Ferminized=Firm+nice?

 • Detta ämne har 3 deltagare och 5 svar.
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2217
  arneus
  Deltagare

  Jag har redan börjat planera en större odling utomhusodling nästa säsong och nu funderar jag över ett par saker…
  1. Jag tvekar ifall jag ska beställa från från smartbar.nu eller en annan sida. Båda tar 500-600 för 10 frön, och först var jag inne på den andra sidan eftersom de säljer jättemånga olika sorter för utomhusodling tex. Early Girl, Early Special. På smartbar säljer de bara skunk och passion, vilka jag fått för mig bara ska vara lämpliga för inomhusodling, i alla fall här uppe i kalla sthlm. Saken är dock att de på smartbar skriver att fröna är feminized, altså bara honor. Är det möjligt att skilja frön på det sättet, och hur bär de sig då åt?
  2. Ni som har erfarenhet av utomhusodling, vilket alternativ låter bäst av de jag nämnde?
  3. Finns det nån annan bra svensk sida som säljer frön lämpliga för utomhusodling?
  4. Sista frågan slog mig häromdan, kan man snusa maja? Tänkte på nått sätt som sydamerikanerna kör upp cocalöv bakom läppen. Smaken är väl en sak, men rent rusmässigt?

  #76462
  Trestor
  Deltagare

  Ja det är möjligt med feminiserade frön, det går till så att man pollinerar en hona med pollen från en annan hona som stressats till att blir hermafrodit. Avkomman av dessa har sedan stabiliserats något sånär. Problemet med feminiserade frön är att de aldrig är helt stabiliserade och ger en större mängd hermafroditer än vanliga frön, de kan aldrig garantera 100% honor.

  Jag har inte sett någon svensk shop som säljer frön av speciellt många/bra sorter och/eller har ett attraktivt pris. Jag rekommenderar att du beställer från någon stor seedbank, tex seeds direct, heaven’s stairway eller hipersemillas. Från Hipersemillas får du dessutom bonusfrön och (tror jag) gratis frakt om du nämner att du är medlem på swecan.

  Bäst att odla utomhus i mellansverige är nog Early Girl eller någon av de andra Early sorterna. Traditionella inomhussorter fungerar egentligen bara att odla i de allra sydligaste delarna av sverige.

  Nej, jag har inte hört talas om att man kan snusa cannabis.. varför skulle någon vilja? Om du inte vill röka så ät istället, baka muffins eller något :)

  #76463
  arneus
  Deltagare

  Tack. Såg att det var billigt att köpa vanliga frön på hipersemillas, med eller utan avdrag. Att de ferminiserade kostar ca. 4 gånger så mycket var ju rätt rejält fast ska man odla ute kan man ju beställa de vanliga för 15 €/pack. Är det säkert att beställa från en spansk sida då? Man måste inte vänta ett halvår hoppas jag… Min spanska är halvdan, liksom min engelska, men

  Factura con instrucciones de pago:
  Invoice with payment instructions:

  det måste väl betyda fakturabetalning eller hur? jag har inget kreditkort så jag måste få till det på nått annat sätt.

  Den andra svenska sidan som jag köpte från tidigare, http://www24.brinkster.com/lyxfagelfron/frame.htm var snabb och säker fast egentligen betalar man ju en jävla massa pengar för att få dem som mellanhand.

  På tala om snuset så vill jag bara förklara att jag antar att om cannabinolerna nu kan tas in genom slemhinnan så går det nog betydligt snabbare än om man käkar gräset. Dessutom enklare och trevligare kan jag tänka mig.

  #76464
  Trestor
  Deltagare

  Invoice with payment instructions

  betyder:

  Faktura med betalningsinstruktioner.

  #76465
  arneus
  Deltagare

  Jo visst är tjänar de bra på att göra mest ingenting det håller jag med om. Men vart ska man beställa från då? Hipersemillas verkar ju billigast för ett komplett sortiment, men är det säkert att beställa från andra sidan europa utan kreditkort :?:

  #76466
  reaper
  Deltagare

  http://www.thc.dk har väldigt billiga frön.. svarar snabbt, skickar snabbt så fort de fått cash i posten.

  Och, thc är inte vattenlösligt.
  Sålunda funkar det tyvärr inte som snus.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top