enfrågeparti

 • Detta ämne har 9 deltagare och 28 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 29 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4983
  sticky
  Deltagare

  borde det inte gå att skapa ett enfrågeparti(stavas det så?) för avkriminaliserning av cannabis. läste att det var 5% av Sveriges befolkning som brukar cannabis. detta skulle isf ge mer röster än vad miljöpartiet har och skulle göra det till våg mästare?

  är inte så insatt i hur sveriges politiska system fungerar men om det är så som jag tror så borde det vara ganska lätt att genomföra det här?

  #97786
  GrandNastyB
  Deltagare

  Man behöver ett visst antal namngivna medlemmar för att bilda ett parti har jag för mig. Det är ett problem.

  #97787
  chong
  Deltagare

  Det gäller bara att dessa fem procent tycker att det är viktigare att placera sin röst på detta enfrågeparti i så fall. Risken är ju att man inte vet riktigt vad man stödjer i övrigt. Men om man gick ut med att placera sina röster i förhållande till andra partiers andel av valresultatet utom i fråga om Cannabis så kanske. Om det är möjligt att genomföra regelmässigt.
  Tror att man måste ha 5000 röster eller någonting sådant för att få starta ett parti. Borde vara en baggis.

  Mvh chong.

  #97788
  sticky
  Deltagare

  namngivna medlemmar är nog inget problem. förutom swecan-folk så finns det säkert endel proffesorer och liknande som skulle ställa upp.

  #97789
  reaper
  Deltagare

  Fan jag gick och funderade på det häromdagen och vilel starta en tråd. Du hann före men iaf jag tänkte mig såhär:

  Om man har som enda mål att bli vågmästare och bara koncentrerar sig på en enda fråga, en legalisering av cannabis, så borde man kunna få några röster på det. att komma över 4% är inte lätt dock, men om man lyckas så är frågan om de vill bilda koalition med ett parti vars krav är legalisering av cannabis (med tanke på sveriges drogrestriktiva politik tror jag inte det) … däremot kanske man kunde kämpa för en folkomröstning angående legalisering av cannabis som medicin… och på så sätt få igång debatten i TV och öppna upp ögonen för det blinda svenska folket. Drömma kan mna ju i alla fall. Jag har ett förflutet som medlem i MUF och vet lite om politik så om det är några stycken som vill ta tag i detta på allvar så är jag mer än gärna med och hjälper till.

  #97790
  sticky
  Deltagare

  med tanke på att 5% röker så borde inte det vara allt för svårt att få fyra procent. men bara man får 1% så kommer det bli rätt mycket debatt(tänk bara på sverige demokraterna). förmodligen kommer det bli ganska uppmärksammat redan när det startas.

  #97791
  PachiPachiHand
  Deltagare

  Känns det inte lite meningslöst att göra såna här grejer ändå? Det enda som komemr ändras är
  att ni själva blir klassade som knarkarsvin av alla som inte röstar på er(typ 99% av hela Sverige)
  inkl alla era närstående. Det är ju bara en fråga om tid innan Sverige viker sig för EU ändå. Det
  är bara att vänta in det… :P

  #97792
  Kinky Afro
  Deltagare

  Vad är det rent formellt som krävs för att bilda ett parti?
  Det kan ju vara en bra grej att veta till att börja med.
  5000 röster, vad krävs? 5000 namnunderskrifter, 5000 registrerade medlemmar?

  Anonymiteten blir ju det svåra här, men förhoppningsvis finns det nog med folk som tycker att cannanbislagstiftningen är felaktig, och är villiga att skriva på/bli medlem.

  Det bör ju inte vara lagligt för polisen att söka i en röstlängd, för att sedan vidta åtgärder mot medlemmarna i just denna fråga? Eller?, utmärkt Moment 22 isåfall (läs boken varifrån uttrycket Moment 22 kommer av Joseph Heller förresten, helst stenad).

  Det förefaller ju i alla fall på pappret humanare att låta oss röka vår ganja, än att skicka hem alla invandrare, som somliga partier i min kommun vill?

  Här har ni en garanterad medlem!

  #97793
  sticky
  Deltagare

  jag misstänker att det är 5000 namnunderskrifter och jag tror inte polisen kommer trakassera partiets medlemmar(detta skulle isf bara ge ännu mer stöd åt partiet).

  #97794
  GrandNastyB
  Deltagare

  Det verkar inte vara så svårt ändå! 😮 Kolla den här länken:

  http://www.socialisterna.org/offensiv/arkiv/517/mellan.html

  #97795
  Hr Sanders
  Deltagare

  Jag kan tänka mig att rösta på ett sånt parti. (det beror i viss mån på de andra frågorna, men jag är en aning flexibel.)

  / Hr Sanders.

  #97796
  reaper
  Deltagare

  Vad krävs för att få en partibeteckning registrerad?

  Valmyndigheten kan registrera en partibeteckning om följande villkor är uppfyllda.

  Partibeteckningen innehåller ord.

  Partiet är inte underavdelning av en politisk sammanslutning.

  En ansökan om registrering har stöd av ett visst antal personer
  för val till riksdagen eller Europaparlamentet minst 1500 som har röstträtt i riksdagsvalet resp. Europaparlamentsvalet
  för val till landstingsfullmäktige minst 100 som har rösträtt i det landsting som ansökan gäller för val till kommunfullmäktige minst 50 som har rösträtt i den kommun som ansökan gäller.

  Partibeteckningen kan inte antas bli förväxlad med en beteckning som redan är registrerad eller som ett annat parti redan ansökt om att få registrerad.

  Partibeteckningen kan inte bli förväxlad med beteckning som avregistrerats för högst fem år sedan på grund av att det partiet bytte namn.

  Källa: Valmyndigheten (http://www.val.se)

  skulle vara kul att se ett cannabisliberalt parti ställa upp i nästa val iaf kommunalt och regionalt på vissa platser i landet, det skulle nog absolut få fart på debatten.

  #97797
  Dytree
  Deltagare

  Jag tror att man skulle kunna ta sig in i rikdagen, men frågan är om hur många av dom 5%:en som har rösträtt. Med risk att låta för positiv till detta så tror jag att mer än 4 % kommer att rösta iaf.

  /F 8)

  #97798
  Kinky Afro
  Deltagare

  Syftet är inte att komma in i riksdagen, utan att väcka debatt.
  Om 10 eller 100 tusentals människor anser en avkriminalisering så viktig för deras eget välbefinnande att de avstår att rösta på de etablerade partierna, då mina vänner, kommer tidningarna och dess insändarsidor att fyllas av debatt.

  Plötsligt kommer all information som vi sitter här och ältar att komma fram i ljuset, och debatten kommer med nödvändighet att föras på ett vetenskapligt/socialt plan, istället för på ett religöst.

  Jag tror däremot att det blir svårt att samlas kring ytterligare frågor, cannabisanvändare finns i alla sociala skikt med de mest skiftande politiska åsikter. Chansen att ta sig in i riksdagen är så försvinnande liten att det trots allt inte blir något problem att endast verka i en fråga, såvida potentiella röstare anser att det finns viktigare samhällsfrågor än just cannabis som de vill lägga sin röst på (otänkbart eller?).

  #97799
  reaper
  Deltagare

  Är det bara jag som tycker att det är att slösa bort sin röst? :?
  Jag är givetvis för en legalisering, men det finns ju faktiskt oändligt mycket viktigare frågor…

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 29 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top