De stora bladen hänger…

 • Detta ämne har 1 deltagare och 2 svar.
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2186
  airfrog
  Deltagare

  Hej…..jag undrar en sak …jag har 4 st NL under min hps..och de är väldigt buskiga o 40-40 cm långa …men de stora enskilda bladen fan leaves tror jag vissar kallar det…de börjar hänga så fort det blir minsta torrt i jorden…bara på de översta jordlagret..när de hänger bildar de en effektiv strut av blad som skymmer allt under…..bladen blir tunga för de blir kladdiga på översidan av brunt kleggx….ska jag ta bort bladen eller vattnar jag för sällan eller någon som varit med om samma sak…
  tacksam för svar….

  hade

  #75999
  Trestor
  Deltagare

  Det är inte alls ok att trimma plantorna! Det enda det orsakar är stress på den stackars växten, bladen finns där av en anledning. Enda gången man överhuvudtaget bör göra något liknande med plantan är om man toppar den med FIM-metoden och stora blad skymmer de utskjutande skotten under, men inte ens då bör man klippa utan böja ner eller böja de åt sidan.

  #76000
  Trestor
  Deltagare

  Det kanske inte stressar plantan något enormt, men du kan inte säga att den inte stressas alls. Även om den inte tar någon större direkt skada, så är det fortfarande helt meningslöst att ta bort fanleaves, det är dessa som försörjer plantan! Man vinner absolut ingenting på det, bara förlorar om man har otur.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top