Fläkt HÖJER temperaturen?!

 • Detta ämne har 2 deltagare och 2 svar.
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2328
  Trestor
  Deltagare

  Jag har märkt något den senaste veckan och det är att temperaturen höjs ganska drastiskt om jag har de interna fläktarna på. Alltså, inte in/utblås utan fläktarna som blåser på plantorna inne i utrymmet. Är fläktarna avstängda ligger tempen mellan 29 och 32. Har jag de på ligger den mellan 35-38.

  Eftersom fläktarna det gäller inte alls påverkar luftflödet genom utrymmet så förstår jag inte varför de skulle påverka tempen…? Enda jag kan tänka mig är att de ”stör” luftflödet, den svala in-luften värms ju upp och åker uppåt till utblåset.

  Nu är ju plantorna redan stora och har kraftiga stammar, så vind på dem är ju inte så viktigt längre, men det vore ändå bra att veta varför det blir så här.

  #77234
  reaper
  Deltagare

  Under vissa perioder så har jag förlitat mig på nästintill helt passiva utblås. Att blåsa ner den varma luften som ligger högreupp har visat sig höja temperaturen nere vid växterna (där jag mäter temperaturen).

  Jag gissar på att det är som du säger, att fläktarna fläktar runt den varma luften.

  #77235

  Fläktar genererar ju energi och därmed värme. Har nämligen iakktagit det där fenomenet själv ibland. Ännu mer märks det om man har nån typ av bordsfläkt, med motor och dylikt.

  Har man fläktarna lite olyckligt placerade KAN de ju också påverka luftströmmen från in- till utsug.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top