Feminisering, fenotyp och könsmognad

 • Detta ämne har 3 deltagare och 9 svar.
Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9228
  reaper
  Deltagare

  Jag har en tjej här (fulfrö) som jag trakasserade rätt så friskt i blom, vilket resulterade i hermafrodism. Trots en hel del frön så är hennes buds starka och väldigt trevliga, jag har rökt bara henne varje dag i snart en månad och trivs som fisken i vattnet. Nu min fundering:

  Dessa självbefruktade frön borde (med min logik) ge upphov till väldigt likartade plantor, nästintill lika som kloner. Stämmer detta? Någon som har erfarenhet?

  Hmm, jag slänger in en till fråga; hur snabbt kan man egentligen få in en ny (från frö) planta i blom? Är det olika för olika strains? Finns det några sätt att påskynda könsmognad? Är det så som jag tänker att en planta inte går att få in i blom förns den är könsmogen?

  Detta var mina undringar, pussar till alla som kommer med respons. Här kommer extramaterialet.

  Min fundering är att istället för att dutta med sticklingar så petar jag ner 5-10 bönor och kör en ”högsog” på kanske 1-1,5 meter i sluthöjd, med nerbindning ett par veckor in i blom. Mammaplantan är en långsmal pinne som bara vill upp till himmelen, och som antagligen fungerar bäst med MH-lampa, men det har jag tyvärr ingen. Vad jag har är 600w hps, 288w lysrör, luftfuktare och en hel del snören att binda ner med. Nerbindning tror jag är en utmärkt skördmaximerande strategi för denna fenotyp. Blomkammaren är ca 1,5kvm, 2m takhöjd. Sog med många småplantor skulle kanske fungera hyggligt med henne, men det ligger inte för mej att pyssla med en massa småkrukor. Naturligtvis blir det inte som jag tänkt mig, det blir det visst aldrig, men det är kul med strategier. Kom gärna med synpunkter.

  Mvh, Alrik the supercannabinist

  #133670
  DurbanP
  Deltagare

  @Alrik wrote:

  Dessa självbefruktade frön borde (med min logik) ge upphov till väldigt likartade plantor, nästintill lika som kloner. Stämmer detta? Någon som har erfarenhet?

  Hmm, jag slänger in en till fråga; hur snabbt kan man egentligen få in en ny (från frö) planta i blom? Är det olika för olika strains? Finns det några sätt att påskynda könsmognad? Är det så som jag tänker att en planta inte går att få in i blom förns den är könsmogen?

  Fröna bör ju bli hermisar dom oxå, eftersom det är samma planta som gett upphov till både pollen och pistiller. Läste om det på OG förrut…

  Sen, det enda sättet jag känner till att påskynda könsmognad är SuperBud. SB avbryter fotosyntesen snabbare än något annat medel, och vänder plantans ”inriktning” så den börjar blomma och producera buds.

  #133671
  massabakse
  Deltagare

  Hej!
  Det finns indikationer på att preparatet Superbud eventuellt innehåller hälsofarliga ämnen.
  Alla som är intresserade av detta preparat bör göra sökningar samt läsa inlägg på OG där vissa anser att tillverkarna av Superbud undanhåller information.
  Jag vet fortfarande för lite för att påstå att Superbud är farligt, men jag fortsätter söka information och fortsätter vara kritisk.
  Jag har personligen valt en organisk väg och skulle inte röka Superbud-odlad cannabis om jag bjöds.
  massa

  #133672
  reaper
  Deltagare

  @DurbanP wrote:

  Fröna bör ju bli hermisar dom oxå, eftersom det är samma planta som gett upphov till både pollen och pistiller. Läste om det på OG förrut…

  Är det så?
  Eller snarare: så är det väl inte? Jag har framgångsrikt odlat feminiserade frön från hermisar utan minsta hanblomma i slutresultatet. Jag tror att hermafrodism kan uppkomma av två olika orsaker:
  Genetiskt betingat. Frön från en sådan självbefruktad planta ger antagligen honor som är benägna att bli tvåkönade.

  Stress. En otrevlig miljö (tex kraftig näringsöverdosering plus temperatursvängningar) kan stressa en honplanta att sätta hanblommor. Frön från denna planta behöver inte alls ge upphov till hermafroditer, eventuellt kan dom vara mer känsliga för stress men det vet jag egentligen inget om.

  Kontentan av detta är att jag tror på dessa frön. Tillsvidare iaf.

  Den viktigast frågan dock: hur snabbt kan man trycka in en nyfödd planta i blom? Någon som provat? Bizarra kemikalier är jag lite skeptisk till, men bara lite!

  The Alrik

  #133673
  reaper
  Deltagare

  Hermisfrön blir nästan alltid hermisar men behöver inte bli det. Eftersom det jidrans pilligt att hålla koll på vilka plantor som utvecklar hanblommor (räcker med en!) så slängs dessa frön oftast. Kan man hålla full koll så går det ju bra…

  Dåliga gener och stress ger hermisar. Stress är allt som din planta inte gillar.

  Du kan blomma en planta när som helst. Är den väldigt liten eller väldigt stor tar blomningen i regel något längre tid på sig bara.

  Ang ”högsog”: Frön har aldrig samma genetik och växer därför olika. Ska du ha plantorna stora är det inte längre SOG eftersom du tappat alla fördelar med metoden. Fördelen med SOG är att du får en stor bud på varje planta och lika mycket ljus till varje planta. Har du större plantor med förgreningar får du en stor bud i mitten och massa mindre omkring och under. Till SOG används kloningar från samma mamma. Skall du ha större plantor och göra nåt som liknar SOG rekommenderar JAG hellre SCROG.

  #133674
  reaper
  Deltagare

  @PolarGrower wrote:

  Hermisfrön blir nästan alltid hermisar men behöver inte bli det.

  Ang ”högsog”: Frön har aldrig samma genetik och växer därför olika. Ska du ha plantorna stora är det inte längre SOG eftersom du tappat alla fördelar med metoden. … Skall du ha större plantor och göra nåt som liknar SOG rekommenderar JAG hellre SCROG.

  Fan, Jag missade att du hade skrivit här Polarn.
  Hermisar: Jag har andra erfarenheter… En sak som jag tror ger hermis-stress är snabb tempratursänkning i början av mörkerperioden i blom.

  ”högsog”: Hehe, Jag uppfann ordet med min första hps-odling. Ett par veckor in i blom så binder man ner plantorna till en jämn yta, i mitt fall ca 1,5 meter över golvet. Där blir det en budmatta, en yta med saftiga buds i hekton. ”Högsog”, jag vet inte. High sea of green. Nerbindning låter inte lika ballt, funkar gör det dock. Fick 350 gram buds av fyra plantor på den första odlingen utan att göra ett allt för snyggt jobb.

  Jag vet inte ännu om jag ska köra eller inte.

  Alrik

  #133675
  reaper
  Deltagare

  Nerbindning rockar! Har inte provat ännu….har du bilder?

  #133676
  reaper
  Deltagare

  @PolarGrower wrote:

  Nerbindning rockar! Har inte provat ännu….har du bilder?

  Ingen kamra tyvärr. Nu har fyra små liv vaknat. Jag läser på här http://www.overgrow.com/edge/forumdisplay.php?f=59

  (Edit; fixade till länken hoppas jag, till den mest info-täta platsen på hela nätet. Alla mina inledande frågeställningar behandlas där.)

  A

  #133677
  reaper
  Deltagare

  Skördat!

  Jag har kombinerat hps uppifrån och gamla lysrör på sidorna genom hela odlingen, full patte 24 timmar efter födseln.Jag tror inte att mina rör har bidragit speciellt mycket till buddmassan, men nodtätheten var perfa från scratch. Idén med ljus från sidan var att lura tanterna att dom var så pass långa att dom skulle kunna tänka sig att gå i blom utan att knorra. Femton dagar efter födseln (femte noden på g) så fick dom en 18-timmars natt för att verkligen knuffas in i blom. Och i blom gick dom, med hanliga preflowers som följd. Alla dessa hangrejjor konverterade snabbt till honliga minibudsites, komplett med trichomer och allt, sweet! Gräset blev bra men skörden blev liten. Dubbelt så många växter (dvs åtta stycken) hade fungerat fint, men jag var också väldigt snål med näringen. Jag hade räknat med mer sträckning, men sidoljuset överraskade, korta och kompakta plantor. Så kompakt att jag inte vågade blomma lägre än 60 dagar pga oro för mögel. I och med att jag bad ner dom en vecka in i blom så blev sluthöjden över jord mindre än femtio cm, med ett snitt på 60 gram per planta.

  Har jag missat något? Är jag luddig?

  OBS: Betänk att redan dom gamla grekerna hade ett talesätt som löd: Ingen setup är den andra lik.

  My baby´s got an ace up her sleave

  el Alrik

  #133678
  reaper
  Deltagare

  Om du har en hona som stressas till en hermis och sedan pollinerar en annan hona med pollen från hermisen så får du feminiserade frön. Kanske inte 100%. Har inte testat själv.
  Att låta en hermis pollinera sig själv är dock inte att rekommendera eftersom generna blir knasiga :crazy:

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top