dripsystem

 • Detta ämne har 1 deltagare och 7 svar.
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2606
  reaper
  Deltagare

  Någon som vet hur länge en 1.5 liters PET-flaska med vatten räcker?
  Ehh, jag vet att frågan är lite pantad ( 😆 ) men jag ska bort minst en vecka över Jul och nyår.

  http://www.yougrowgirl.com/garden/dripsystem.php

  tänkte annars att jag skulle ta och köpa mig en akvariepump som jag kopplar till en digital timer. Sen tar man och inhandlar lite slang och en T-koppling på CO. Slangarna som går ner i krukan perforerar man. På så sätt har vi ett bevattningssystem… Eller?

  Några tips hur man ska gå till väga? Hur mycket vatten ska plantorna ha? Ska jag vattna varje dag? Varannan?

  Plantorna har varit ovan jord i 1½-2 veckor nu.

  #79296
  reaper
  Deltagare

  Akvariepumpsystemet är en ganska vettig lösning.. men köp inte pumpen i en akvariebutik, utan på t.ex. JULA eller Bauhaus eller nån annan sådan typ av prylvaruhus, då går priset ner enormt mkt.

  (själv köpte jag en pump för 1200 hos Akvariepiraten innan jag upptäckte att en fulare pump med samma effektivitet etc kostade 200 på JULA *grr* 😡 )

  Nöj dig inte med droppbevattnare som jag heller.. din idé med perforerade slangar är bra mkt vettigare. Håller själv på att fixa mig sådana.

  Jag låter min pump knuffa upp vatten i en hink, varifrån sedan vattnet rinner mha gravitationen ner till plantorna.

  #79297
  reaper
  Deltagare

  Jag låter min pump knuffa upp vatten i en hink, varifrån sedan vattnet rinner mha gravitationen ner till plantorna.

  Ahh, smart =)

  Har tyvärr inte plats med plasthink ovanför plantorna. Pumpen borde väl klara av att stå på golvet och pumpa upp vattnet direkt till plantorna? Det är 120-140 cm från golvet och upp.

  Jag måste kanske testa lite innan jag åker iväg =)

  Inte så kul om man kommer tillbaka hem och får se plantorna bada i vatten och att jorden simmat ut på golvet.

  För övrigt så mår krabaterna (2 Bubblegum från Serious seeds) Mycket bra trots att de växer under en 36 Watts-armatur. 2 st LE på 20W kommer att hjälpa till att ”boosta” plantorna under veggen. 😆

  #79298
  reaper
  Deltagare

  Din timer går att ställa in med minutintervaller hoppas jag? För en minut hinner en pump pumpa en hel del vätska på… du får nog mäta i en hink eller något hur mkt vatten det kommer på en minut, och sen anpassa bevattningen efter hur mkt vatten som brukar behövas per dygn. Förmodligen kommer en eller två minuter per dygn räcka..

  Glöm inte att testa hur pumptrycket påverkar utsprutningen ..om trycket är för högt kanske det är vettigare att som jag låta pumpen ta ut sig i en hink eller nåt, för att sen låta gravitationen sköta resten… annars kan slangen hopa av.. eller sprutmunstyckena/droppmunstyckena..

  #79299
  reaper
  Deltagare

  Det ordnar sig alltid…Ska till Jula imorgon på skattletning och sedan direkt hem och trimma in utrustningen :P
  Kom just på att hela det här forumet måste gå att använda som ett kliniskt bevis för att Cannabis inte påvärkar din hjärnkapacitet i degraderande riktning. Påhittigare människor än cannabisodlare får man leta efter. Martin Timell…Släng dig i väggen 😉

  #79300
  reaper
  Deltagare

  Svårt att säga iofs om de som besöker detta forumet är representativa för cannabisrökare i stort.. ännu svårare att avgöra om de som är aktiva här på forumet, de som man lägger märke till, är representativa för nämnda grupp. 🙄

  Skulle nog inte tro det.. särskilt inte eftersom arbetsklass/underklass oftare söker sig till illegala droger än överklassen o medelklassen gör..

  Men med tanke på hur bra de holländska kidsen gör ifrån sig i Europas standardiserade prov i olika ämnen, de som används för att mäta kunskap internationellt alltså, så tycks det ju inte direkt skapa någon generation av idioter.. 😉

  #79301
  reaper
  Deltagare

  Så sant så sant =)
  såg att jag stavade påverkar lite fel…

  #79302
  reaper
  Deltagare

  Köpte förresten en såndär fontänpump på JULA. 399 stålars. Har haft föreläsningar hela dagen så jag har inte hunnit kolla upp hur mycket vatten som flödar på en minut. Ska göra stora vattentestet i morgon förmiddag.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top