Fan också, alla bara klampar på..

 • Detta ämne har 7 deltagare och 16 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #31229
  Jultomten
  Deltagare

  Fick stopp i mitt avlopp igår, rejält stopp.. Ringde till min hyresvärd, han skickade sin son för att köra rensband och få bort stoppet. Nu kommer han igen på morgonen eftersom det ska komma en spolbil och rengöra avloppsstammen, så klampar han rakt in i sovrummet (som dessutom var förbannat stökigt och privat) och säger ”Säljer du sånt här eller?”, jag dog.. Som tur är menade han de ca 200 sprayburkar jag har där inne. ”Jag vill att du rensar ut de här tills på måndag, det är ju en brandfara..” givetvis måste jag hålla med honom eftersom det inte är ett smart sätt att förvara sprayburkar.. Men det jävliga är att han alltså varit där inne igår kväll när jag inte var hemma, i sovrummet finns en lucka till vindsförrådet och dörren har inte varit ljustätad så han kan ha sett en strimma orangegult ljus.. Nu tror jag iofs inte att han gjort det men likförbannat nojjar jag nog för att vara tvungen att flytta plantorna. Fy fan, är alldeles skakis.. Gillar inte när folk är i min lägenhet oanmälda. Jag gillar verkligen min hyresvärd, han är jättetrevlig men mitt hem är mitt hem. :( Nu har jag rensat mitt growroom och måste räkna ut ett sätt att flytta all min utrustning snabbt som fan.. Samt hitta ett nytt hem till mina burkar.. Allt på grund av ett stopp i avloppet. :( Var bara tvungen att skriva av mig, många vet hur sådant här känns..

  #363026
  PinkHaze
  Deltagare

  Det är mot lagen att gå in i folks lägenheter utan tillåtelse.

  -ph

  #363027
  Nicko799
  Deltagare

  Riktigt mardrömscenario du hamnat i! 😯

  Fixa ett sjutillhållarlås, det behöver du inte ge dem nyckeln till. Och precis som PinkHaze sa : Man får inte gå in i hyresgästernas lägenheter utan deras tillåtelse..

  #363028
  Jultomten
  Deltagare

  Nu gäller det dock ett pågående arbete i lägenheten, ett som medför vissa (även om de är små) risker för huset.. Jag vill inte skrapa ihop översvämmad skit från toagolvet igen.. Så det är nog liksom underförstått att han knackar och går in om jag inte är hemma. Nåja, som tur är har jag ju goda vänner som är liberaler och gärna hyser några plantor så länge de får smaka på skörden. Ska tala med min mor också, om jag har tur så går hon med på att jag flyttar plantorna hem till henne. Där står de helt säkert och tryggt.

  Gick nyss ner i källaren för att pissa och träffade hyresvärden igen, att döma av hans beteende har han inte sett eller anat något. Men men, det är sorgligt likförbannat.. 🙄

  #363029
  ashtray
  Deltagare

  Acceptera aldrig någonsin ett sådant beteende från din hyresvärd. Sätt ner foten ordentligt. Säg åt honom att gå ut igen, ringa på dörren och fråga om han får komma in. Därefter säger du att han får vänta en liten stund innan du släpper in honom medans du klär på dig eller något liknande.

  #363030
  reaper
  Deltagare

  Fan haft snuten i lägenheten 2ggr sedan i sommras och 3gånger har dem bara stått i dörren men dem jävla fånarna vet inte hur cannabis luktar och fattar därför inte. Nu är det nästan stopp i köksdsiken och jag vill absolut inte ha något främling i lägenheten just nu. Har varit helt säker på att nu så är det klippt men klarat mig, dem har stått i mitt sovrum där mina planter står i garderoben. Börjar helt sant tro på någon Gud för sådan tur kan jag bara inte ha. Får se om jag hinner skörda innan dem kommer på kafferep igen.

  Men nu kan man inte göra något åt det att någon främling kanske skulle råka se odlingen, ska alltid försöka göra så den smälter in i lägenheten, har lite stökigt så folk har många saker att titta på och då är det större chans att ingen tänker på vad dem sett.

  #363031
  reaper
  Deltagare

  ”Kommer själv att råka ut för samma sak”
  Imorgon så kommer dom att byta porttelefoner i hela huset, Till kameratelefon! hehe mycket bra tycker jag! Hur som helst så har vi blivit uppmanade att vara hemma och släppa in teknikern som gör det, Och vad är det med det? Kommer bara att låsa dörren till rummet och stänga igen garderoben. Finns inget att oroa sig för, som sagt, kan inte vara FÖR nojjig. Då kan man inte leva ett normalt liv.

  #363032
  reaper
  Deltagare

  Chilla med nojandet. Nästa gång han klampar på så hotar du aset. Funkar inte det så anmäler du honom för intrång eller något liknande.

  #363033
  reaper
  Deltagare

  Jag vet inte hur era kontrakt ser ut, men i mitt står det ungefär att hyresvärden ska säga till i god till innan vid underhåll, om det inte är så att det är akutläge. Om toastolen floodar så anser åtminstone jag att det är akutläge.

  Har själv varit med om en floodande toastol och det var skitkul!

  #363034
  pink
  Deltagare

  Nu vet jag ju inte vad som står i ditt hyreskontrakt (men i mitt och alla andra som jag har läst) så har världen rätt att vräka en hyresgäst som upplåter sin lägenhet för kriminell verksamhet – som t ex knarkproduktion med avancerad utrustning. Vid sidan om att Sveas rikeslag möjligen också har ett och annat att säga om detta!

  Sedan, om du åker dit, huruvida världen får eller inte får gå in i lägenheten, så lär det väga ganska lätt i sammanhanget om han kommer på din odling menar jag.

  Nåväl, nu ser det ju ut som om du inte har åkt fast. Därför skulle jag i ditt läge nog se till att sätta mig i respekt hos din värld. Hyresvärden får inte, utan anmäla det till hyresgästen, kliva in på det sättet i lägenheter. Påpeka detta och allvaret i en sådan situation för honom. Det är nog enda sätt som du just nu kan försäkra dig om att han inte gör om det! Fixa sedan säkerheten: No smell, no sell no tell!

  #363035
  reaper
  Deltagare

  I just det här läget kan det ha varit inom ramen för det tillåtna, då det var stopp i avloppet, såpass att det ska spolas ur med hjälp av spolbil…

  Vad som var så akut på kvällen vet vi inte men värden skulle troligen vinna en tvist om den gick till hyresnämnden.

  När det gäller underhåll och service ska de dock mycket riktigt meddela i god tid.

  Så vitt jag vet är det inte så att värden ska ha nyckel till lägenheten.

  Om något akut skulle hända får de bryta upp låset.
  Vid vanligt underhåll kan man välja att lämna nyckel eller själv vara hemma och öppna.

  Så mitt tips är: byt lås!

  föreslår
  C.

  #363036
  reaper
  Deltagare

  I dom flesta hyres kontrakt står det att hyresvärlden har rätt till nycklar
  till lägenheten.
  Om det skulle uppstå en akut vatten läcka och du har bytt lås så är
  det en GILTIG orsak till uppsägning av hyreskontraktet eller vräkning.
  Så läs kontraktet noga innan du gör nåt.

  #363037
  reaper
  Deltagare

  Sådana här ärenden har prövats i Hyresnämnden.
  Det kan vara olaga intrång om man som fastighetsägare inte har tillräckliga skäl.
  Min värd har inte nycklar hem till mej och det skulle han aldrig i helvete få heller.
  Många fastighetsägare har idag en servicelucka där man kan låsa in sin nyckel inför det i god tid aviserade besöket. Sen kan fastighetsskötaren ta ut nyckeln och använda den.
  När han är kvar låser han in nyckeln igen i serviceluckan.

  C.

  #363038
  reaper
  Deltagare

  Min förra hyresvärd upptäckte en odling jag hade en gång. Han frågade vad det var som lyste i garderoben, jag sa att det var hemligt, men inget att oroa sig för (halvdumt svar, jag vet). Han bara flabbade och skakade på huvudet och gick vidare. Skön snubbe… :)

  Dom brukar inte bry sig vad man pysslar med i lägenheten, sålänge man betalar sin hyra i tid och inte stör andra grannar.

  #363039
  Bone
  Deltagare

  GTC: Hehe, klockren hyresvärd! :D

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top