Drogmissbruk?

 • Detta ämne har 4 deltagare och 12 svar.
Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1515
  reaper
  Deltagare

  Jag ser mig själv som en erfaren stoner, röker ofta och mycket. Jag har med spänning även pillat i mig diverse andra droger så som amfetamin och svamp och även om jag ser tjusningen med dessa så är jag övertygad om att cannabis passar mig bäst.

  Nu till mitt lilla problem: Jag har nyligen tänkt över min livssituation och upptäckt saker som jag inte tycker om. En av dessa saker är mitt beroende, nu pratar jag inte om just cannabisberoende utan mitt beroende i största allmänhet. Det är nämligen så att om jag inte röker så känner jag behov av att ta något annat som substitut! Det kan vara något så trivialt som alkohol eller i extrema fall svamp etc. Vad som helst som ger en kick brukar duga.

  För ett par år sedan hade jag sett ner på den personen som jag blivit idag, jag hade kanske till och med gett honom rådet att söka hjälp. Hur som helst så litar jag inte på mig själv längre när det gäller droger och skulle mer än gärna minska mitt cannabisbruk som en del i min bättring, problemet är att jag är rädd att halka in på något annat som t.ex. alkoholism. Min fråga är om jag bör söka hjälp för avvänjning eller om jag bör fortsätta att puffa som om ingenting har hänt? Om jag fortsätter är jag rädd att det kan bli ännu svårare att lägga ner det i framtiden om jag skulle bli tvungen.

  Hälsningar
  /NULL

  #70878
  reaper
  Deltagare

  Precis träna. Och nu skall du få en killer som slår allt annat. Avstå sex och onani. Jag lovar, efter en vecka tänker du som en sexgalning och alla tankar går 100% på det. (Det låter oseriöst men jag är seriös när jag skriver det)

  Underskatta inte sexual driften. Man blir mer instinktiv och fokuserad på sex. Efter 1,5 vecka blir man lite nojjig/galen men hey, det funkar.

  Jag har gjort det själv i annat syfte…

  #70879
  reaper
  Deltagare

  Ahhh – hade aldrig pallat sex/onani-uppehåll!! 😮

  #70880
  reaper
  Deltagare

  Försök att minska på puffandet, men jag skulle nog inte säga att du ska lägga av helt, det går inte :) … Tänk på att njuta av livet, och om Cannabis är njutningen så andvänd det, men överdrift är aldrig bra..

  Jag brukar tänka på att om 200 år kommer ingen veta vad jag gjorde eller hur jag hade det! Du lever bara en gång…

  #70881
  Paddington
  Deltagare

  Alla vanor jag skaffat mig ger ett slags beroende. Det gäller att ha nåt att äta när man läser tidningen, att röka cigg när man druckit alkohol, att hinna med ett träningspass om dagen, att röka cannabis varje kväll, att dricka en burk öl framför tv:n innan jag lägger mig…etc…etc…
  Speciellt nojjig är man förstås om det hela är kopplat till någon form av berusning, vilket iofs kan sägas även om mat och träning.

  Det är inte nödvändigt att få panik så fort man inte vill ge upp en vana, men jag brukar iallafall ta ett break om jag är tveksam. För att försöka få ett vidare perspektiv. Efter ett par dagar utan cannabis känns det inte, för mig, alls speciellt nödvändigt med den där kvällsbongen och efter en vecka vet jag att jag faktiskt är herre över mina vanor. Känner du som du gör så avstå en period och känn efter hur du vill ha det.

  Jag har inte rökt nu på över två veckor då jag har ”torrt” samt massor att göra och faktum är att det känns helt ok, dock ser jag ingen anledning att lova mig själv att ”sluta” för gott. Fan, man gör väl vad man vill så länge man gör det just för att man VILL. Om det är ett osunt beroende så märker du nog det vid ett uppehåll. Balans är väl nyckelordet misstänker jag.

  Många jag känner har stolt berättat att de minsann ”lagt av med knarket”, bara för att gå upp 30 kg inom ett år och totaltorska på att sitta hemma och käka vid tv:n. Lagliga ovanor är inte alltid sundare än olagliga.

  #70882
  friggs
  Deltagare

  Måste substitutet du väljer komma i flytande eller piller form? Som dom ovan skriver, börja träna, eller skaffa dig en hobby som du kan gå upp i helt under en period. Aktivera dig helt enkelt. Hård träning ger endorfinkickar, en intressant hobby kan under inledningsperioden fungera lika starkt som en förälskelse och fullständigt svämma över dig med phenylethylamine. Plocka fram dina endorgena berusningsmedel helt enkelt!

  #70883
  reaper
  Deltagare

  en grymt bra hobby är ju att börja odla…. ojojoj vad det var härligt. synd bara att jag var tvungen att döda plantan efter 10-15 dagar….. men kul så länge det varade.

  kombinera nytta med nöje

  #70884
  reaper
  Deltagare
  LURK wrote:
  en grymt bra hobby är ju att börja odla…. ojojoj vad det var härligt. synd bara att jag var tvungen att döda plantan efter 10-15 dagar….. men kul så länge det varade.

  kombinera nytta med nöje

  Varför var du tvungen att döda den?

  #70885
  reaper
  Deltagare

  2nast4u: det står i en annan tråd. fast jag kan väl ta det här oxå. hade min stealth odling som inte var så stealth. upptäckt av ägaren till huset jag bor inneboende hos =)

  men det blev iaf några blad att blanda med istället för tobak…

  men den hade precis börjat ge ifrån sig lite goo lukt…

  måste fixa mig ett eget boende.. snarast.. hoppas jag på.. nångång iaf

  #70886
  reaper
  Deltagare

  Jag har rökt varje dag i en månad nu, har vanerökt i fyra-fem år.
  Och jag har börjat märka lite bieffekter, jag börjar få ångest av min livssituation, att det är som det är kanske beror på cannabis, eller inte, har jobb, men bor hemma igen efter ett par år hemifrån. bara det räcker för att framkalla ångest för mig.
  Bör man röka överhuvudtaget då, eller vad tycker ni?
  Till saken iallafall.
  Jag vet inte om det är en negativ bieffekt eller inte, men cannabis brukar numera fungera som en varningslampa när saker inte står rätt till, på ett mystiskt sätt, när jag mår dåligt över något så förstärks det, när jag är trött och sliten förstärks behovet av sömn, eller om jag har ont någonstans så uppmärksammar sensi mig på det och ber mig lägga mig ner och vila eller arbeta på en plan för att komma ur knipan jag befinner mig i.
  Och folk snackar om att cannabis är försoffande.
  Det är fantamej blind tro i lika stort mått i så fall.

  #70887
  reaper
  Deltagare

  Mitt råd är att ta ett break från alla substanser och om du inte klarar det så bör du gå till vänner som INTE tar substanser för att söka lite hjälp. Annars kan du alltid åka iväg nånstans där det är svårare att fåtag på röka typ………………………………………. detta blev svårt……………………………..japan? :)

  Seriöst, det är en bra idé att lämna sitt umgänge ett tag och bara leva sunt en liten stund, när man känner att man har kontroll så kan man återvända.

  Ett annat alternativ är ju att sova utav bara helvete tills suget har gått över (1 månad eller liknande). Men hård träning etc som sagts ovan funkar bra också.

  #70888
  Gin
  Deltagare

  Trevligt att läsa att du själv kommit till insikt i ditt droganvändande och inte dina föräldar/kompisar som tvingar dig till re-hab

  #70889
  reaper
  Deltagare

  har ju som hobby att kartlägga mina beroenden och tvångshandlingar.
  De flesta människor har dem i olika stor utsträckning, så jag känner mig inte udda på andra sätt än just det här intresset.
  men den enda drog i vanlig bemärkelse jag har för vana att ta förutom de ruttna cigaretterna är cannabis.(Är duktigt stukad nu´om nån undrar, därför skriver jag konstigt). Annars är det lugnt, har bra koll på livet och så, på väg någonstans till slut.

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top