöver 12 timmar oavbrutet mörker för att blomma, gatulampor vid fönstret? Du kan inte tände lampor osv i rummet där plantan står.

  Skall jag beskära den? Ja att trimma buskarna har fördelar, jag föredrar dock ”supercropping” framför att klippa i plantan, ”Supercroppa” dina fan leaves längst upp på plantan.

  Hur lång tid kan det ta till blommning? Mh, det är nästan omöjligt att säga om man inte vet något om strainen, men i juli nån gång lär det blomma iallfall.

  Mitt råd till dig är att skaffa en riktig lampa istället, samt ett utrymme att ställa plantan i så du kan blomma henne ostört. Låt henne vegga i fönstret ett tag, så tar du och läser odlingsguider. Finns bra sådan här på forumet

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top