Farligt med fel information…….

 • Detta ämne har 3 deltagare och 5 svar.
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2209
  reaper
  Deltagare

  För ungefär 6 dagar sen satt jag me min mamma framför tv’n(MTV va på) o bara snacka lite smått o gott medans vi lyssnade lite på musiken i tv’n. Så visar dom helt plötsligt ett inslag om amfetamin i MTV NEWS. Jag sa till min mamma att amfetamin e en farlig drog o att det e tråkigt när folk torskar på amfetamin o andra tunga droger. Från ingenstans sa hon:
  -Men det finns väl farligare droger, t ex hasch, o amfetamin e väl inte så farligt.
  Så jävla chokad jag blev, hasch farligare än amfetamin. Jaja, frågade henne varför hon trodde amfetamin inte var så farlig, o hon sa:
  -Alla tar ju nästan amfetamin, titta bara på dom. så pekade hon Atomic kitten, o sa att kolla på dom, dom tar ju amfetamin för att f en sån kropp. Och de e ju sant, många bantingsmedel innehåller amfetamin, o eftersom jag inte vet så mkt om just den drogen så kunde ju jag inte säga så mkt. Sen sa hon att ifall det verkligen var så farligt, så borde väl dom hamnat i skiten.
  O jag visste fortfarande inte vad jag skulle säga så jag bara frågade varför hon trodde att hasch var så farlig, o hon svarade:
  -Det förstör hjärnan, o man blir våldsam av det.

  Om min mamma bara hade varit en vanlig person så hade kanske inte detta varit så farligt, förutom att ifall hon nån ggn skulle testa nåt nån ggn, o istället för hasch valt amfetamin, eller ifall hon nån ggn sagt till nån att hasch e farligare än amfetamin o den personen tagit amfetamin. Men min mamma e inte vem som helst, hon e bl a barn o ungdom psykolog, o ser en massa barn som bl a missbrukar/brukar droger av oólika slag. O hon e inte heller vilken psykolog som helst, hon e en av vd’na på en bup-mottagning strax utanför gbg. Nu tänk dig, ifall jag skulle ha hamnat där så skulle jag ha ansets vara värsta knarkaren bara för att jag röker, men någon som e amfetamin torsk e inte lika stor ”knarkare” som mig…

  Men ändå, fortsättningen av historian…..

  Jag frågade henne vem som sagt till henne att hasch e farligare än amfetamin, för de andra brydde jag mig inte så mkt om, det finns många som säger att hasch gör en våldsam o att hjärnar förstörs. svaret på min fråga blev denna:
  -När jag jobbade i Salhgrenska som psykolog(gbg största sjukhus)(hon slutade jobba där för typ 2 år sedan) så kom polisen en dag o pratade me oss om droger. Anledningen till att dom kommit var för att bruket av droger i sverige hade ökat me åren innan, så ändå, polisen hade sagt att hasch förstör hjärnan o att man blir våldsam av det o att det e farligare än amfetamin.

  Samma sak måste jag säga här, folk har ju ganska mkt förtroende för poliser, o dom flesta tycker ju att poliser borde veta ganska mkt om droger o liknande, så tänk om dessa poliser går runt mer o säger dessa saker. Tänk om dom går till nån högstadieskola o snackar om droger, de kan ju leda till att många blir missbrukare av tungre droger.

  Själv tror jag att en av anledningarna till att missbrukare av tunga droger i sverige är så mkt, beror bl a på att man får fel information. Ett ex.
  När man e typ 12-15 så e den jag själv som vet bäst, jag vet allt o alla har fel(eller hur)förädrarna vet inget, lärarna i skolan e bara jobbiga, snuten e ju bara #[email protected]** osv. o nu för tiden så e det många i den åldern som kommer i kontakt me droger. N u tänk dig en 13 årig unge som i skolan fått en massa info om cannabis, hur farligt den e, du kommer förstöra ditt liv ifall du testar det. O av föräldrarna bara säger att man dör om man tar det o sådant, så testar den här killen/tjejen cb, o ser att det inte alls var så farligt som alla sagt, o han/hon e ju redan i den åldern då jag har rätt o alla har fel, så går man o läser lite om cb o ser att mkt av det man får höra av föräldrarna/polisen/skolan om cb e bullshit. O så tänker man….Jag som redan inte trodde på lärarna, nu VET jag att dom bara snckat en massa skit…..
  Så tror dom att allt dom sagt e skit, inte bara om cb, utan om alla droger, så tänker dom , aaa fan, amfetamin e säkert inte heller så farligt, extacy o så småningom heroin.

  En grej jag kom o tänka på när jag höll på att skriva allt jag skrivit hittils….

  ”I’d always done a lot of glue as a kid. I was very interested in glue, and then I went to lager and speed, and I drifted into heroin because as a kid growing up everybody told me, ’Don’t smoke marijuana, it will kill you.'”
  Irvine Welsh, Trainspotting

  ….De e jävligt farligt med fel information….. I göteorgs-posten stod det igår på första sidan med stor o fet stil ….”Drogkampen lönlös”…… kanske för att ni ger oss alla fel information om droger. Det funkar inte bara o säga ”Hasch är farligt, samma sak gäller också me heroin” Hur uppfattar jag det här då, att hasch o heroin e lika farliga. Sjävl e jag hel emot tunga droger, nästan alla droger(även om jag väldigt sällan testar någont annat än cannabis) förutom cannabis. Men att bara ge fel information, o bara säga att droger o farliga, din hjärna förstörs o du dör leder inte till att folk slutar bruka droger, utan värre det leder till att man brukar droger bara mer.

  Da Doler

  #76402
  PachiPachiHand
  Deltagare

  Tycker också det är för jävligt att skolorna ger ut felaktig information om droger. Det kanske funkade en gång i tiden med denna avskräckande metod men inte nu längre. Man kan inte ha samma anti-drog propaganda som på 30- 40-talet. Men om skolor helt plötsligt skulle ge ut information som säger att cannabis t.ex är inte lika farligt som alkohol elr tobak så skulle det bli liv, även om informationen stämmer. Man undanhåller information från sveriges ungdom precis som Hitler gjorde! 👿

  #76403
  gronis
  Deltagare

  vi har haft information om droger EN gång i skolan vilket jag tycker är dåligt! Säkert 20% av undomarna i vår BY som iaf testat narkotika! Sen e det väl cannabis de flesta prövat vilket är ok men sen finns det väl dom som tar annat också! Så här är det inte fel information som är problemet utan brist på information!

  #76404
  reaper
  Deltagare

  Det är jävligt farligt med felaktig information. Men att folk inte kan tänka för sig själv är ännu farligare. Det är väl samma folk som skulle trorr på troll och häxor o tomtar om polisen skulle sagt att dem fanns

  #76405
  reaper
  Deltagare

  Min förra skola ville visa en film om drogmissbrukare och avskräcka oss från att ta droger. Men filmen hade motsatt effekt 70% av dom som såg filmen ville testa på narkotika…
  :)

  #76406
  reaper
  Deltagare

  det mest skrämmande jag råkat ut för är när jag frågade in lärare om det okej att hålla ett föredrag om cannabis och alkohol på en högstadieskola.
  hans svar var ”jag kan inte säga att hasch är mindre skadligt än alkohol, det kanske är så. men så som det ser ut med spridningen av droger så behöver vi inte folk som går ut i skolan o säger att droger är ofarliga”
  han sa alltså att det är helt okej att undanhålla fakta för ungdomar. sen dess har jag inte ett uns förtroende kvar för informationen vi får i skolan.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top