Detta jävla tjafs om avlyssning…

 • Detta ämne har 2 deltagare och 16 svar.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4889
  reaper
  Deltagare

  Alltså man kan skicka och ta emot vilka sms som helst när man har ett kontantkort, utan att det lagras någonstans?

  #96922
  reaper
  Deltagare

  Nej det är sant. Fast har man använt samma kontantkort ett bra tag och uppgett numret till diverse myndigheter är det ju inte speciellt anonymt längre… Fast då får man ju skylla sig själv. ;)

  Skoj att äntligen veta hur det ligger till med de här sakerna. :)

  #96923
  reaper
  Deltagare

  Tack för den informationen, Aardwark!

  Men när man köpt ett kontantkort, så lockar de med extra påladdning om man registrerar sig (har sim-kort från både Telia-refil och Comvic-kontant, och åtminstone ett av företagen lockar med detta). Jag har inte velat göra det pga att jag trott att man blir mer kontrollerad då. Skulle det även vara riskfritt om man registrerar sig? (Jag tror t.o.m. man kan göra det via internet, och då måste man ange sin identitet).

  #96924
  reaper
  Deltagare

  Skont med nagon som vet vad han talat om. Tack for den fina informationen.

  #96925
  reaper
  Deltagare

  Tackar ödmjukast Aardvark, värdefull information som gör SweCans medlemmar starkare.

  Välkommen till SweCan. 😉

  #96926
  reaper
  Deltagare

  Aardwark,

  Tack för infon. Dock,

  1. 100% säker är man ALDRIG betr. kontantkort. Glöm det.

  2. Känt faktum. Dock krävs det inte ”en himla massa beslut”. Ett räcker och det är mycket sällan som en sådan begäran avslås.

  3. Bra att veta. Dessutom är det sk. ”strength in numbers” vad avser antalet SMS vilket torde försvåra sökningar och avlyssningar ytterligare.

  4. Sant betr. mobiltelefoner. Vid avlyssning av fast telefon kAN telefonen störas etc. pga det är en belastning på linjen. Denna uppgit är 2-3 år gammal så det kanske inte gäller idag.

  Ska man kommunicera ostört med telefon, glöm svenska kontantkort. Skaffa ett utländskt kontant kort med roaming som bara används för vissa ändamål.

  #96927
  reaper
  Deltagare
  G-Hopper wrote:
  Aardwark,Ska man kommunicera ostört med telefon, glöm svenska kontantkort. Skaffa ett utländskt kontant kort med roaming som bara används för vissa ändamål.

  Tänk på att din telefon kan spåras den också. Använder du ett kontantkort som kan kopplas till dig i samma telefon som ditt anonyma kontantkort så åker du dit.

  Aardwark, vet du hur det ligger till med positionsloggning av mobiltelefoner? Håller de reda på var man befinner sig, och i så fall, hur exakt pejlar de in en.

  #96928
  reaper
  Deltagare

  Dom kan se inom ca: 1km radie var du befan dig när du tog imot ett samtal och vilket nummer du ringde/tog imot….

  Jag vet för jag har varit offer för en sådan polisutredning

  #96929
  chong
  Deltagare

  Håller man på med affärer bör man byta kort och telefon med jämna mellanrum. Då är man så säker man kan vara.

  Mvh chong.

  #96930
  reaper
  Deltagare

  Att man är 100% säker när man använder kontantkort ligger det ingen sanning i. Det är bara att kolla vilka nummer man har ringt och vilka nummer som har ringt till dig, och är någon av dom regestrerade någonstans så går det sedan ganska lätt att klura ut att kortet tillhör en viss person.

  Byter man däremot kort OCH mobil med jämna mellanrum så är risken mycket, mycket mindre.
  Men att just du skulle vara avlyssnad är ändå väldigt liten, så gott folk, sluta nojja er ;)

  #96931
  reaper
  Deltagare
  Quote:
  Dina SMS sparas dock i en databas som kallas BCA i ett år, båda mottagna och skickade. Dessa kan när som helst kontrolleras, och detta görs av Comviq om vi t ex får in uppgifter om att du har mordhotat nån via sms, men endast i VÄLDIGT, VÄLDIGT enstaka fall

  Angående detta så har jag svårt att tro det. Jag åkte in till grisstation för ett litet tag sedans och under förhöret så läste dom upp sms som jag skrivit. Detta fanns inte i min telefon, hade nämligen precis bytt pga att jag visste att dom skulle komma. Detta rörde sig om rätt små saker innehav av narkotika (3 månader på skalan) och misstanke om överlåtelse av en liten mängd lsd.

  #96932
  reaper
  Deltagare

  Gröna Svamparnas Syraman,

  Visst kan en mobiltelefon med utländskt kontantkort spåras, även om telefonen i fråga är inköpt i utlandet, självklart. Dock tror jag att det är mer säkert än en med nationellt (svenskt ) kontantkort . Att som Aardwark hävda att ett svensk tkontantkort är ” 100 procent säkert ” är ju bara löjligt och får kanske tom vissa här att tro det vilket är än värre!

  #96933
  reaper
  Deltagare

  Ni som säger att Aadwark har fel , vad stöder ni era påståenden på ?
  Vet ni det för att ni jobber med telefoni eller är det så att ni har ”fått” informationen av någon bekant ?

  Som det ser ut nu så påstår ni saker som ni inte verkar kunna styrka… 🙄

  #96934
  reaper
  Deltagare

  Oavsett om personerna ovan har rätt eller ej så är det väl osedvanligt dumt att utgå ifrån att man är säker? Man har ju aldrig något att förlora på att ta det säkra före det osäkra. Utgå alltid ifrån att ni är avlyssnade, har säpo nere på gatan och tre tusen specialagenter efter er. Kanske lite extra jobb, men jämför det med den eventuella risken (som kanske är infinitesimalt liten) med att verkligen åka dit. Varje chansning är en potential risk.

  #96935
  reaper
  Deltagare

  Ja din Avatar stämmer absolut in på din verklighet. 🙄 🙄

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top