De första stapplande stegen

 • Detta ämne har 2 deltagare och 4 svar.
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2526
  reaper
  Deltagare

  Här nedan ser ni en liten bild på mitt första odlingsutrymme. För att täcka över hyllorna har jag satt 4 st ribbor och sedan fäst aluminiumfolie som vägg i dessa. Sedan har jag satt ett ytterlager med lakan för att det inte skall se ut som nått rymdskepp hämtat från en 60-talsfilm.

  Det finns för övrigt en till LE som inte syns på min i MS-Paint ritade bild. Denna är placerad mellan den mittersta och högra plantan… Anledningen till att jag inte har en HPS eller liknande är att det skulle bli för satans varmt och att det är en kostnadsfråga. Som student är man inte hur förmögen som helst.

  Tror ni det räcker med denna belysning? Odlar upp 2 Bubblegum(Serious Seeds) och en Skunk*African (Bonusfrö från Hipersemillas)… Höjden är lite väl snålt tilltagen… 100 Cm; detta för att jag har datorn ståeende under. Ska jag satsa på Hydro? Plantorna har redan börjat sträcka på sig en del, trots att de bara är 4-5 dagar gamla.
  Men det är kanske inget att oroa sig för att de är runt 10 Cm höga trots att de bara fått de första karakteristiska indicabladen?

  Några foton kommer kanske snart. Tar ett kort varje dag för att kunna dokumentera den första odlingen så man har lite att jämföra med i framtiden.

  Söker en ritning på ett enkelt självbevattningssystem som kan funka i två veckor under jul och nyår. Borde väl gå med en 10-litershink, akvariepump och lite slang som man har perforerat i ena änden? Detta paket kopplas sedan till en digitaltimer så att det går att styra på sekunden.

  Många frågor, men som nybörjare vill man gärna ha feedback på det man gör så man inte är helt ute och cyklar. 😆

  Ett tips… Använd helst inte Tesatejp (A.K.A Silvertejp eller Gaffatejp) Denna stinker utav bara satan och det är inte så kul.

  #78662
  Trestor
  Deltagare

  Antar att det är två lysrör i armaturen och jodå, det räcker allt till en början, men du bör helst skaffa iallafall en lysrörsarmatur till så att du får 4 rör. Sedan är det bättre med Cool white rör i veg som du är nu. Om du lyder mitt råd och fixar så du har 4 rör kan du blanda, 2 cool white och 2 warm white. Dessa 4 rör borde kunna ge dig en ganska hyfsad skörd faktiskt.

  När du har lysrör måste du tänka på att ha rören NÄRA plantorna, ca 2 cm är lagom om du har möjlighet att flytta rören ofta, annars 4-5 cm men absolut inte längre från än så!

  #78663
  reaper
  Deltagare

  Får väl ta och skaffa en armatur till… kan bara bli lite knepigt att få plats med två. Höjden mellan den översta och understa hyllan är 1 meter. så det är på håret. Men armaturen är bara 4-5 cm tjock. Funderar på att skaffa Osrams Floura 77 för 36W. Ska tydligen vara bra för växter….

  #78664
  Trestor
  Deltagare

  Ja, men kolla vad den kostar först. Skiljer det bara lite i pris så köp den, men annars är de inte värda pengarna, vanliga lysrör är nästan lika bra.

  #78665
  reaper
  Deltagare

  @Tigermilk wrote:

  Ett tips… Använd helst inte Tesatejp (A.K.A Silvertejp eller Gaffatejp) Denna stinker utav bara satan och det är inte så kul.

  Ehh…. va ??

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
Scroll to Top