Dragonfly´s thaipan project by svin1 …skördade!

 • Detta ämne har 12 deltagare och 113 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 114 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9195
  reaper
  Deltagare

  Har idag fått ett gäng utav Dragonfly´s thaipanfrön som jag lagt i vatten med hjälp av den berömda ”äggkoppsmetoden”. Har även en stickling från min förra planta av strainen White Lady. Så nu hoppas jag att detta ska bli riktigt bra.

  Min setup består än så länge utav: 1 st normalstor garderob, 9 st LE lampor, 1 st lysrör, 1 st bordsfläkt. Övrigt: Substral, Orkidénäring samt en liten vattenspruta för bättre luftfuktighet.

  Uppdaterar med bilder inom kort.

  #133353
  Draken
  Deltagare

  :D ..Heja..! Årets(-03) frön kommer att testas i denna tråd..Innan dom e till salu :D (-02 frön finns det gott om) …Heja.!! …… :mrgreen:

  #133354
  reaper
  Deltagare

  jag körde thaipan ett tag och har en thaipan som tittade up idag.

  Jävligt bra strain och växer snabbt, Men fick väldigt problem med att bladen skruvade sig, Så jag frågade vad det kunde va samt om thaipan kräver mycket, Och då fick jag höra att den kräver att det är mycket luffuktighet i utrymet, Hade inge luftfuktare så gick inge vidare och gav bort plantan idag för att köra nya strains, Dom ser iaf ut att må bra där ine :)

  Så du vet annars verka det va en otroligt rolig strain :)

  Lycka till.

  #133355
  herb_man
  Deltagare

  blir nog bra!
  men har du skördat den andra plantan redan?

  #133356
  Draken
  Deltagare

  :D Tack,alben..! Det e tips som dina, som jag å odlaren vill ha här inne!!

  ……Dock synd på din egen 😥

  …… :mrgreen:

  #133357
  reaper
  Deltagare

  alben: ok.. jag hade samma problem med min förra planta. Bladen skruvade sig på den. Så jag har nog inte så bra luftfuktighet. Hoppas att det kommer lösa sig ändå. Läste någonstans att det blev bättre om man sprayade vatten på den några gånger om dagen.

  herb_man: hoppas jag men. Jodå, har skördat den redan. Var så sugen på att börja om så jag orkade inte vänta till slutet. Den var så liten ändå. Sen så klippte jag av en liten bud och torkade den på spisen för att prova och det var bland det bästa jag rökt. Då bestämde jag mig för att skörda den och hängde den på tork dagen efter (igår).

  #133358
  reaper
  Deltagare

  Förresten, nån som vet var man kan köpa en bra/billig luftfuktare. har verkligen ingen aning vad en sådan kostar. Är det värt besväret att skaffa en?

  #133359
  Johnnyrucker
  Deltagare

  Hej alla!
  Jag kör nu några thaipaner årgång-02.
  Jag har slagit på stort och har faktiskt slängt dom i hydron! :D
  Det lär ju bli tryck under galoscherna.
  Jag ska hålla er uppdaterade och eventuellt skapa en egen tråd med bilder.
  Latmasken har slingrat sej en bit så vi får se hur det blir :?
  Hadet bra i alla fall önskar Johnny the rucker :D

  #133360
  Radix
  Deltagare

  Skruvade blad? Låter underligt… låter väl mer som magnesiumbrist. :?

  Men luftfuktigheten är rätt enkel att fixa.. bara att ställa in ett mörkfärgat kärl fyllt med vatten och låta ljuset värma upp det så att det dunstar.

  #133361
  reaper
  Deltagare

  Dragonfly: tackar så klart man hjälper till med det man kan :)

  Svin1 jag sprayade min planta ca 2-3 gånger om dan det blev inte bättre för det, Det värsdta va att dom fanleavsen som kom fram och inte va så stora såg fina ut men när dom blev större så vek dom ihop sig igen som alla andra. Det ända jag kunde tänka mig va att dom måste ha en otroligt bra luftfuktighet, För mina andra plantor som jag kör nu har inga problem med bladen och ser friska ut, Fick ett annat förslag vad det kunde va, Nått med rötterna och mögel. Har 1 thaipan till pågång nu så får se om den mår bättre. Berättar och kommer lägga up bilder på min nästa odling när dom växt på sig. Ps thaipanerna kommer ju från ett väldigt varmt land så det kanske va att jag hade för svalt i min garderob som gjorde det, riktigt svårt att veta direkt va det kan va men vi får se hur det går med dom andra. :)

  Skruvade blad? Låter underligt… låter väl mer som magnesiumbrist.

  Jo jag fick höra det med, Men min planta va ca 3 veckor gammal och då skulle inte magnesium brist va nån fara hörde jag.

  Hade, och hoppas det funkar bra med thaipanerna för er som kör den.

  #133362
  reaper
  Deltagare

  Det värsdta va att dom fanleavsen som kom fram och inte va så stora såg fina ut men när dom blev större så vek dom ihop sig igen som alla andra.

  Hade exakt samma problem med förra plantan.. Hoppas det ordnar sig nu när jag kör igång odling nummer 2. =)

  #133363
  reaper
  Deltagare

  Nu har 5 st av dom 6 jag lagt i vatten tittat ut ur sitt frö och fått en liten svans. Så nu ska jag lägga ner dom i jord och hoppas på det bästa.. :crazy:

  #133364
  reaper
  Deltagare

  Nu börjar det hända saker. I fredags satte jag fröna i jord. Sedan byggde jag om lite i garderoben. Blev mycket bättre nu. Det översta kortet är taget i fredags. Idag, sönag, när jag gick upp runt 14:00 hade två små rackare tittat upp ur jorden. Nu bara några timmar senare har en utav dom redan börjat utveckla första riktiga bladparet plus att två stycken till har tittat upp ur jorden. Nu är det bara två kvar. Det nedersta fotot är taget för bara några minuter sedan.

  #133365
  Draken
  Deltagare

  .. :wacko: Attans ivriga i år … :pleased: ..Skulle du vilja sänka ner lamporna så nära dom som du vågar..? Det e en renodlad utomhusstrain, så den kommer nog att sträcka på sig för mycket annars….Heja,ser kanon ut …… :mrgreen:

  #133366
  Draken
  Deltagare

  ..Slänger in en liten färdig produkt åt er medans vi väntar …… :mrgreen:

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 114 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top