Debattens paradox

 • Detta ämne har 5 deltagare och 8 svar.
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2623
  reaper
  Deltagare

  Det finns ingen mening med den – debatten.

  Jag läste nyligen artikeln av Linton och fick det ännu mer klart för mig. Vad är meningen med att debattera något, som egentligen bara kräver kunskap?
  Ta den här Beatbox som exempel; en fullkomlig idiot inom debatten, som inget annat kan göra än att märka irrelevans. Man bör förstås inte beskylla honom, då han endast är ett offer för idiotins doktrin. Att ena sidan blivit näst intill betingade att avfärda motståndarens argument, samtidigt som de saknar någon som helst förståelse för fakta, eller kunskap om hela debattsituationens uppkomst etc. etc. etc. etc.; att detta är ett faktum, gör att dessa internetdebatter (eller ö.h.t.) i situationen är så fullkomligt absurda, att man helst bara vill avfärda dessa med en suck..
  Det ÄR som att ifrågasätta Gud med ett Jehovas vittne, och detta är just följden av årtionden av indoktrinering. Kanske var det en av Bejerots planer att skapa ett sådant klimat, vad vet jag. Hur som helst verkar det – om man läser herr Lintons artikel – tyvärr helt naturligt.

  #79440
  reaper
  Deltagare

  För er som inte förstod det, så anser jag alltså är debatten i dagsläget är oerhört ineffektiv, och därmed ganska onödig och endast påfrestande för de stackare som verkligen besitter kunskap.

  Det är informationen som måste nå fram, men hur många svenskar läser t.ex. Arena? Ja inte en enda jag känner!

  #79441
  Fr
  Deltagare

  Well said. Uttnyttja varje tillfälle att diskutera om legalisering. Om det inte diskuteras (vilket det inte görs) kommer folk inte heller bry sig om det. Som du sa, det handlar om ovetskap. Hur ska kunskapen komma fram om det inte diskuteras?

  #79442
  reaper
  Deltagare

  Jag håller med.
  Många här på SweCan och många många andra har tillbringat stora delar av sitt vuxna liv upplysandes o informerandes enskilda individer som ännu inte fastnat helt o hållet i Den Stora Illusionen, debatterat, ställt upp i intervjuer (vilket dessutom i förlängningen fått dem själva misstänkliggjorda).. etc. men inte fan (’säkta) leder det till nånting mer än nätt o jämnt märkbart, tvärtom diskuterar riksdagen nu, t.ex., att inte bara beslagta knarkhandlares pengar utan även deras väners och släktingars.. 😡

  Men vad kan/ska göras?

  Problemet är att politiker(/tjänstemän) samt jäviga ”experter” inte vill lyssna. Jag har själv erfarit rent hutlösa exempel på det ( 😯 )… 🙄

  Men.. hur tvingar man dem till det?

  #79443
  Fr
  Deltagare

  Jag tror inte en legalisering är omöjlig även i Sverige. I och med att de flesta länderna i EU har en drogliberalare ställning än Sverige torde detta medföra gemensamma narkotikalagstiftningar inom EU, vilka Sverige kommer bli tvugna att följa. Frågan är bara hur långt tid det kommer att ta. Ge inte upp :)

  #79444
  Atouk
  Deltagare

  @radix wrote:

  Problemet är att politiker(/tjänstemän) samt jäviga ”experter” inte vill lyssna. Jag har själv erfarit rent hutlösa exempel på det ( 😯 )… 🙄

  Men.. hur tvingar man dem till det?

  Det kan man inte, men verkligheten är på god väg att göra det. Svårt att säga exakt när vändningen kom, ca ett år sedan ungefär. Men varför står ju helt klart, resten av i-värden (utom USA och Japan) har ju svängt på senare år. Jag har fortfarande inte listat ut vad det är som får Sverige att så slaviskt följa USA federala narkotikapolitik, för det har vi gjort de senaste 30 åren, alltid med lite eftersläpning men ändå. Senaste exemplet är ju de konfiskeringar som Radix nämner. Troligen har det med vår ’neutralitet’ att göra men frågan har knappast styrts av bara en dimension.

  Nu är vi ju trots allt med i EU och det är den största anledningen till att det äntligen händer något i ankdammen. Resten av EU för ju som sagt en annan politik sedan en längre eller kortare tid. Bodströms enda anförvanter när han vill stänga Hollands coffeshops är Finland och Grekland, två verkliga dominanter på den europeiska arenan (ironi…). Han hoppas också på stöd från Frankrike fast de stöder knappast ovanstående trojka när det kommer till kritan. Sverige är inte längre isolerat från resten av Europa, eller världen heller för den delen. Under den långa tid som narkotikapolitiken har ’legat fast’ så har värden förändrats fullständigt. Järnridån har fallit, politisk nationell kontroll av media finns inte längre utan information flödar som aldrig förr via sateliter, mobiltelefoner och internet etc, etc. Svenska politiker blir idag utskrattade när de diskuterar narkotikapolitik i Europa.

  Det sista året har jag med stor glädje kunnat konstaterat att man nästan dagligen kan läsa ariklar i dagspressen som mer och mer nyanserat har närmat sig problematiken. Under de föregående 20 åren så var det en sensation om någon sådan artikel publicerades överhuvud taget, och författaren avfärdades omgående som varandes en ’förståndshandikappad drogliberal’ eller i värsta fall ’en som vill kunna knarka ihjäl sig i lugn och ro’. Klimatet har förändrats radikalt även om det förtfarande är tjäle, men det har börjat töa :) Snart kommer vårfloden :)

  #79445
  PachiPachiHand
  Deltagare

  Jag förstår dig UncleSam, det känns inte som det går att diskutera något i det här landet utan att bli stämplad som ”jävla knarkare”.
  Vissa personer som Beatbox har fått för sig en sak och håller sig till det till 100% oavsett konsekvenser. Man känner sig så kraftlös…

  #79446
  m
  Deltagare

  @Uncle Sam wrote:

  Ta den här Beatbox som exempel; en fullkomlig idiot inom debatten, som inget annat kan göra än att märka irrelevans.

  Jag tror att sådana som Beatbox är bra för debatten. Han och många andra fanatiska drogmotståndare är så kategoriska och har så svaga argument att de som vi vill nå, de tveksamma, antagligen väljer vår sida.

  På samma sätt anser jag att extrema legaliseringsförespråkare har negativ inverkan för oss. De kan skrämma den tveksamme åt ”förbudshållet”.

  Om vi som vill legalisera/avkriminaliser framstår som de sansade, humana och rättvisa i debatten är hälften vunnet.

  Linton gör tex mer nytta än Alexander Bard och på den andra sidan är Fries ett hot för oss medan fundamentalister som Beatbox mycket väl kan vara en hjälp.

  #79447
  Fr
  Deltagare

  BeatBox är dock en extremt dålig debattör. Att han har dåliga argument är väl en sak, men han hänger upp sig på en mening någon har skrivit (som ofta inte har något med ämnet ett göra) och börjar diskutera om den istället. Synd för de som skriver långa svar när hans hjärna säger stopp efter två rader.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top